Zdravím kamoši 🙂 Práve som sa domov vrátila z poradne. Som v 30+2 tt a ide o prvé tehotenstvo. Všetky pocity, dojmy, radosti, starosti sú pre mňa nové. Snažím sa získavať čo najviac informácií z kníh a netu. Avšak je ťažké identifikovať konkrétne javy pretože človek nevie ako sa vlastne majú prejavovať. Stáva sa mi že mi tvrdne bruško a mávala som občasné kontrakcie (po opise mi doktor povedal, že ide o kontr.) Celý priebeh bol úplne hladký, výsledky všetkých vyšetrení na jedničku. tlak a moč neustále v poriadku. Dnes sa to však na moje prekvapenie zvrtlo a doktor sa netváril tak nadšene ako naposledy. pri ultrazvuku mi povedal že na placente mám kalcifikáciu/kalcifikanty. A teda že mi rýchlejšie dozrieva. vraj to môže spôsobiť problémy s výživou dieťatka. Po príchode domov sa snažím nájsť nejaké info na nete ale mám pocit že je tu toho nejak málo. resp. si myslím, že užitočnejšie sú skúsenosti v praxi. Týmto vás teda prosím o debatu na túto tému. kto má k tomu čo dodať uvítam každé info, postreh, skúsenosť, vedomosti o príčinách a následkoch. Ďakujem , Maťka & baby
@sisisi1236 ahoj, som v rovnakej situacii ako si bola ty. Vies mi dat nejake info, kedy si porodila a vi bolo vsetko ok? 😊
@sisisi1236 dakujen za ukludnenie, taktiez mi lekar moc k tomu nepovedal, prietoky su zatial dobre. Tak dakujem este raz 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?