Herpes v 36tt, je bábätko v nebezpečenstve?

8. nov 2019

Ahojte zeny. Prosim vas nemate skusenosti s hepresom na perach v poslednom trimestri? Je to nebezpecne pre babetko? Dnes rano som sa s nim zobudila a mam z toho stresy. Dakujem. #vystresovanaprvorodicka

sisa_s
8. nov 2019

Herpes na pere by nemal byt nebezpecny pre plod v tehotenstve, ale naozaj velmi nebezpecny je pre babatko, ked sa narodi, takze posiluj imunitu, nejaky gel na to si daj, ale ak by sa ti to nezahojilo poriadne do porodu, tak urcite nebozkavaj babatko, pouzivaj rusko 🙂

autor
8. nov 2019

@sisa_s ďakujem krasne za odpoved 😊

marian86
8. nov 2019

nebezpecne je ak si este v zivote nemala, Ak ano tak tvoje telo uz ma na to imunitu vybudovanu a na plod nema vplyv.

autor
8. nov 2019

@marian86 mala som ho raz asi 4 roky dozadu

marian86
8. nov 2019

tak problem by nemalobyt, mne to takto povedala dr.

81anina
8. nov 2019

ja som mala v prvom trimestri na uplnom zaciatku tehu od cca 6tt vkuse tri tyzdne jeden sa zahojil dalsi vybehol.Ja som stresovala ze malemu nieco bude ale tak ja som mala aj predtym herpesy nebolo to prvy krat v zivote.No a ku koncu tehu znova.Bola som nestastna ze ked vtedy porodim tak malemu ani pusu nebudem moct dat.No zahojil sa expresne rychlo rodila som bez herpesu a vsetko ok ☺

nikpa
8. nov 2019

Je veľmi nebezpečny, dokonca môže byť až smrteľný pre bábätko, dávaj pozor po pôrode.

leniel
8. nov 2019

aj ja som mala takto v závere, kľudne môžeš kúpiť nejaký lokálny gél/náplasť - ja som si pýtala radšej takú bez kortikoidov

bessdonna
23. jan 2023

@sisa_s to fakt?mam pocit,ze sa mi tiez robi na pere😪hlavne ze nic sa na to pocas tehotenstva nemoze

jesenzima
23. jan 2023

Herpes mávam pravidelne celý život, vrátane dvoch tehotenstiev, a to som teda mala vyhádzané ústa,nos, bradu, deti sú úplne v poriadku...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre