Prosím vás zienky, som v 30tt a akosi stále som sa nenaučila spat ešte inak ako na chrbte... v zasade mna nič neboli, nemám pocit že by mi to niekde tlačilo. No všade čítam že je to nebezpečne. Máte s tým skúsenosť?
@murcovka Ahoj, ja mam taku skusenost, ze mne sa tiez spavalo najlepsie na chrbte. Ale ked na sone v cca 36. tt lekarka zistila, ze pocas lezania na chrbte babo nema ozvy v poriadku a nie je mu dobre, nakazala mi lezat na boku. Nevadi, ze pocas spanku som sa nevedomky otocila na chrbat, to sa velmi ovplyvnit neda. Ale vedome som si na chrbat lihat nemala (a teda, suvisi to s tou velkou zilou, na ktoru maternica pri lezani tlaci).
baby uzite si, ze vam ide spat na chrbte 😂 Mne to nehrozi, normalne mi je na chrbte na odpadnutie, aj hlava sa mi toci a nemozem dychat 🤷♀️ Ja mozem iba na boku, to ma zas pali zaha nekonecne a rano, ked sa zobudim tak cele rameno otlacene, oedva nim hybem 😂
ja som ani nevedela, že je to nebezpečné... a keďže to neviem, tak takto spím 😂
Skús tie vankúše alebo si aspoň pogulkaj paplón/vankúš. S tým sa spí veľmi dobre
Pamatam sa, mne sa zle lezalo na chrbte ked som bola tehotna. Najlepsie mi bolo na boku. Kedze ani na bruchu pocas tehotenstva sa neda lezat, tazko sa mi spalo. pomohol mi taky ten velky dlhy vankus na dojcenie, s nim som spala ked ma boleli bedrove klby.
@murcovka Mne sa nedalo spat nijako koli bolestiam chrbta a druhu polovicu tehotenstva so spavala takmer v sede. Ja by som to ale neriskovala a vedome by som si nelahla na chrbat. Myslim ze sa moze stat ze babo pritlaci nejaku tepnu co zasobuje jeho a vtedy to nemusi matka citit.
Ahoj ja som v 35 tt a zaspávam na boku zobudím sa na chrbrlte. Ja mam väčšie bruško a tak mi netlačí na dutu žilu. Ma dosť miesta. Horšie je ak sa ti zle dycha. Ale ak nemáš problémy tak si to ešte užívaj. Pripadne si trošku vyvys vankúše.
@murcovka osobna skusenost moja. Uz pri gyn prehliadke si vsimol ze babatko ma velmi rychly tep a ja tiez.prislo mi zle. Na ekg som tjez rocno odpadla. Kardiologicka aj gyn sa tiez vyjadrila,ze nesmiem spat, lezat na chrbte (ani rodit v mojom pripade) lebo ani babatku to nerobi dobre. Vo vyssom.stadiu tehotenstva sa to vseobecne neodporuca, pretoze maternica tlaci na dolnu dutu zilu a krv nezasobuje srdce. Akoby si stupila na hadicu s vodou.
Pri spanku je dolezite ako zaspis, v ten polohe zostanes najdlhsie, teda nevadi ak aj zaspis na boku, najlepsie lavom, ale pristihnes sa na chrbte v noci ci nad ranom, netreba paniku, staci len opat zmenit polohu
Akoze, mna ked dali pri porode na chrbat, isla som omdlet a vsetko od pier az po prsty na nohach mi strplo, proste mi babo pritlacilo tu tepnu 👍 tak ale ak nic necitis tak asi je to ouk
Mne to v predchádzajúcich tehu nerobilo problém, ale teraz nemôžem ležať na chrbte ani za svet,nie je mi tak dobre..
Dakujem Vám krásne za všetky skúsenosti a názory🙂 budem sa teda radšej fakt snažiť spat na boku i keď to bude ťažké...
@qetka bojím sa že mne to síce nemusí ubližovať,ale že to ublíži nejak malej... jak písala jedna dve z vás tu vyššie že s tým mali osobnú skúsenosť, že nemuselo im byt zle ,ale doktor zistil že to robilo zle bábätku...
Ale pravdupovediac ja som neskutočne dodzubana ked spím na boku...aj teraz som preto hore 🙈
@murcovka mne sa stalo pri prvej dcére, ze som zaspala na chrbte, zle mi predtym nikdy nebyvalo a ani som o takomto probléme netušila-ze som sa zrazu uprostred noci zobudila na to, ze mi je hrozne zle, bolo mi nevoľno, nevedela som dýchať a vzápätí ma naplo, dotackala som sa na WC a tam som zvracala, bol to veľmi nepríjemný stav. Gynekológ mi to potom vysvetlil a už som si na to dávala pozor. Neskor som si všimla, ze mi nerobí celkovo dobre ležať v tehu v neskorších štádiách na chrbte, ani počas sona, aktuálne to zažívam znova
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som takisto 30tt, idem spat na boku a zobudim sa na chrbte (tak mi je najpohodlnejsie). Ale ked si len tak lahnem na chrbat (a casto i ked len sedim), tak mi to uz nerobi dobre, tazke dychanie, niekde ma to tlaci. Ale vraj kym mamicke nie je pri lezani na chrbte zle, tak ani babatku 🙂 moj doktor povedal, ze nemalo by sa na chrbte lezat, ale ze ked sa tak nevedomky otocim v spanku na chrbat a nic mi to nerobi, tak je to v pohode.