Dobrý deň chcem sa spýtať že keď mám termín začiatkom novembra a na materskú idem 1.10. tak kedy sa chodí do pôrodnice ? Či až keď začnem rodiť ? Ďakujem za odpoved 😀😉
@terezia323 a tam robia to iste čo na poradni u gynekológa?
@veronikabo mna dr napriklad poslal az tyzden pred terminom. V nemocnici ze ako tesne 😀 ale za to som si tam odchodila kazdy 2-3 den
@paulinkaa2 a tam kontrolujú všetko ako na poradni u gynekológa či ako ? 😀😉
@veronikabo v podstate áno, plus sa natáča bábätku asi 20 minútový CTG záznam.
CTG ako kde... ja som si v BA vypočula medzi dverami frflanie jednej mamičky, že bola len raz a to už prenáša 🙂 čiže asi nestíhajú
@veronikabo u nas sa posiela od 36 tt. Stvrtok idem este ku svojmu a buduci tyzden uz do nemocnice kde budem rodit. Donesiem moc,daju ta na pasy cca 20-30 min a potom ides k dr na kontrolu,vysetri ta zospodu ci sa otvaras,krcok a potom riadne sono. A tak kazdy tyzden a potom tesne pred terminom sa chodi castejsie,ale to ja som nestihla kedze som porodila prve skor. Teraz uvidime kolko stihnem 😁
@zuzanka.zuzu to nie je len o nestihani, aj kvôli korone teraz obmedzujú vyšetrenie v nemocnici na nevyhnutné. Je to individuálne, niekde si gynekológ nechá pacientku do 40 TT a niekde ju pošle v 36 do poradne do nemocnice,ale poradne sú menej frekventované.
Mne povedali ze od 24tt mam.chodit na rizikovu poradňu na Antolsku. Ale odvtedy sa mi výsledky zlepšili a nikto to už nespomenul. Takže chodím k svojmu a budem k nemu chodiť až kým nepovie ze dosť 😂🤦♀️
Porodnicu vybratu na 100% nemám...lebo sú dve možno tri miesta kde sa okolo termínu pôrodu budem nachádzať tak.som si povedala ze keď ma to chytí pôjdem do tej co je najbližšie a hotovo.
Ja mam tiež termín v novembri 12.11 a nástup mam na MD 1.10 a pochybujem ze pôjdem do poradne do nemocnice lebo pásy mi pri dievkach normálne robil gynekológ a do pôrodnice som išla už len na pôrod.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@veronikabo niektorý lekári posielajú na kontroly od 36. týždňa.