Ahoj baby.. Je to pravda? Počula som to niekde... Ze keď už je žena vo vyššom štádiu tehu že by sa nemalo moc prihovárať bábätku, lebo ze to môže vyvolať Predčasny pôrod? Neukamenujte ma, že sa toto pýtam.. Ale predsa, čakám svoje prvé bejby tak sa radšej spýtam 🙂 pekný deň
Aj ja som cakala svoje prve bejby a taka kravina ma teda ozaj nenapadla. :D prosim take blbosti ako JPP neries, ignoruj ;)
Neukamenujeme, ale prosim zamysli sa nad tym, aka je to hlupost...predcasny porod spusta infekcia, slaby krcok, stres, vysoky tlak... dieta sa uci a spoznava tvoj hlas prave tym, ze sa mu prihovaras.
Toto je tiez len mytus, jedna babka povedala.....absolútne to nesuvisi s porodom...
Prave naopak, odporuca sa dieťatku kludnym hlasom prihovárať, aby ťa poznalo...
je to hlupost. aj to ze nemas si hladkat brusko aby si neporodila a podobne veci...si zober ake tazke je "vyvolat" porod ked uz napr. prenasas, my sme skusali vsetko, vybehla som asi 20 poschodi, s muzom hento a cojaviem ake rady a nic. proste ak zena zacne rodit predcasne bol tam nejaky problem, ako pise @anjelicek26, takze ziadne stresy 😉
ja som s mojim kecala v kuse... a teraz keca v kuse on... 😂 mozno keby som menej rozpravala... 🙊😝
Je to taky mytus ako nehladkat brucho na konci tehotenstva, aby si predcasne neporodila 🤷🏻♀️
A ako babatko vie, ze sa prihovaras prave jemu? 😀
Ďakujem za odpovede... Ja som pekne pýtala, tie posmešky si všímať nebudem 😉
žiadne posmešky tu nevidím 😂
Nie som odbornik ale podla mna. Obvzlast v poslednych mesiacoch-tyzdnoch sme sa s babatkom rozpravali. Resp komunikovali 🙂 a vsetky 3 sa narodili na termin. Vyvolavanim. Ani ked som im dohovarala nech uz idu von neposluchali 🙂
nemala som predčasný pôrod a rozprávala som sa denne so všetkými svojimi "bruškami". aj súrodenci sa chodili prihovárať a pusinkovať. vôbec sa nestresuj poverami 😉
Ahojky, toto síce nepoznám..ale poviem Ti z vlastnej skusenosti, že keď som bola tehotna okolo termínu sme aj ja aj manzel naše detusko presviedčali, aby už prislo medzi nas🙂Potom som pila malinikovy cajik, jedla štipľavé jedlo..presvedčila až vyvolavacka 10d po termíne😅 Hlavne bud v klude, láskavý hlas maminy a tatina je podľa mna dobre pocuvat.
O tom som este nepocula ani o tom hladkani...Vela babaskch rad ma ucite logicke vysvetlenie ale pri tychto dvoch veru nevime prist na ziadne. Podla mna su to len take babske rady minulych storoci kedy bol porod pre zenu dost nebezpecny a tak si pomahali vselijako... aj blbostami.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Urcite to nieje pravda, ja som sa nasim prihovarala vela a veruze sa im z bruska nechcelo, jedine prostredny isiel skor, ale urcite nie preto. Mne praveze teta hovorila opak, aby som sa v klude prihovarala babatku, aby pokojne prislo na svet, ze ho uz cakame a pod.