Jedlo pred pôrodom - diabetes

1991michaela1991
2. jan 2022

Ahojte, viete mi prosim poradit kolko pred porodom mozem jest? Vsade citam, ze sa odporuca jest riedke jedlo, najlepsie smoothie, ale pri gestacnom diabete mi smoothie moc neodporucaju lebo moze dojst k reaktivnej hypoglykemii, ktora sa u mna casto vyskytuje. Ak su tu nejake diabeticky, co ste prosim jedli? Dakujem🙂

pribinak
2. jan 2022

@1991michaela1991 ja nie som diabeticka, ale poznám a jedli ovocie. Je tam dostatok cukrov a je aj ľahko stráviteľné

vilma7
2. jan 2022

Tak to som neriešila Ani raz a v oboch prípadoch som mala diabetes. Ja už v miestnosti v kŕčoch a sestrička mi doniesla raňajky, nech sa najem a naberieme silu...na obed som porodila.

V druhom som sa naranajkovala a potom o 16.00 odrodila, ale ani jednom cielene jedlo neriešila... čo a kedy jesť. Veď nemôžeš dopredu vedieť, kedy odrodíš 😀

1991michaela1991
autor
2. jan 2022

Viem, ze v niektorych nemocniciach zakazuju jest niekolko hodin pred porodom kvoli tomu, ze keby doslo k akutnej sekcii v celkovej anesteze, moze dojst k uduseniu zvratkami alebo zapalu pluc, a preto sa ani nic tuhe neodporuca jest. Ale tiez si neviem predstavit byt vyhladovana v situacii, ked praveze potrebujes co najviac sil. Tak neviem...

evica17
2. jan 2022

@1991michaela1991 tak u mna to bolo tak, ze rano pred ranajkami som.mala jablko, potom mi dali vyvolavacku, zacalo sa to rozbiehat pomaly. Este mi priniesli ranajky, kde mne uz bolo.totalne zle a odkusla som.si kusok a aj tak som vsetko vyvracala. Cize som rodila hladna, ale nevnimala som to ani a po porode som zjedla cely obed a aj ranajky co ostali , ze som sa dopchala.
Ale tak ja aj pri menzese, zacoatku mam stavy ze sa povraciam, a aj casto vraciam a hnacky, a take iste to bolo pri rozbiehani porodu. Cize ja sa nebojim, a ani klystir mi nemuseli davat.

kiki68
2. jan 2022

@1991michaela1991 ale to kde odporucaju, v nemocke do mna este rano s kontrakciami chceli nacpat zemlu a jogurt 😀 smoothie neviem kde by som tam vzala. Normalne jest podla toho ako povolia dieta s diabetom. Proste davat pozor a nerobit vykyvy. Porod nie je kolonoskopia zase.

janetinka27
2. jan 2022

@1991michaela1991 ja som.isla raz na zakrok v narkoze nalacno a internista mi predpisal infuzku s nejakou glukozou a zaroven inzulin.kedze ma rano brali druhu v poradi a zakrok bol kratky,tak mi to nenapichli,lebo cukor som mala zvyseny. ale da sa to asi riesit aj takto.
ovocie by som nejedla, clovek sa z neho nenaje a ma vela cukru a ten rychlo vyleti a asi by ti potom mohlo dojst k tej reaktivnej hypoglykemii. skor jest pomalsi cukor

nikapuggioni
2. jan 2022

Ja keď som bola na vzdycharni už piatu hodinu tak prišli za mnou sestričky ci som hladná a ja ze by som zožrala aj koňa doniesli mi čaj zo sušienkami hneď som ich zbaštila plus som zjedla 3 croassanti co som mala v taške 🤣

mia_von_prag
2. jan 2022

Isla som na vyvolavacku, o 12 mi dali tabletku a normalny obed maso, zeleninu. Ze to bude este na dlho. Večer o 17 mi dali večeru v ramci diety, varené jedlo ako som zvyknutá.
O 18 mi zacali kontrakcie, vsetko som vyvratila a odvtedy som nemala chuť jesť. Syn sa narodil dalsi den o 16. Potom som si dala kusok pečiva s natierkou.

vilma7
3. jan 2022

@1991michaela1991 vieš čo, ja som pri prvom pôrode bola hore od polnoci do rána... keď doniesla raňajky tak som mala už také kontrakcie, že som sa na ne ani len nepozrela, ešte som si pomyslela že či jej ozaj šibe 🤣🤣🤣 a odrodila som o 13.22. takže minimálne 15 hodín som nejedla a ani nemala pocit hladu.
Sekciu môžu v najhoršom prípade urobiť aj s EPI, nemusí byť celková narkóza.

kacena4
3. jan 2022

jedz tak ako potrebujes ja som mala na obed rezen a vecer som rodila dokonca pod narkozou. nestresuj

luccija
3. jan 2022

@nikapuggioni si si zobrala proviant zo sebou🙂)aj ja banán do kabelky

luccija
3. jan 2022

@vilma7 tiez som veľmi dlho nejedla naposledy večeru..ráno už nič išla som na sálu a potom prvé jedlo okolo 15, ale úplne mám výpadok, že čo to bolo a to ja mám super pamäť🙂

nikapuggioni
3. jan 2022

@luccija áno zobrala som su vody a croissanti keďže kontrakcie som mala od rána do pôrodnice som prišla o pol 5 hod naposledy som obedovala a okolo 9 som uz umierala od hladu takže som tzv zožrala všetko 🤣
A ako som spomínala sestričky mi potom doniesli čaj a keksíky takže som jest mohla 😇

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre