Ahojte,
Dnes som 38t1d a váha bábätka 3410g... vôbec sa ešte neotváram a bojím sa úprimne, že bude také veľké a nebudem môcť prirodzene porodiť😔
Môžu sa merania od skutočnosti líšiť?
Vy ste na tom boli ako s tými váhami bábätka?
Dokopy som inak ja pribrala 6kg, tak je to pre mňa "záhada"
Vobec to nie je presne. Gynekolog mi stale vravel ze je to +/- 400g. 5 dni pred porodom mi vravel 3500g a dcerka sa narodila 3030g takze s tymto sa ale ze voooobec nestresuj ;)
U mna sa sekli iba o 100g, ale vaha dietatka nemusi nijak suvisiet s tym, kolko si pribrala.
nie, je to iba odhad. U mojho Syna sa pomylili o cele Kilo.
Mne povedali podla uzv 3800g minimalne, nakoniec malo dieta vahu 3500g
O 12 na sone 3200g a o 21 sa narodil ako 2820, od zaciatku vychadzalo, ze je velky, ale nakoniec mal uplne primeranu priemernu hmotnost kedze sa narodil v 37tt
@sandyka90 a teda, hlavne neries, neboj sa. vaha - ako pisal dakto vyssie - nie je az tak dolezita. dolezita je velkost hlavicky a tiez rozmery panvy. ja som v poho porodila 3800 g, a pani, co rodila sucasne so mnou - skoro 5 kg dietatko, chodili ho vsetci kukat, ze nase pidi-dietatka a toto ako 2mesacne 🙂 a dala to prirodzene. dobry personal, dobra poloha a podmienky pri porode, tak sa nemas coho bat. a v pripade komplikacii lekar zasiahne a hotovo. nerob si strasiaka. tes sa, ze je babo zdrave.
Nie nie je....
Ako píšu plus, mínus. Ú mňa to bol bohužiaľ plus. Z predpokladaných 3800g. bolo 4200g
V 29+0 odhad 1400g, v ten den sa aj narodila s vahou 1370 g
...vobec nie. Syn bol dva tyzdne prenasany, doktori uz len cisarskym lebo vsak 4,8 kila podla sona, nakoniec sa narodil prirodzene ked sa on rozhodol s vahou 3,8 kg, takze kludne aj kilo hore dolu ☹
Ja v deň pôrodu podľa sona 2800 a nakoniec mala 3100 🙂
Ďakujem krásne, tak uvidíme ako sa to bude vyvíjať, dnes mi miery doktorka nepovedal, tak obvod hlavičky neviem...
Nebudem kvôli tomu teda stresovať viac než treba...viete... prvorodička 🤭🤭
ale kdeže presná váha...je tu xy mamičiek ktoré by ti vedeli povedať niečo iné...
Tak moja gyn mi povedala takmer presne.. Pri synovi 3200 a mal 3150,pri dcere 3500 a mala 3550..a nemas sa coho bat. Ja som necvicila s anibalom ani nic podobne, dcerku som rodila prirodzene bez nastrihu a bez sitia
@petulda333 tak a mne dr dnes odporučila aniball... dobre neskoro...ja som nad tým neuvažovala lebo v novembri som bola už vypísana že sa bábätko tlačí dole...mno a teraz som pekne zatvorená 🤭😏
nie je to presne, ako pisali a naozaj, vaha nie je vzdy dolezita. mam znamu, co ma 3 deti a to s vahou 4300g-54cm, 4700g - 57cm, 4300g- 54cm. samozrejme 1x bola prvorodicka a teda porodila bez problemov velke dieta. a dalsie tiez. ani jeden porod nemala komplikovany.
@sandyka90 zalezi, aky je doktor(ka) macher v merani. Ti lepsi vedia premerat vahu s minimalnym rozdielom (cca.30g). Standardne sa uvadza odchylka +/- 10% vahy. Moje dve lekarky specializovane na sono sa sekli jedna o 5g a druha o 10g. V nemocnici klasicky personal premeral podla nich o 300g viac, ale riadili sa meraniami mojich lekarok...pri inych tehotenstvach to bolo raz presne, a raz 50g odchylka oproti porodnej vahe...
Ďakujem, po poradni som bola dosť nervózna z toho...ale už som kľudná a len pozitívne rozmýšľam ❤️Bude to v poriadku aj pôrod prirodzene bez komplikácií 🍀🍀
Mne 3dni pred pôrodom 3500g a maličká mala 4000g,a ani pri chlapcovi mi nesedelo
Mne v piatok na sone povedali ze maaly nie je moc velky, maximalne do 3 kg a narodil sa o dva dni s vahou 3790g 😁😁
Tak dúfam že ak sa u mna sekli...tak tým že odhadli väčšiu váhu než je real...lebo TP je 23.febr. už dúfam tak veľa nenarastie
Podla posledneho ultrazvuku mal mat maly 3050g a narodil sa 3800g...skoro sme odpadli 😁 ale isiel prirodzene.
Mne povedali 3600g a nakoniec mala 4210g 🙈 tam je +-500g
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
“Nie, je to +- 500g. Tie merania môžu byť presne a môže to byť úplne ináč. Váha dieťatka vôbec nie je extra dôležitá, čo sa prirodzeného pôrodu týka. Ide skôr o rozmer hlavičky 🙂