Fraxiparine v 32. týždni - skúsenosti

mirka0706
8. sep 2014

Nedávno som skončila v nemocnici kvôli vysokému tepu 150/ min., odvtedy (to sú už pomaly 3 týždne) si každý deň pichám tieto injekcie a bojím s že t môže niejako ovplyvniť vývoj bábatka, máte niekto skúsenosti s týmto liekom?

csenibaba
8. sep 2014

Ahoj .ja som to pichala cca od 20 tyzdna az do porodu a malym je vsetko OK!

zuzzuli
8. sep 2014

ja si ich picham od zaciatku tehotenstva 😉 pichala som si ich aj v prvom a maly je zdravy 🙂 takze sa netreba obavat

cikyta
8. sep 2014

@mirka0706 ja som si ho pichala od 10 tt (aj ked som mala omnoho skôr!) až do zhruba 3 mes. po pôrode. Všetko OK 🙂

denisafono
8. sep 2014

@mirka0706 no asi si si ho nekupila len tak zo srandy v lekarni, mas to predpisane od lekara, tak asi ten vie co robi. Hlavne stres viac uskodi.

katinam
8. sep 2014

@mirka0706 prave naopak, fraxiparin je na lepsie prudenie krvi cez pupocnik k babatku, je na lepsie vyzivovanie babatka. Je na riedenie krvi, tzn na zabranenie zrazenin, ktore by mohli zhorsit prietoky. Jedine, na co treba davat pozor, je nepichnut si fraxiparin v den porodu, najma ak by bol cisarsky, aby nesposobil zvysene krvacanie.

mirka0706
autor
8. sep 2014

csenibaba zuzzuli cikyta denisafono katinam Baby velmi pekne Vám ďakujem 🙂 mne to dali práve kvôli podozreniu na zrazeninu v pľúcach a preto som si myslela že je to príliš silný liek.

zdejko
21. dec 2014

Ja ho neriem uplne od zaciatku co mi potvrdili tehu a vraj budem aj mesiac po porode, maly je v poriadku valibuk na 32tt 2160g, akurat v den porodu si ho nemozem pichnut. Hematolog vie co robi, verim mu.

helen4
23. jan 2015

@katinam ahoj,vo vore som sa docitala ze si si pichala aj ty fraxiparin, ja si ho mam pichat tiez, napises mi postup prosim, ale do bruska uz nemozem!ci pichat priamo rovno celu ihlu do koznej riasi?dakujem

katinam
24. jan 2015

@helen4 ja som pichala len do bruska, lebo som si to pichala sama a tam mi bolo najjednoduchsie. Pichala som do tuku, spravila riasu a obcas som spravila viac dier, ked ma to pri pichani bolelo, radsej som skusila na inom mieste, lebo ked som pichala nasilu proti bolesti, spravila sa mi modrina (trafila som cievku). A striedala som rozne miesta po celom bruchu, nikdy nie po sebe na rovnake miesto, lebo potom sa mi tvorili hrce. Drzim palce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre