Ahojte,
prve babo sa mi narodilo v 37tt+2 a teda bolo zaradene ako predcasniatko.
Budeme mat druhe babatko. Je zvysena sanca ze bude opat skor narodene?
Mali ste niektora prve babo predcasne a druhe v termine?
Dakujem
@simsalabim hej, ako donosene dieta ale predcasne narodene, dokonca sme boli o 1 den kvoli tomu dlhsie v porodnici.
Zvlastne. V kazdom pripade, moju druhu dceru som prenasala. Takze tak.
@simsalabim dakujem za info, dobre vediet 😊
Prve 34tt, druhe plánovaná sekcia 39tt
Prve 35+0, druhe za zivy svet, nakoniec 40+3 sekcia
Prvé 32tt,druhe presne na termin, tretie zatiaľ 37tt a ešte je dnu
to pocujem prvy krat ze 37tt+ je predcastinatko...moja sa narodila presne na 37tt, cakalo sa doslova kym tam dojdem a islo sa rodit... a ziadne predcastniatko 🙂
No inak moja mama to mala presne tak ako @simsalabim - jedno v 36tt dalsie prenasala... kamoska bola s prvym v nemocke kadzu chvilu, ledva cakali tiez na spravny tyzden a dalsie 3 deti uz mala v termine 🙂
Starsi 36+4tt a tiez ho nebrali ako predcasne. Mladsi 38+2tt, s oboma tyzden v nemocke, ale kvoli zltacke 🤷♀️
Ahojte, pri tých druhých tehotenstvach ste si dávali väčší pozor? Šetrili ste sa?
Prvé 36+2 predcasniatko s komplikáciami, druhé 40+0, tretie 38+6
Asi malo prve babo mensiu hmotnost a aj to podla tych ich tabuliek moze dieta zaradit k predcasniatkam. Ukonceny 37tt dieta je narodene v termine,nejde o predcasna. Odpoved na tvoju otazku - kazdy porod moze byt iny,aj kazde tehu a aj faktory su rozne..ale co som si vsimla,zvycajne porodi zena priblizne rovnako, teda ma predcasniatka, donosene,prenasa...ja som prve prenasala a druhe sa vypytalo presne na termin,,,moja mama nas vsetkych troch prenasala,svagrina vsetky deti ma v termine (narodene medzi ukoncenym 37tta pred ukoncenym 40tt), druha svagrina ma predcasniatka...je to rozne
Prve 37tt, keby sa stihol narodit pred polnocou, brali by ho ako predcasniatko? Mal 2700g, ked sme odchadzali 2500g.
Druhe 39tt, 4390g.
@abcmajacba pri prvom som behala po kopcoch este v 8. mesiaci. Pri druhom som sa ledva dogulala do skolky po starsieho a spat do postele, zvracala som do 7. mesiaca. Je to velmi individualne,
@maris5 ďakujem za odpoveď 😉
Syn sa narodil 37+2, ale zvazili zmerali popozerali a zhodnotili, ze zodpoveda ledva 36 tt, tak sup predcasniatko inkubator, dcera sa narodila 36 tt, opat chvilku inkubator, zdrave stastne spokojne deti, tieto predcasniatka po 36tt sa dnes len ohreju v inkubatore a hajde domov, predcasniatka su 26tt nie tieto nase vyhrievane kuriatka
Dcéra 34tt, syn 32tt (pri synovi mi odtiekla voda v 28tt), obe detičky inkubatorove, ale našťastie zdrave. Neviem dodnes dovod prečo sa mi to tak skoro spúšťalo, ale môj gynekológ mi už tretie dieťatko neodporúča. Asi by som sa už bala mať bábo. A určite po prvom predcastnom by som si dávala väčší pozor.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Predcasniatko? Moja sa narodila v 37.tyzdni a bola brana ako normalny fyziologicky novorodenec 🤔Druha dcera sa narodila v 42.tyzdni. Prenasala som.