Je takýto rozdiel vo výpočte týždňa tehotenstva v poriadku?

alica2202
8. okt 2019

Dnes som bola na poradni a chcem sa spytat, lebo ja som na to zabudla: v knizke mam napisane ze: Tyzden podla PM: 29/3 a o par riadkov nizsie: Zodpoveda g.t. 32/0...nepride vam to ako prilis velky rozdiel? Snazim sa dovolat spatne doktorke, nech mi to vysvetli

lucy0807
8. okt 2019

@alica2202 Asi to znamená že dieťatko zodpovedá 32tt lebo je väčšie. Ja som to mala celé tehotenstvo, malý bol vždy veľkostne a vahovo dopredu a aj sa narodil malý valibuk. 😉

babatkoo
8. okt 2019

Aj moj syn bol cele tehotenstvo vacsi o 3 tyzdne. Nakoniec mal 4150g takze ten jeho naskok sa po narodeni vysvetlil vahou aj vyskou 😆. Myslim ze sa obavat vobec nemusis.

alica2202
autor
8. okt 2019

Dakujem 😊 moja gynekologicka je sice odbornik, ale co sa tyka nejakej komunikacie a blizsieho vysvetlovania, tam to je horsie.

nikpa
8. okt 2019

@alica2202 Lepšie väčšie ako menšie 😉

titla
8. okt 2019

A este je pravdepodobne, ze sa s odhadom velkosti mozu lekari dobre seknut. Mne v 37tt povedali, ze maly bude velke dieta a narodil sa s vahou 3200g...

ruzasipova
21. okt 2019

V tomto tyzdni uz nic nezvycajne, ze je aj o 3t dipredu oproti tabulkam. Nie si ty alebo muz (obaja) vyssi ludia?

lucy0807
21. okt 2019

@ruzasipova hovorí sa to ale ja krpec 165cm (3900 pôrodná) , muž 170cm (4800 pôrodná) a naše dieťa 4440g a 55cm 😂😂 takže je to skorej aj dedičné, nie len o výške 😂 a nie sme ani obézni, normálne váhy máme s mužom

ruzasipova
21. okt 2019

@lucy0807 malé muselo byť pri pôrode prekvapenie :D

lucy0807
21. okt 2019

@ruzasipova hej všetci v pôrodnici hovorili, že s mužom na to nevyzerame na také veľké dieťa 😂😂 a jeho mamina dostala tiež kedysi zabrať keď ani ultrazvuky také neboli 😂

alzbetkacicka
16. dec 2019

@alica2202 to je len priblizne,zvyknú sa doktori seknut aj o cele kilo,takze to si vobec nevsimajte

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre