Kedy ísť do pôrodnice?

bessdonna
13. okt 2022

ahojte.preco hovoria na kurzoch,ze do nemocnice treba ist az s pravidelnymi 5min kontrakciami,ked su pripady,ze zena v aute mala len 15minutove a do hodinky porodila?pri prvom som isla tak s 10minutovymi.bola som na spic prsta a do pol hodinky na 3prsty....cca do 6h som porodila,ale tie posledne hodiny si neviem predstavit bez dozoru.bolo to v podstate dobre,zavcasu,nie neskoro ako som vtedy isla.ale vraj druhy porod je rychlejsi o polovicu a intenzivnejsi....no a manzel chyta paniku.a co ked tu porodis a co ked a co ked....ved aj Pociskova porodila v aute,odkial vies,ze ty nie?
opravdu ja si nemyslim,ze mam take stastie,ze porodim do 2hodin....ved aj vtedy to trvalo a prvych par hodin to boli len prijemne tvrdnutia,ktore som si na fitlopte predychavala.pre manzela to je prve dieta,takze si to velmi nevie predstavit.a ja sa zas bojim viacej toho,ze ma hospitalizuju a bude cisarak ak pojdem skoro.poznam aj taku zenu,ktora nemala kontrakcie,iba tlaky na konecnik a hned porodila.preco teda hazarduju na kurzoch s nasimi porodmi?

lizwer
13. okt 2022

@bessdonna Do pôrodnice treba ísť, keď ti odtečie plodová voda, alebo keď máš kontrakcie každých 5 minút.

adka3321
13. okt 2022

@lizwer tak mi prosim povedz kedy som mala ist ja do porodnice. voda mi neodtiekla (az doktor mi ju musel pichnut v nemocnici po 17 hodinach) a kontrakcie od zaciatku kazde 2-3 minuty. naozaj som vtedy bola zmatena co robit, tak som sla do porodnice a bola otvorena iba na spicku prsta, ale uz si ma nechali v porodnici a porodila som po 18 hodinach 🤷🤷🤷

aaadkaaa
13. okt 2022

@adka3321 presne do bodky ako moj prvy-nekonecny porod

julie19
13. okt 2022

To mas ťažko, chod keď to tak budeš cítiť … zvážila by som vzdialenosť do pôrodnice a ako rýchlo sa tam vieš dostať … 🤷‍♀️ Keď mas pred sebou hodinovú cestu nečakala by som na 5 min kontrakcie ale zas napr ja bývam v meste a cesta do pôrodnice je že 5-7 minút v poobedňajších zápche ok nech aj 20 … takže lepšie by mi bolo doma … ale to si človek nevyberie … ja som sa pri prvej dcére v noci zobudila na cikanie a zrazu mi praskla voda… nič ma nebolelo ale tak teda sme išli a ešte celý deň som na izbe v nemocnici pozerala telku a lúštila krížovky a nakoniec mi pôrod vyvolali 🤷‍♀️ To proste nevies a nevyberies si ako to bude prebiehat

nwnw
13. okt 2022

@bessdonna nemala som kontrakcie a porodila som do 3h a ani mi voda neodisla.. iba mi bolo divne. Ani epi mi nezabrala. Ja zaztavam nazor, ze lepsie lezat pol dna v nemocnici, ako prist neskoro. To ze nemaju miesta je ich problem. Platime tomuto statu dost, aby nase deti prichadzali dostojne na svet. O narkomanov a ozranov sa staraju, aj ich odvezu.

bessdonna
autor
13. okt 2022

@lizwer teoriu viem,praveze.no manzel to tak nechce.boji sa

bessdonna
autor
13. okt 2022

@adka3321 straaaasne😔sme take rozdielne.

jaskolka
13. okt 2022

To je také "citankove" že choďte, keď sú kontrakcie každých 5 minút alebo keď voda od tečie Každá žena je individuálna, nie každej spontánne odtecie a pri kontrakciach, aké som mala ja pri synovi, som nemala ani silu sledovať ako sú časté, lebo boli také príšerne bolestivé od prvej, že som ledva dýchala od bolesti, nie aby som sledovala hodiny. Nestupnovali sa, boli rovnako bolestivé od začiatku do narodenia syna. A porodila som za 5 hodín od začiatku prvej. Netuším, či by, so mnou robili doma, skutočne som nikdy nezažila takú bolest, bolo to ako lámanie kostí zaživa, alebo čo. v nemocnici mi dali aj od bolesti infúzie, pichli mi injekciu.
Navyše je úplne iné, keď býva žena 5 minút od pôrodnice a pol hodinu cesty autom, či viac.

bessdonna
autor
13. okt 2022

@julie19 mam to tak na 20min.ale predtym dieta odviest,dokopy hodina asi.vobec sa na tu logistiku netesim

bessdonna
autor
13. okt 2022

@nwnw asi mas pravdu,keby kazda sla pri prvej kontrakcii,oddelenie by bolo plne a asi to chcu regulovat

zapalkazapalkova
13. okt 2022

@bessdonna my sme išli z domu skôr lebo uzatvarali cestu a nechceli sme uviaznut😁 ale v noci o 2 mi začala odtekat voda a išli sme do porodnice až ráno o 7 a ešte vonku okolo nemocky sme sa prechadzali a pili kavu a dnu až na 3min kontrakcie (bolo 9h) a porodila som o pol 12

bessdonna
autor
13. okt 2022

@jaskolka potom je fakt nezodpovedne na prednaskach hlasat,ze neponahlat sa do porodnice.sme laici proste.

kris_tin257
13. okt 2022

Ja som išla do pôrodnice na kontrolu, plodová voda neodtiekla a kontrakcie som nevedela že mám, myslela som že poslickovia alebo jemne kŕče z jedla a prišla som že som otvorená na 4 CM tak si ma tam rovno nechali 😊

3petka
13. okt 2022

@bessdonna podľa mna radšej ísť skôr ako potom by sa niečo malo stať. Ja som šla napr len kvôli tomu že mi odtiekla plodová voda. Nebola som vôbec otvorená a už boli hororove scenáre na svete. Do 6 hodín som bola na 4 prsty a do ďalších 6 som rodila. A to som mala kontrakcie každých 15 min aspoň som si teda myslela lebo keď bola sestrička a pýtala sa má že ako tak a že každých 15 min mám. Kukla na pasy no nie moja vy ich máte každé 2 minuty.

trgypadl
13. okt 2022

@bessdonna 🤦‍♀️ahoj, dovolim si nesuhlasit, je to nezodpovedne? Na prednaske mas odporucanie, kedy sa mas dostavit do porodnice, nie prikaz. Si dospela zena, a je na Tvojom rozhodnuti kedy do tej porodnice pojdes, nemusis ist do porodnice podla odporucania nejakeho kurzu, ale podla vlastneho uváženia.
To nie je o tom, ze by si chceli regulovat pocet miest, ale o tom, ze pre zenu je naozaj lepsie prve hodiny prezit v domacom prostredi, na vela zien posobi nemocnica opacnym sposobom, ze sa porod zastavi...

elenka.k
13. okt 2022

@adka3321 to s plodovou vodou som si spomenula na môj prvý pôrod, kedy som bola v nemocnici skoro 4 dni po termíne a už keď som na moje naliehanie vravela, že musím rodiť / ináč som mala ísť na cisára, ale mudrlanti si povedali, že to zvládnem / tak ma napichali kadečím.... a keď mi dr. prepichol aby mi vytiekla voda - bola zelená a ešte on mal tú drzosť sa ma pýtať, že prečo je zelená??? Taký pohľad som naňho hodila, že hneď stíchol - blb.
Ináč autorka, asi ti neporadím, lebo ja som bola skôr v nemocnici, ako som spomínala vyššie. Ozaj a pri mojom druhom tak to si spomínam úplne presne / jasne, že ak som chodila na vecko cikať pri utieraní som videla - čierne chlpy ... ?hm / Ale nemala som ani bolesti ani nič. A raz ak som bola v obchode a malá sa mi prevrátila z nákupného košíka na zem, tak som letela na pohotovosť s ňou, našťastie nič jej nebolo. Ale mňa si už nechali v nemocnici / darmo som vravela, že mne nič nie je /
a do rána som porodila chlapčeka s čiernymi rovnými vláskami 😍

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre