Ahojte skoromaminy a maminy,
chcela by som sa spytat (kedže som tu nenasla podobnu temu), kedy sa vam zacalo tvorit mlieko? Este pred porodom, alebo az po nom?
Som v 38tt, a na bradavkach sa mi denne od 5-6 mesiaca tvoria žlté hrudky - vraj sa prsniky pripravuju vplyvom hormonov na buduce kojenie.
Stavalo sa to aj vam? Navyše som si všimla, ze ked som v spolocnosti malinkeho babatka, alebo ho "pestujem" na rukach, mavam až mokre fľaky na podprsenke, cca 1x2cm...
je to normalne?
ale ano, je to normalne..aj mne takto tieklo..🙂no po porode toto prvotne mliecko maly rychlo vypil, skutocne mlieko som mala az na treti den a fakt ako z vodopadov..myslela som si, ze som sa tak spotila, cela kosela bola mokra, az ked som sa pozrela, videla som odkial to tecie..🙂a odvtedy mam mlieko stale.. 😉
Ahoj dobra
to o čom píšeš je klostrum 😉 a je to normálne ja som to mala každú noc a to poriadne mapy tiež som si mysliela že to je mliečko ale sestrička mi povedala čo to je a že to nie je záruka aby žena kojila no a mliečko sa zhačalo tvoriť už prví deň ale obvikle to trvá aj tri dni 🙂 🙂 😉
ja som mala mlieko az na treti den po porode...doslova cez noc sa mi naliali prsia
Tak ja som mavala mokre pyzamo tusim skoro dva mesiace pred terminom a po porode nic ☹ suchoty... verejne som mala v karte zdravotnej,ze laktacia nerozbehnuta ☹ a to som bola v porodnici skoro dva tyzdne a decko cele dni na prse 😒 fakt to nie je zaruka toho,ze bude zena mat mlieko...Naopak pri druhom som to v tehu nemavala nikdy a mlieka som ako tak mala,aj ked len na par tyzdnov a nebolo ho dost,ale dakujem aj za to...
Ahoj, ja som cca od 7 mesiaca teh.mavala tie"mokre flaky" na obleceni...po porode (rodila som sekciou) som malu neustale prikladala a nic...az siesty den po porode ked sme uz isli domov sa mliecko v pohode roztieklo...a mam ho dostatok...takze tie flaky su uplne v pohode..normalka
ja som nic taketo nepozorovala a mliecko prislo turim na stvrty den pomalicky a postupne...tzv. naliatie prs som nezazila.
dobra ahoj-tak mne sa cele tehotenstvo nic take nedialo a to som si od 38t pozorovala prsniky a stlacala bradavky a nic.....v porodnici mi hned prilozili maleho k prsniku do pol hodky...ale myslim, ze na treti den maly vytahal kolostrum, v porodnici to bolo vselijake, ako prvorodicka som ani nevedela co vobec dobre taha...takze s odstupom casu mozem povedat, ze najviac sa to rozbehlo doma.... 😀
no, ono to je jedno, kedy zacne poriadne mlieko.. kolostrum - teda to "prve mliecko" je strasne dolezite.. je tam vela zivin, vsetky vitaminy, ktore babo potrebuje.. a aj ked jeho malo, pre babo to staci. takze buduce mamicke - HLAVNE sa nestresujte, prikladajte, ked babo place a bude.. (jasne, ze su aj vynimky, kedy to nestaci, ale je to malo krat.. tak ma tu teraz neukamenujte..), ale fakt je, ze vacsinou to staci - a laktacia sa rozbehne najlepsie, ked sa maminka nestresuje a podla moznosti vela spi a oddychuje.. (teda kasle na poriadok doma a pod.. 🙂
dobra: je to uplne normalne. mne sa pri prvom zacalo tvorit uz v piatom mesiaci tehu a kojila som ho do dvoch rokov a potom som si povedala ze to by uz stacilo. pri druhom sa mi pustilo v siedmom mesiaci tehu a zatial este kojim klopklop. 🙂
Ahojky. Tiež som to mala podobne, pri prvom sa mi začalo tvoriť a trošku tiecť počas tehu, a teraz som mala ku koncu na bradavkách také žlté fliačky alebo ako to nazvať a hneď po pôrode, keď som si malú priložila, tak pekne papkala...
ahojte tak ja som v tehu mala len par kvapiek a to len ked som si stlacila bravadky, po porode sa mi skutocne mlieko zacalo robit az 2-3 den,maly bol hrozne spavi takze neplakal a ja som sa nestresovala ze hladuje a tak 5 den sa to rozbehlo uz paradne aja som celkovo mlieko a kojenie moc neriesila brala som to prirodzene a nemala som ziadne problemy 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dobra
Je to uplne normalne.Ja ked som bola tehu tiez mi to tieklo a to som mala vacsie flaky ako ty pises.
Aj ked som porodila tak ked maly zrovna spal a ja som naneho pozerala tak sa mi zacalo valit mlieko ako z vodopadov.Takze neboj je to v poho.