ahojte chcem sa opýtať cele tehotenstvo uzívam femibion a teraz v 7/8 mesiaci mi doktorka vravi ze bude velké ze sa mam na to pripraviť.... dostala sa ku mne info ze to môze byt femibionom..... čo si o tom myslite ake mate skusenosti ? :/
Tiež som brala Femibion a "malá" mala cez 4kg, prvá otázka pôrodníka bola, či som brala nejaké vitamíny pre tehotné
@lenusik296 dobre vediet☺️😁
Ja som brala cele tehu a dcera mala 2800g
Uzivala som celé tehotenstvo mala 2320gr.
Áno je. Ale skor je to podla mna o kyseline listovej.Prve babo malo 4,5 kg. Cele tehu som brala femibion. Potom mi doktor povedal, nech beriem kyselinu listovu len v prvom trimestri a potom nech uz neberiem ziadne ine doplnky okrem magnezia, lebo je naozaj mozne, ze babatka sa rodia vacsie vdaka tomu a druhe sa narodilo s vahou 3100. Tehotenstva skoro identické, moj prírastok na vahe tiez.
No veru užívala som femibion....syn sa narodil začiatkom 36 TT...... 3700 kg
@alex5896 Ja som ked bola tehotna prvy krat tiez som pouzila Femibion, v lekarni mi povedali, ze to netreba iba do 6 mes.brat lebo z toho velmi narastie dietatko. Prestala som uzivat a narodil mi 4 kg syn. Ked som bola 2x tehotna ,tiez som brala Femibion a dievcatko bola,uz vacsia ,ako by mala, ale zial druhe tehotenstvo sa skoncilo v umelym potratom. Takze ja mam take skusenosti.
vôbec si nemyslím,že to spolu súvisí.Ja som užívala vitamíny pri oboch deťoch.Prvý mal 3,3kg a druhý len 2,7 kg.Podľa tejto teórie by mali mať obaja aspoň 4kg 😅
Tiež som o tom počula už keď bol malý na svete. Narodil sa načas, ale nikto nečakal že bude taký veľký. Mal 3800g 😅 Brala som femibion1 a od 13tt femibion2. Vraj stačí užívať každý druhý deň 💁
Ka som brala celé tehotenstvo a maličká mala 3 kg 😊😊
@alex5896 u mňa to isté. Prestala som brať koncom 7 mesiaca. Ale ja "mám" aj tehotenskú cukrovku(viacmenej len na papieri, keďže všetky ostatné vyšetrenia sú v norme), tak aby dieťa zbytočne nenarástlo veľké, vysadila som femibion na odporúčanie gynekologičky. Obavy sú ale podľa mňa neopodstatnené, keďže malá je o týždeň menšia a ja som pribrala len 5kg a momentálne som už v 9 mesiaci 😊
dakujem vam za taku odozvu .... chcem tiez vysadit aspon teraz ten femibion ale zatial skôr z vlastneho pocitu v stredu mam kontrolu u gyn. tak jej to asi len oznamim no :D prípadne uvidim co mi povie....
ja som brala len pri prvom, mal 3800 a potom uz nie, dalsie deti mali 4 kila a 4,6 takze nieje to uplna istota.. no vraj ista suvislost to je..
ja ako farmaceutka vzdy pacientkam odporucam po 1, trimestri si davat len obden ,alebo ked uz vedia jest polnohodnotnu stravu /nemaju nevolnosti/ tak aj nemusia femibion.
@alex5896 ano, aj moja porodnicka povedala, ze nemam brat tehotenske doplnky. Staci kys. listova. Dovod tiez uviedla prirastok na vahe dietata.
No neviem, brala som Femibion až do konca a syn 10 dní po termíne 3000g 😅
Ja som tiež brala vitamíny a malý mal 3600g čiže norma viac menej..ja keď som sa narodila mala som vyše 4kila a vtedy určite žiadne femibion nebol 😂😂
Pochybujem, ze by toto mali na svedomi vitaminy, moj mal ukazkove miery a ja som uzivala toto este pred samotnym otehotnenim a aj pocas celeho tehu, takze myslim, ze za tym bude uplne nieco ine, hlavne vitaminy je z mojho pohladu treba 🙂
Brala som celé tehu a malá sa narodila 3320g
Teraz čakáme druhé a tiež je zatiaľ presne podľa tabuliek
@alex5896 Ahoj presne tento primitívny názor som čítala od jednej mamičky... môj Gynekológ ma vysmial že môžem byť spokojna a určite to nemá vplyv!!!Len píšem môj názor ,☘️Som 15tt a váha u mojich detí aj pred tým bola podľa tabuliek 😋
@zuzana1688 neviem teda či sa takýto názor radí medzi primitívne,ako si to sama nazvala. Pozri si výsledky z výskumu Fínov a Švédov,ktorí k tomu robili dlhodobejšie sledovanie tehotných, ako ich telo odbúrava isté umelé látky z liekov, zloženie doplnkov pre tehotné.. niečo podobné ako naše spracuje glukózu pri tehotenskej cukrovke - jedna ju má, iná je sladké na kilá a telo si s tým poradí... Je fajn získavať info z viacerých zdrojov 😉
Brala som pred tehu a počas celého tehu a syn zdravý, ale 2100g 😉
Ešte doplním kmotra tiež brala obe tehotenstva Femibion a dievča pri narodení 2700g a chlapec 2750g... Švagriná nebrala nič a 4000g chlapec sa jej narodil a to ona má 50kg aj s topánkami
@alex5896 Ja som to teraz vyskusala a na mna to urcite nema vplyv. Prve dieta - vitaminy som brala pravidelne cele tehotenstvo - dcera mala 4150 g. Druhe dieta som velmi chcela prirodzene tak som sa snazila spravit vsetko aby bol mensi. Vitaminy len v 1.trimestri a vysledok? - syn 4200 g🤣
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@alex5896 môže aj nemusí.. Niektoré ženy aj berú femibion a narodi sa 3000g babo 🙂skus si dávať nie každý deň ale obden tabletku