Chcela by som sa spytat na vasu skusenost. Viem, ze kazde tehotenstvo je ine, ale tak aspon si spravim trochu obraz. Mala by som byt podla gynekologicky hospitalizovana, som 35+2 tt dnes, babatko ma vraj velmi nizko hlavicku, az za lonovou sponou, nevedela uz poriadne ani ultrazvukom pozriet, aby ju zmerala. Okrem toho som uz asi tyzden mavala slabsie krce v noci, ako pred menzesom, ale nic strasne. Krcok 1cm a neotvaram sa, aspon teda v piatok to tak este bolo. Od piatku teda lezim doma,krce uz nemam. Do nemocnice sa mi velmi nechce,koli detom, pride mi to jedno ci lezim doma alebo tam. Mali ste to niektora tiez tak, ze hlavicka bola velmi nizko? Kolko ste tak este vydrzali? Alebo ak ste rodili v prebiehajucom 36tt muselo babo do inkubatora?
@davidkoadominika jaaj a moja kamaratka mala dvojicky a narodilii sa 36 +4 a nemusili ist a driha moja susedka lred tyzdnom porodila v 35tt a tiez nemuseli len ta mensia mala kilo a pol a tu dali na ohrev ale vsetko mali v poriadku 😊
@handika tak to si teda super vydrzala 👍 Potom ku koncu si uz polavila z toho kludoveho rezimu ci az do porodu si lezala?
ja som mala nizko tretieho, vydrzala som do 38tt, bol nakoniec aj vyvolavany lebo som mala preeklampsiu, dva tyzdne som bola v nemocke, hlavne kvoli preeklampsii, ale keby som bola doma moc toho nenalezim, tak asi aj to pomohlo v nemocnici lenosit trocha.. nebol ziaden problem pri porode, bol to moj najlahsi porod, len mal taku kónickú hlavicku trocha, co sa neskor upravilo.. drzim palce..
@davidkoadominika tak snazila som sa oddychovat co najviac ale samozrejme ze som.aj na rebeiku okna robila malovala kedze sme aj prerabali 🤣 ale podla mna aj osychyka vela v tom urobi
Tiež som to tak mala od 33tt, brala som magnézium a rodila som v ukoncenom 39tt. Mne Dr hovorila, že žiadna panika, že môžem ešte kľudne aj prenasat.
@davidkoadominika ahoj ja som rodila v 36 týždňi bol 2 dní na pozorovaní že som ho nemala pri sebe a potom ešte tri dni spolu a šli sme domov všetko ôk.. Mal skoro 3 kila
@wena Tak to asi zalezi od lekara, ked mna s tym poslala do nemocnice 🙈 asi budem lezat tyzden pre istotu a staci, nerada by som prenasala nakoniec 😬
@kristianko1 Pekna vaha teda na 36tt , v termine by bol uz poriadne velky 😲
@davidkoadominika však práve teraz čakám druhého a tajne dúfam ze sa vypýta takto.... Lebo to si neviem predstaviť keby mal ešte mesiac byť v brusku
nizko som deti nemala, ale rodila som v 36t+5d a 37t+4d a nesli do inkubatora ani jeden, boli uplne v poriadku
@davidkoadominika
Mala som takto prve dve deti, prve uz od 28.tt, nahnali ma lezat, aj hospitalizovat chceli. Treti nizko nebol. Vsetky deti sa narodili rovnako, v 40. tyzdni.
36.tt je pohoda, neboj. Setri sa a dobre bude.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@davidkoadominika ano ja som to tak nala u, od 30tt nasadili mi magnezium 3x2 a hore nohy a z celeho dna 80% lezat a kontorolovali ma ze kebyze sa mi to tak zhorsi ze do nemocnice a vydrzala som tak ze 4 dni ored terminom som rodila 😊 ziaden stres zvladnes to