Kedy mám očakávať prvú poradňu v nemocnici?

18. máj 2021

Ahojte, chcela by som sa spýtať ako to je u vás. Či viete v ktorom týždni pôjdete k vášmu lekárovi poslednýkrát a potom na poradne do nemocnice?
Pýtala som sa či ďalšia poradňa v 34tt bude už posledná u môjho lekára a sestrička tvrdí že ešte nie, tak sa čudujem.
Ďakujem za odpovede.

sona96
18. máj 2021

Ja som chodila až do konca aj k svojmu gynekologovi.

autor
18. máj 2021

@sona96 aha čiže aj k svojmu a zároveň do nemocnice?

suzie28
18. máj 2021

Len posledné 4tyzdne čo je od 36t sa chodí do nemocnice ..

suzie28
18. máj 2021

A ak je vás gynekológ aj vašim pôrodníkom tak do konca tehotenstva k nemu budete chodiť

pribinak
18. máj 2021

Môj gynekológ je zároveň aj pôrodník, čiže do nemocnice som vôbec nemusela chodiť

autor
18. máj 2021

@suzie28 nie je mojim pôrodník, preto som bola zaskočená. Myslela som že poradne v nemocnici absolvujem už len kvôli svojmu pocitu že nejdem na pôrod do neznámeho. Prípadne si zazmluvnim lekára k porodu ak by mi vyhovoval.

autor
18. máj 2021

@suzie28 no a tak mi to aj nejako vychádzalo že 34 ešte k svojmu a potom 36 už nemocnica.. ale vraj v 34 nebude posledna poradňa u môjho.. som len zvedavá ako to chodí inde

mima173
18. máj 2021

Ja chodím len k môjmu gynekológovi a to mám 10dní do TP

autor
18. máj 2021

@pribinak
@mima173
Už asi chápem. Ak je pôrodník aj keď ho nebudem mať pri pôrode,tak asi má možnosť vyšetrovať do konca tehotenstva, narozdiel od "iba" gynekológa. Žeby tak?

pribinak
18. máj 2021

No áno. Zbytočne mi bolo chodiť do nemocnice a čakať a zakaždým iný doktor, ja som toho môjho mala aj pri pôrode

sona96
18. máj 2021

No môj má len ambulanciu a k pôrodom nechodí, takže podľa mňa je "len gynekológ" a nie aj pôrodník. Takže neviem ako to je.

34katka34
18. máj 2021

Moja gynekologička nebola môj pôrodník a chodila som do konca tehotenstva.

autor
18. máj 2021

@34katka34 ani môj ma nebude rodiť, len možno tí čo sú aj pôrodníci (konkrétne môj gynekológ, pôrodník ale nechodí k pôrodom) tak môžu vyšetrovať až do konca, tak som si to vysvetlila.

denisadeny
18. máj 2021

Ja som mala poradňu minulý týždeň 32+2 a povedal, že posledná, že cca o 2 týždn3 si mám zavolať do nemocnice kde chcem rodiť 🤷‍♀️

ajka0207
18. máj 2021

Aj keď nie je pôrodník, je veľa doktorov čo vedú poradne až do 40. týždňa, neexistuje predpis ktorý by ťa nútil chodiť do nemocnice. Treba sa predsa informovať priamo u svojho doktora. Môj to necháva na pacientke, keď chce ísť do nemocnice tak môže, keď nie, tak chodí ku nemu až do pôrodu

justify
18. máj 2021

Pri prvom som chodila na poradne iba k svojmu gyn, do nemocnice vobec a pri dcere som bola v poradni v 37tt a len kvoli tomuto,aby mi rovno naplanovali sekciu kedze mala bola KP. K mojmu som potom uz nechodila,iba 2x do nemocky na poradnu a potom som porodila. Ked nie je dovod ist do rizikovky, moj dr na poradne do nemocnice neposiela

selest
18. máj 2021

Do konca som chodila na poradne k mojmu dr a do nemocnice len na pasy. Zalezi od dr

autor
18. máj 2021

Ďakujem všetkým, mám v tom aspoň jasnejšie 🙂

pondelok01
18. máj 2021

Myslim, ze to zavisi od odbornosti gynekologa, ci je aj porodnik (ci uz porody aj realne robi alebo nie), a od vybavenia ambulancie. Ja som chodila k mojej do 40tt, az na poslednej kontrole 39+1 mi dala instrukcie, ze najblizsie o tyzden uz mam ist do nemocnice.

mima173
18. máj 2021

Ja neviem či môj je aj pôrodník, ale má 3D/4D ultrazvuk aj pásy mi vždy robí tak asi zbytočne ma bude posielať do nemocnice 🙂 Mne to aj vyhovuje 😂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre