Kocky vysadila som pred 3 dnami magnezium, a teraz mam stale pocit tvrdeho bruska, neviem, ci to nerobi aj mala, ked sa stale hybe, inak je vsetko ok, na kontrolu idem v utorok. Dufam, ze je to normalne 😒 😒
ahoj, aj ja to mám, termín mám v polovičke februára, bruško mi tvrdne, ale bolesti nemám, tak čakám. Ale v nemocnici mi povedali, že v 36. týždni je už dieťa vyvinuté, takže ak by sa malé aj narodilo, tak tam už skoro žiadne riziko nie je. V posledných štyroch týždňoch už vlastne len priberá. 😉
malo by byt vsetkov poriadku a magnezium by si uz v tomto tyzdni brat naozaj nemala...tvoja maternica cviči a zaroven ukazuje dietatku, ake to bude, ked pojde von..snaz sa radsej viac odpocivat ako brat lieky...magnezium maternicu vlastne oslabuje v tom cvičeni...aj vzpierač, ak chce podat dobry vykon, musi najskor vela cvičit...takže tvoje tvrdnutie maternice je znak toho, ze je všetko v poriadku a tvoje telo pracuje tak ako ma...niekedy si tvrdnutie mamička nevšimne a kontrakcie neciti...niekedy naopak su vyrazne ako u teba...ak nemaš ine problemy, všetko by malo byt OK
Mg uz naozaj nie, obcasne tvrdnutie je v tomto case normalne, hlavne po pohyboch babatka, dalej sa mozno stretnes este s "poslickami" -....a keby aj nahodou uz porodis, uz by to nebolo "take strasne" 😉 (my sme 35 a ... 😉)
ahoj...ak si nebrala to magnezium z nejakych vaznych dovodov, tak je to OK...ale povedz o tom na poradni...ja som mala zradvotne problemy a brala som magnezium az skoro do 38 tyzdna 😉
mne tvrdlo brusko aj pri jednej aj pri druhej dcere cele tehotenstvo.pri prvej som brala magnezium vo flastickach,to som si rozbila a vypila,plus mi pichali injekcie,pri druhej som brala normalne tabletky aj sumive.a mne tiez doktor povedal,ze ked sa dietatko hybe,tak moze brusko tvrdnut ovela viac a castejsie.mne tvrdlo tak,ze na chrbte som vobec nemohla lezat a casto ani na boku.pomahalo mi,ked som si lahla na boh a pod nohu podlozila vankus...ale o chvilku to mas za sebou.to zvladnes 😉
Aj mne tvrdne bruško, a to som len v 30.tt 🙂 Teda... len 🙂 Už sa tak deje asi od 25.týždňa, ale nie často...
ja som v 26.tyzdni a tvrdnutie mavam tiez...beriem magnezium- kedy by som ho uz mala vysadit?
..ja som mala pravidelne tvrdnutie bez velkej bolesti od 5 mesiaca a az do porodu som mala magnezko ☹ ty ho ale tak dlho neber,zabranuje totiz kontrakciam.....v 9 mi uz tvrdlo uplne cele brusko,prenasala som......bolo mi vzdy zle,na kontrole vzdy vsetko ok,ale doktorke sa to nezdalo tak ma den pred terminom prijali do nemosky,lebo som mala rizikove tehotenstvo....mala sa narodila spontanne po tyzdni vyvolavania a zo snurou 2x na krku,ale zdrava ...tesime sa spolu....urcite to opis na nasledujucej kontrole u doktora...pozoruj ci ta pri tom tvrdnuti boli horna,alebo dolna cast bruska,alebo cele,alebo krize...ci je to ako streknutie,alebo krc...budu sa pytat....a hlavne sa neboj,nic to nemusi znamenat,ved sa blizi porod a dietatko je vacsie,otacanie je tiez uz tazsie 😉
v tomto štádiu je to už úplne normálne
Moja aj mne tvrdne bruško od toho 36tt. Ja to nejak neriešim. Stvrdne a povoli. lenže teraz je to už ine ,ked stvrdne tak na skalu a tlaky v podbrušku a bolesť. Hm??? žeby sa už mala pýtala na svet 😀 😀 😀 😀
Som v 36 tt a je to moje 3 tehotenstvo. Pri prvom a druhom som užívala tablety magnézia, lebo mi lekárka tvrdila že mi tvrdne brucho a pri tomto treťom ktoré čakám mimochodom až po 12 rokoch som od začiatku tehotenstva pila minerálku magneziu. Obsahuje veľa horčika a aj nejaký vápnik. Tvrdnutie brucha som nepociťovala a ani tá istá lekárka mi magnézium nikdy neodporúčala. Teraz keď som v 36 tt tak som túto minerálku piť prestala a občas pociťujem tvrdnutie. Takže za mňa určite prírodné zdroje horčíka.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No, pomaly ideš do deviateho mesiaca, tak je to normálne, pokiaľ ti netvrdne celý deň a nemáš bolesti