Čaute baby mam takú otázku, v pondelok budem 35tt a asi 3tyzdne mi veľmi tvrdne bruško veľa krát za deň aj keď nič nerobím v pondelok som bola u Dr. Povedal mi ze sa nemám namáhať že maličký ma už veľmi nízko hlavičku..mám sa obávať predčasného pôrodu?
@danieli a synček mal koľko kg keď ešte aj v inkubátore musel byť
neviem, ci je to take hrozne, mne tvrdlo brucho niekedy od polky augusta a rodila som prakticky na termin v novembri. jedla som aj magnezko, ale nemala som pocit, ze by to nejako pomahalo... myslim, ze v 35 tt sa nemusis bat 😉
Mne tvrdlo snad uz od dakedo 25tt tiez ale kedze sa krcok neskracoval dr to neriesil...okolo 32tt sa trochu skratil tak som jedla magnezko, v 37tt vysadila a nakoniec som aj tak prenasala 🙂 mala bola nizko od toho 32tt a aj tak sa jej nechcelo ist von
@1sandricka1 ked sa narodil mal 2000 g a 42 cm, dcerka 2200 a 43 cm, obaja boli cca 7 dni v inkubatore, so synom som sla domov po 10-tich dnoch s dcerkou po 14-tich, obaja boli drobnejsi na svoj tyzden tehotenstva, pri synovi som dlhodobo lezala a bola v strese, ze co bude, pri dcerke som chodila ako slnko ziarive, dnes maju obaja povahy podla mojich pocitov ked som ich cakala 🙂 syn uzasny, ale lahko sa znervozni, dcera svet gombicka, niet nad pozitivnu mysel a usmev🙂
Mne tvrdlo od 21tt a brala som magnezko a nenamahala sa velmi. Mala sa narodila 3 dni pred terminom ☺️
@ja_mama mne sa skrátil o 1cm podľa toho čo mám písané v knižke
@1sandricka1 tak treba to magnezium brat poctivo a co najviac oddychovat...ked sa skracuje krcok najlepsie je byt v polohe kde mas panvu nadvihnutu nech si krcok vie oddychnut od toho tlaku...nestaci len nohy vylozit, samozrejme nemusis tak prelezat cely den pokial nie je krcok vemi kratky, staci si dat taku pauzu par x do dna nech proste ta hlavicka aspon na daky cas nie je natlacena na krcku..dr mi radil aj menej sediet, pripadne ked som musela sediet v praci tak aspon v takej polohe nech netlacim na brusko - vykvasena ako na lehatku 😀 krcok sa stale moze predlzit ked bude mat menej toho tlaku zhora takze naozaj stresovat sa nemusis, len to treba sledovat 🙂
@1sandricka1 Ahoj. Mne tvrdne od 20tt a od 16 tt som otvorená na jeden a pol prsta. Vo štvrtok začínam 36tt a stále som neporodila. A to ma Dr strašil predčasným pôrodom polovicu tehotenstva.
A v 35 tt to už nie je taká hrôza porodiť. Synovec sa tak narodil a nebol ani v inkubátore.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Toto uz je relativne v pohode tyzden, aj keby sa drobec narodil skor tak si oddychne v inkubatore a priberie, brusko mi tvrdlo od 25 tt pri synovi, lezala som 3 mesiace, nakoniec sa narodil 37/2, pri dcerke brusko netvrdlo a narodila sa 36 tt z nicoho nic...s oboma som si poinkubatorovala, dnes krasne a sikovne decka, uz len pocuvaj svojho lekara, ak si ta pozna, neobavaj sa a uzivaj si