Išli by ste v 30. týždni na dlhú cestu autom?

28. feb 2023

Je podľa vás rizikové v 30tt, ak je tehotenstvo bez problémov ísť na týždeň do zahraničia ( k rodine) autom? Cesta trvá 6 - 8 hodín, šoféroval by manžel.

oli18
28. feb 2023

Neisla.

veronikaszabova
28. feb 2023

Podla toho, ako sa citis. Ja som 34tt a neisla by som ani za svet 😂

banalu
28. feb 2023

No zalezi, ci ti cestovanie autom je pohodlne. Ja som sa v takom tyzdni neodvazila ani 2,5 h v ramci svk k muzovej rodine. Niekto zas nema problem odsoferovat BA-KE v 9tom mesiaci 🤷‍♀️

danyelia
28. feb 2023

Ahoj, ja som išla v cca 34-tom týždni do Chorvátska na dovolenku autom, cesta sa trošku predĺžila na asi 15 hodín, s prestávkami, polohovateľné sedadlo, bezproblémové tehotenstvo. Ak sa na to cítiš, šla by som...

77daniela77
28. feb 2023

Urcite by som to neriskovala.

fion22
28. feb 2023

Nie, v 32. týždni sme sa sťahovali, 6h od nás, z bezpečnostných dôvodov (a blízkosti wc) som išla vlakom, bolo to ako za trest...a to som sa mohla aj prechádzať 😁

tykat
28. feb 2023

Ja som išla mesiac pred porodom, ale to som musela aj chcela. Cestovanie mi nerobilo žiadne problemy, mala som aj tasku so sebou zbalenu, išli sme na týždeň na dom čo sme akurát kúpili, brala som to tak, že je jedno kde porodim. Ale bolo to vramci SK, pred 17r ešte neboli dialnice tj. cesta vychod zapad 6-8h a spat detto.

jasminet
28. feb 2023

prelom 27-28 tyzdna - dovolenka na sardinii, autom, 2 tyzdne - bez problemov, ale tie som nemala ani v jednom tehotenstve predtym.

miskamicha
28. feb 2023

Nie

olivnik
28. feb 2023

Neviem.. Podľa toho či nemáš žiadne rizika skorsieho pôrodu.. A ak sa cítiš ok. A určite sa poistiť treba zdravotne.

zuzkas81
28. feb 2023

Poistenie tehotnej na veci suvisiace s tehotenstvom uz v tomto stadiu zrejme nenajdes, vacsina poistovni ma do 26. tyzdna tehotenstva. Cize aj preto by som nesla, nech nestresujem, ze daco sa stane, co samo o sebe bude neprijemne v zahranici, plus to bude drahe.

olivnik
28. feb 2023

@zuzkas81 aha, to som netušila teda 🤷‍♀️

vasjar
28. feb 2023

Áno, ideme teraz tak do ba, cca 6-7 hodín, neviem v com je problém

petra8786
28. feb 2023

Ja som 28 týždeň a nevládzem a nechce sa mi ani z domu vyjsť ani keby mi mali zaplatiť za to,cítim sa na umretie aj keď mám ísť len do kuchyne 😅ale ak sa ty na to cítiš,tíško zavidim

queen_mary
28. feb 2023

@petra8786 preboha, no tento stav je urcite ovela menej zdravy ako parhodinova jazda autom

@autorka, ak mas zdrave tehotenstvo a aj ty sa citis zdravo, tak nevidim dovod, preco neabsolvovat taku cestu. Mozno ak pridate nejake prestavky ak by bolo treba. Pokial nejdete na balkan alebo do obdobnej oblasti, tak by som sa nebala.

petra8786
28. feb 2023

@queen_mary no veď ja sa necítim zdravo a preto to píšem,že jej závidím 😅😅ja som opuchnutá, naliata vodou a od rana do večera ledva žijem

sszuzu8
28. feb 2023

Ja som šla do zahraničia v 26tt autobusom cesta trvala 2 dní.. A pohodicka

kiki68
1. mar 2023

Ja som isla 3,5 hod autom par krat v tych tyzdnoch, uplne v pohode. Ak to je krajina EU ( napr ides do Ceska, Rakuska, Nemecka), tak s poistenim nie je problem. Jedine keby si na rizikovom a vidia, ze si kdesi mimo republiku, tak to bude tazsie vysvetlit. Ine je letiet kdesi, ale autom su po ceste nemocnice v kazdom vacsom meste.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre