Informácie o dojčení pre prvorodičku

9. feb 2021

Ahojte som prvorodicka a neviem este ako to chodi. Ako je to s kojenim. Mlieko sa spusti hned po porode?
Prsia mi narastli su ine ako pred tym ale ako zistim ze budem moct kojit?
Je nejaka dobra kniha o kojeni?

pribinak
9. feb 2021

Mlieko sa ti spustí cca na 3. deň, dovtedy bude bábätko piť kolostrum. To je taka zltkasta tekutiny, niektorym tehotným vyteká z prsníkov už pred pôrodom

bluka2
9. feb 2021

Mne sa prisali obe deti rovno po porode a odvtedy boli kojene. Síce to chvíľu trvá, kým si prsia na novú úlohu zvyknú, ale myslim, že to špeciálne štúdium nevyžaduje...

aylinn
9. feb 2021

Mne kolostrum začalo tiecť už po 16.tt 😊
Priprav sa že to môže byť zo začiatku boj, ale určite to nevzdávaj 😊 zo začiatku budeš mať pocit že celé dni nerobíš nič iné iba kojiš (a nebude to len pocit 🙈) , že snáď kojiš 25 hodín denne 😃
Ale je to super držím ti palce, zamňa to je najpohodlnejšia a najsuper najpraktickejšia vec! Tiež som to chcela zabaliť po mesiaci plakala som od zúfalstva ale som rada že som to potiahla až doteraz.
Knihu neporadím ale odporúčam na IG - Lipirea blog alebo take niečo neviem presne ako sa vola .

mon01
9. feb 2021

knihy určite kupovať nemusíš, v pôrodnici ti vysvetlia, ja som mala mlieka deň po pôrode toľko ze som ešte dávala druhým bábätká, naša malá nie a nie prísat tak som jej odsavala, všetci sa cudovali kde sa to vo mne bere, nakoľko som bola hneď po pôrode ako prútik a prsia nie bohvie ako veľké, pri druhej to isté, ta bola ale ako piraňa, prisat hneď, len sme sa potrebovali zosúladiť, bradavky som mala boľavé z nej, ale túžba kojiť bola väčšia, hlavne nič nevzdávaj, a držím palceky nech všetko dobre dopadne 😉

lenkakravcova
10. feb 2021

Hlavne sa nelekaj keď to bude bolieť. Ú mňa to bolo pri synovi na začiatku strašne. Bradavky ma boleli, pálili, syn mal taky savy reflex že mi z nich tiekla krv. Zaobrstaraj si masticku na Bradavky do pôrodnice. Pre istotu. Po 2 mesiacoch to ustúpilo. Nelákaj sa teda, začiatky môžu byť aj neľahké.

basska_b
10. feb 2021

Každá žena môže kojit, okrem nejakych výnimočných vývojových vad. A hlavne tvorba mlieka je v hlave, nie v prsniku (tam je dôležité len správne prisatie). Mozog spustí hormon prolaktin, ktorý vytvorí mlieko, takisto spúšťaci reflex, ktorý spustí ďalšiu vlnu mlieka v priebehu kojenia... Keď je žena nervózna, v strese, ide to horšie. Preto sa často spustí až po príchode domov z nemocnice. Ale to neznamená, že dovtedy je bábätko hladné. Jeho žalúdok je ako ceresna, stačí mu fakt malo... žiadny stres hlavne 👍

basska_b
10. feb 2021

A lepšie ako kniha vysvetlí nejaký živý človek, laktačna poradkyna, spolubývajúca, kamarátka, niekto z rodiny s čerstvou skúsenosťou... sestričky v nemocnici často len človeka zmatu

zuzanamatova123
10. feb 2021

Ahoj rada ti poradím nápis správu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre