Ahojte, som už v 35 týždni tehotenstva a už sa mi poriadne nedarí oholiť si intímne partie - je to pre mňa naozaj veľký boj. Rozmýšľala som nad full bikini depiláciou, ale neviem či je to vhodné, keďže už som v pokročilom štádiu. Potom ma napadli aj depilačné krémy, ale s tým vôbec nemám skúsenosť, naozaj to odstráni chlpy? Posledná možnosť je pomoc manžela, ale rada by som si to vyriešila po svojom 😂
Ďakujem za vaše rady.
Normalne som sa holila sama ziletkou. Sak po hmate citim ci som dobre. Depilacne kremy si tam dole nedavam ani mimo tehotenstva.
Ja ako manžel som pomahal, bez problemov.
Ale tiež je pravda, že najprv mne manželka musela pravidelne holiť sinus pilonidalis :D
@thirstymonk si sa revanšoval 😃
A keby si sa neholila? Ci to sa nesmie? Ženy sa tam dole holia možno tak 20-30 rokov 😉
Inak ano, depilacne krémy funguju, ale v tehotenstve by som ich neriskovala, je to riadny kentus...
Depliacny krem by som si v tam nedavala a uz vobec nie v tehotenstve. Ja som mala reakciu na par depilacnych kremov a ver mi, tam spalenu kozu fakt nechces.
@barka1 necítim sa dobre neoholena, preto hľadám alternatívu...
@really8 no mne to veru nejde a to už mám preholenych veeeeeeeelmi veľa rokov 😂😂🙈
@diewcatqoo to som nevedela, absolútne s tým nemám skúsenosť. Nikdy som tomu neverila, že to dokáže odstrániť chlpy.
Ako sa vies umyt tak sa vies oholit.zrkadlo ziletka a ides
No tak cvicenie robi majstra.
zrkadlo a nasledne manzel na kontrolu je odpoved u mna 😀
Mne to muz vzal voskom asi tyzden pred porodom, najlepsie riesenie
Poznám si to tam dole, tak som sa holila,, po pamäti " 😁
Ak si na full bikini doteraz nechodila, tak už nezačínaj. Raz som sa o tom zo zvedavosti bavila s depilaterkou a povedala, že by tehotnú ženu ktorá predtým pravidelne nechodila a teda ani nebola navyknuta na ten typ bolesti a pod. ani nezobrala, aby jej neuškodila
Minule som čítala že neodporúčajú holiť dva dni pred cisárskym aby sa nezvýšilo riziko infekcie.
Podľa mňa len holenie teraz počas tehotenstva. Žiadne krémy, laser, IPL radšej nie lebo pokožka je veľkí senzitívna a nechceme ani uškodiť bábatkám.
Vsak popros muža 😁
@mqkm aj tesne pred sekciou holia, segra si druhýkrát už doniesla vlastnú ziletku.
@michaela329 áno nesmie sa.. nemalo by sa
@michaela329 @lejduska áno.. bikini area vôbec nie dokonca 7 dní pred cisárskym by sa nemalo aby sa vyhlo infekcii. Tak radia v NHS UK
@mqkm tak treba ísť robiť osvetu do nemocnice, lebo o tomto asi nevedia 🤷 7 dní po holení, som inak presne tam, kde dom bola pred holenim.
@michaela329 ja tak isto😆😁🤣 prídem ako mamut.. nevadí hlavne aby sme nemali žiadne komplikácie z infekciou.
@mqkm ja to napríklad už teraz "dlabem", som v piatom mesiaci a nevidím tam. Nech si robia, čo chcú 😁
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Holila som sa na posteli s pomocou zrkadielka. Ku konci teho som už mala vymakanú techniku a zvládla som to rýchlo. To zrkadielko som si oprela o nohu a všetko som videla👍