Podla poslednej mensturacie je termin 28.5 ale podla ultrazvuku je 4:5 ? Je mozne ze sa dieta narodi podla datumu menstruracie lebo ten datum mne celkovo aj vychazda mala dajaka mamicka tiez niecim takim skusenost a kedy sa dietatko narodilo vlasne podla akeho datumu
Zahumensky tvrdí , že smerodajny je dátum pôrodu na základe ultrazvuku v 12 tt
No ak to bolo 4.5. Tak už teda riadne prenášas. Dôležitý je termín podla ultrazvuku okolo 12. Tyzdna
@anjelicek26 pardon 4:6
dieta sa moze narodit kedykolvek, tie datumy podla ms/sona su orientacne a z nejakeho dovodu aj smerodajne pre gyn/porodnikov.
predpokladam, ze z hladiska vyvinu babatka a pripadnych problemov pocas tehu napr. vysoky tlak, kedy je uz nebezpecne prenasat a neviem co.
inak ja som mala dieta vacsie o 5 dni podla sona a vlastne sa mi aj o tych 5 dni skor narodilo. ale myslim, ze to je len nahoda.
Veď to máš len týždeň rozdiel. Dieťa sa môže narodiť dva týždne pred termínom aj po ňom, aj na termín.
@nataliapri u mňa rozdiel mesiac podľa poslednej menštruácie a podľa sona. Môže to byť pri nepravidelnom cykle. Ak je veľká odchýlka riadi sa potom podľa USG v I.trimestri a merania CRL.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Je možné, že sa narodí už budúci týždeň, v termíne, po termíne. Ten dátum býva orientačný a sem tam sa stane,že sa trafí presne na dátum v tehotenskej knižke