Zdravím, počas glukózovom teste sa odoberá krv čisto len na cukor alebo medzi tým sestrička berie krv vtedy aj napr na krvný obraz alebo iné pozorovanie ?
@123lina u nás tiež len glukóza a sestrička mala taký prístroj, ktorý to potom aj hneď vyhodnotil
Mne pri glukozovom teste rano nalacno brali 3ampule krvy, takze si myslim, ze brali aj kvoli dalsim veciam. A zda sa mi, ze o tyzden nato mi volala sestricka, ze mi doktorka predpisala zelezo a mam uzivat. Takze zjavne mne brali aj na dalsie vysetrenia.
U mojho aj glukoza, aj krvny obraz
mne brali v ten deň na všetko, dokopy mi vzali 6 ampuliek krvi.. najprv nalačno cukor + krvný obraz, potom o hodinu cukor + protilátky a posledný odber bol cukor + ešte niečo, ale nespomeniem si teraz.. ten posledný odber už ani nešiel, nemala čo zobrať, toľko krvi mi nabrali :D a mne robili glukózový test odberom zo žily, vraj je to najpresnejšie.. komplet výsledky som mala do 3 pracovných dní
@7lenka11 mne tiež priamo zo žili mi brala a keď som prišla o dve hodiny tak už bol problém jej zobrať krv až na 4-krát sa jej podarilo a aj to ledva niečo vyšlo 😄... Tak potom máte skvelú doktorku ,ktorá dbá o všetko.. ja dúfam,že moja tiež..musím sa jej opýtať na to či kontrovala aj iné hodnoty či len cukor .. teraz idem o týždeň na krvné testy ďalšie tak uvidíme.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
u nas len glukoza