Je rozdiel medzi čajom z ostružiny malinovej a z malinových listov?

kriketa
4. apr 2013

Ahojte, chcem sa opýtať, možno niekto máte skúsenosti, začala som piť čaj z ostružiny malinovej 3x denne, ale teraz som trochu v pomykove, lebo neviem, či je nejaký rozdiel medzi čajom z ostružiny malinovej a čajom z malinových listov alebo je to jedno a to isté? V lekárni som si špeciálne pýtala na ľahší pôrod a dostala som ostružinu. Ale "rady starých mám" sú skôr za malinové listy, neviete ako to teda je a ako často ho mám piť?
Ďakujem za každú radu.

freyjanr
4. apr 2013

ahoj ja ho tiez planujem zacat pit v 35tyzdni.precitala som si vela clankov o tom a vsade pisali z listov...a myslim ze 2x denne by sa mal pit

freyjanr
4. apr 2013

@kriketa zabudla som ta oznacit 😉

varticek
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dejka77
4. apr 2013

@kriketa K tomu davkovaniu: prvy tyzden sa ma pit 1x denne, druhy tyzden 2x denne a od tretieho tyzdna 3x denne. Zacala si trochu zhurta ako sa hovori 🙂 .
Ja som pila z malinovych listov. Tu na koniku som sa dopracovala k vyrazom malinikovy caj, caj z ostruziny malinovej. Hmm tak uz mam aj ja v tom zmatok.
Inac ja som si kupila sypany caj, ten je zevraj lepsi ako ten v sacku.

kriketa
autor
4. apr 2013

@dejka77 a pomohol ti, podľa teba?

anjelik2509
4. apr 2013

ahojte, ja som pila čaj z malinových listov, ale nemám pocit, žeby mi pomohol...asi to nezáleží od toho...

kachniatko17
4. apr 2013

ja som pila caj z ostruziny malinovej,a pisali ze na stahy maternice

dejka77
5. apr 2013

@kriketa Prvy porod som mala celkom rychly takze podla mna pomohol. Druhy bol dlhsi, ale okolnosti boli ine.

cicimotinka
5. apr 2013

@kriketa ostružina je čierna, malina je červená - farba plodu... ale myslím, že účinkami sú veľmi podobné... 😉

kobrtko
8. apr 2013

Baby, neplašte, sa , v lekárni keď poviete maliník, tak vám dajú, to čo chcete, t.j. ostružina malinová (červené plody)- tzn. malina, Rubus idaeus.
Potom je ešte ostružina černicová, t.j. černica (čierne plody)- Rubus fruticosus.
Ešte existuje ostružina ožina (čierne pl.)- R. caesius. A neviem ešte aké ostružiny.
Ale treba vedieť, že malina= maliník= červené plody= vhodné na tento čaj pre tehotné. 😀
Čiže inak sú to všetko ostružiny, len pre nás laikov je to malina a černica.

lummis
8. apr 2013

Ostruzina malinova a malina to je to iste 🙂 Od ktoreho tyzdna by sa ten cajik mal pit? A 2 krat alebo 3 krat denne?

kriketa
autor
8. apr 2013

@lummis má sa začať piť asi 6 týždňov pred pôrodom - aspoň tak som začala ja a prvý týždeň len šálku denne, druhý dve denne a potom tri. Ja som začala hneď troma denne 🙂 ale už som to zmiernila 🙂 a vraj sa má piť aj alchemilka od 35tt, ale s tou som ešte nezačala.

bettynka222
8. apr 2013

@kriketa ja a aj niektoré moje kamaratky, sne všetky pili čaj z ostruziny malinovej a všetkým nam pomohol (rýchle, krátke porody). O caji z listov malin som v živote nepocula...
a pit sa moze aj od 32 tt. Ja som od 36 tt pila liter denne. K tomu ešte masáž hrádze 10 minút denne, trenovala som aj brusny lys 30 minút denne a ešte som cvicila s EPI - NO (skvelá pomôcka 🙂 )

bettynka222
8. apr 2013

@kobrtko ahaaaa, takze sme vlastne všetky písali o tom istom caji 😀

kriketa
autor
8. apr 2013

@bettynka222 čo je to ten brušný lys? na masáž hrádze sa ešte len chystám, ale stále to odkladám, neviem, či to nie je aj zbytočné, keď v pôrodnici aj tak nastrihujú preventívne...

bettynka222
8. apr 2013

@kriketa podľa mna to nie je bezpredmetne, kedže som mala síce nástrih, ale len 3 stehy. Baby co toto podcenia, maju väčšinou stehov viac. Ale nech to robi muž - použije väčšiu silu a ty si tam ajtak dobre nedociahnes 😀 ale teda je to dost nepríjemne 😝
Brusny lys sa trénuje jednoduchým cvikom. Skús sa spýtať sestricky v porodnici. To by ti mal niekto ukázať.

lummis
9. apr 2013

@bettynka222 A Epi-no si pouzivala tiez denne? Citala som, ze sa s tym pred porodom cvicia 3 druhy cvikov- stahovanie balonika, potom to jeho nafukovnie a este do tretice vytlacanie- to by vraj malo aspon pripomnat porod hlavicky. Chcem sa ta teda opytat, ci sa fakt cvicia vsetky tieto cviky, alebo staci len to nafukovanie balonika 🙂 diky

bettynka222
10. apr 2013

@lummis s EPI-nom som cvicila denne od 36 tt tuším 10 minút. Robila som len jedno - nafuknut, chvíľu vydržať a nakoniec vytlačiť. Týždeň pred pôrodom som uz dávala viac ako bolo na stupnici 🙂 ale mezabudni aj na masaz hradze a brusny lys.
Ja zastavam názor, ze na pôrod sa treba pripraviť. Takéto pomôcky dôkazu porod veľmi uľahčiť. Ešte existuju homeopatika (od homeopata, nie z lekárne), ktoré su určené špeciálne na pôrod - tlmia bolesť a pomôžu ti upokojiť sa 🙂 mne ich homeopat poslal poštou 🙂
A pri pôrode som mala aj Dianatal gel a aj epiduralku-tu mi ale pichli neskoro, 15 minút pred tlacenim 😀

kvetinka888
11. apr 2013

@bettynka222 moja ty si tuším vyskúšala všetko, teraz sa bojím čo zažijem ja keď nič z tohto nepraktizujem 😖

bettynka222
11. apr 2013

@kvetinka888 ale nieeee, nic sa neboj 😀 kúp si ten čaj aspon a pi liter denne. A ten brusny lys cvic - skúsim to teda popisat. Mne to sestricka ukazovala na fitlopte. Sedis, zatnes zadok a tým aj brucho - 15 minút denne. Hlavne si počas tlacenim musíš uvedomiť, ze tlacis takto a nie do hlavy. A pritom ešte tlač aj ako keby si chcela cikat - vsetko dokopy. Neboj, pojde ti to 🙂 najväčšiu prácu ajtak spraví maternica 🙂

markup
12. júl 2013

@cicimotinka ostružina malinová je malina. ostružina černicová černica. malinový čaj, maliník, či čaj z ostružiny malinovej je jedno a to isté, dámy... 🙂

markup
12. júl 2013

podľa knihy Zdravé tehotenství prirozený porod (I. Stadelman) sa má piť malinový čaj (je z listov ostružiny malinovej - najlepšie sypaný z lekárne alebo ručne zbieraný a sušený) 6 týždnov pred pôrodom 2-3x denne. a ja ešte od 36 tt (malo by sa od 34tt) jedávam každý deň za lyžicu rozdrvených ľanových semiačok - na zvláčnenie pôrodných ciest, aj čriev. dúfam, že to bude mať úžitok 🙂
mimochodom, keď už pijete ten čaj, nezabudnite vysadiť magnézium! máďo je proti sťahom a malina zdravé sťahy podporuje ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre