Drobcovi sa nechce na svet

zuzula4
10. mar 2012

Ahojte...6.3. som mala termin porodu...ale drobcovi sa nechce...uz som skusala kadeco (sex, umyvanie ,...) a stale nic...nic nezabera...ak sa do zajtra nic nestane v pondelok pojdem na vyvolavanie...☹ ..a moje okolie? ziadna podpora stale len otazky typu "co este robim doma" alebo "kedy chces rodit"...alebo ich DRAHOCENNE rady co mam robit aby sa to male uz narodilo..je mi s toho smutno...ved aj ja by som bola uz najradsej mamou a drzala svoje babätko v naruci ...

lucikan
10. mar 2012

@zuzula4 och, jo, poznam, prenasala som desat dni, nakoniec mi bolo az dobre sa doslova ukryt v nemocnice pred vsetkymi ludmi...uz som ani telefony nedvihala posledny tyzden, ludi teraz filtruj, sustred sa na seba. A vyvolavacka...je to vstupenka na akutnu sekciu...tak to dopadlo u mna. Ale nemala som silu v sebe ju vtedy odmietnut. Zvaz si to. Drz sa 🙂

zuzula4
autor
10. mar 2012

No ja uz pocitam so vsetkym...naposledy co som bola v nemocnici (kvoli pasom)..tak tam bolo vela zien co prenasali tak zhruba viem co ma caka...uvidime ako to nakoniec dopadne...

hranolka22
10. mar 2012

@zuzula4
ja som prvé dieťa prenášala 13 dní a tiež som sa napočúvala 🙂
ak je bábo v poriadku tak netreba stresovať,skúsiť si okolie nevšímať a neboj,za pár dní budete už spolu,aj keď nie 2v1 🙂 držím palce 😎

zuzula4
autor
10. mar 2012

no pekne...ja prenasam len 4 den a uz sa mi to zda ako vecnost...tehotenstvo som mala v pohode tak aspon porod ma musi teraz potrapit ...
dakujem

zuzkatko
10. mar 2012

@zuzula4 ja som tu niekde čítala že su nejaké čajíky na urýchlenie neviem presne už aké to boli skús tu pohladať v témach 😉

anjelaa
10. mar 2012

@zuzula4 ja som prenasala 5 dni, tiez sme skusali vsetko pre to, aby sme prirodzene vyvolali porod ale nakoniec som musela aj tak ist na vyvolavacku, lebo mala by tam bola asi dodnes keby mohla 😅 nic nepomahalo. Tehotenstvo som mala bezproblemove, ale i porod bol rychly a bez komlikacii napriek vyvolavacke. Tak verim, ze to tak bude aj u teba. Drzim palce! 🙂

zuzula4
autor
10. mar 2012

Dakujem za podporu a rady....aspon niekto 🙂 u nas sa vzdy dievcata rodili skor ale ako vidim ja budem vynimkou.

sevi
10. mar 2012

ahoj.neviem ci sa drobcek uz vypytal alebo nie.ono rano moze byt v brusku a poobede uz pri tebe 🙂 skus prechadzky,a ak byvas v panelaku prechadzaj sa po schodoch.odporucam,aj v porodnici sa vela cakateliek prechadzalo po schodoch 🙂 alebo trochu obtiazne-drepy.dietatko hlavickou zatlaci a poposuva sa do porodnich ciest.

sevi
10. mar 2012

@zuzula4 zelam bezproblemovy porod,hlavne nech ste obe zdrave! A urcite daj vediet co zabralo a hlavne kedy 🙂

moniciak
10. mar 2012

@zuzula4 Moja ešte sa ho nadržíš až až počúvaj oddychuj kým môžeš papaj čo ti chutí kým môžeš (strava počas kojenia na novorodenca by nemala obsahovať kyslé ani citrusy a ktovie čo ešte ) pekne sa s dieťatkom rozprávaj ako je tu pekne že keď chce vidieť nech už príde a že ho ľúbiš že atď 🙂 A na takými otázkami sa len pousmej nikto to nemyslí zle moja teta nedávno tiež prenášala sama som z tých príbuzných 🙂 A poďalšie ja som na vyvolávačke bola síce 2 dni pred termínom ale aspoň je to na istotu pod dohľadom a rodila som bez epidurálky a len si to pochvaľujem (hoci prirodzený pôrod bez vyvolávačky som ešte nezažila ale keď zažijem budem vedieť porovnať 🙂) Viem že sa ti už nechce ale Pán Boh vie kedy sa má narodiť tak vám želáme len to najlepšie pri pôrode aj do života 🙂

elkie
10. mar 2012

@zuzula4 Ja som teda ešte nerodila, ale známa prenášala a viem, že za ňou tiež vtedy všetci chodili. Ona sa vtedy len usmievala a hovorila, že jej malá sama vie, kedy sa má narodiť, aby bola zdravá a že jej je jedno, či to bude dnes, alebo o týždeň, hlavne aby bola v poriadku. Tak hlavne sa teš z toho, že budeš maminou a ľudí si nevšímaj. 🙂
PS: Do tej zimy, čo je vonku, by som ani ja dobrovoľne od maminky nešla, tak sa nemôžeš diviť. 😉

kvetinka211
10. mar 2012

@zuzula4 ahoj, chapem ako sa citis, ja som prenasala 7 dni a porod sa zacal spustat sam o 4 rano v den ked som uz mala ist na vyvolavacku .. tak som uz na doktorku rano o 9 cakala s peknymi pravidelnymi 5 minutovymi kontrakciami 😉 robila som predtym vsetko mozne, neviem ci nieco z toho pomohlo, alebo len nastal spravny cas pre babatko. Vysavanie, behanie po shcodoch, skakanie na fitlopte. Ja ti odporucam dobre, velmi dobre sa vyspat ... lebo spanok je to co ti bude v najblizsich dnoch najviac chybat. A da sa to zobrat pozitivne - ked mas termin vyvolavacky, tak vies naisto ze po tomto termine uz budes mat porod za sebou 🙂
To s tym co sa nemozes jest pocas kojenia ako pise @moniciak neber az tak uplne vazne, stravou ta budu vsetci strasit a deptat, citrusy ma pravdu ze prve tyzdne je lepsie vynechat, ale postupne pridavaj vsetku stravu, vsetko ovocie, zeleninu aj strukoviny .. vyhybaj sa akurat nezdravym jedlam a umelinam. A kasli na okolie a vselijake reci, niektori to nemyslia zle, len komunikuju zauzivanym sposobom a pouzivaju klise ktore ich prve napadnu ...drzim palce nech vam to dobre dopadne 🙂

svetllana
10. mar 2012

@zuzula4 Ahoj Zuzi 🙂 Chapem Tvoju netrpezlivost..uz aj brusko je velke a noci dlhe..a celkovo - posledne dni do porodu su plne ocakavania a napatia mozno, nie to este po termine. Ja som prenasala posledneho syna dva tyzdne, a citila som sa podobne. Hlavne aj preto, lebo byvam v UK a chcela som mat muza pri porode, tak prisla k nam svokra, aby povarovala deti tu dobu, co budem rodit. No a porod stale nikde. Svokra si dvakrat prebookovavala letenku. Nakoniec mi v nedelu o 21.00 prepichli vodu a o 22.00 sa narodil maly 🙂 Radu Ti asi neposkytnem ziadnu..ale snad vedomie, ze sme tym presli viacere, trosku uspokoji 🙂 Drz sa, Zuzka..a..mozno uz dnes v noci....😉))

vefi89
10. mar 2012

@zuzula4 ja som prenášala 14 dní 🙂 akurát v deň, keď mi chceli vyvolávať sa to rozbehlo samé 🙂
nejak dva dni pred pôrodom sa strašne málo hýbal, bola som na kontrole, a tam mi dr. vravel, že to sa ešte načakám 😀 a potom zrazu 🙂 a tiež ma okolie tankovalo furt, ale to sa treba zaťať a vydržať aj to 🙂 ja som si nakoniec srandu z toho robila

zuzula4
autor
10. mar 2012

@svetllana ...ja si kazdy vecer vravim ze snad dnes v noci 🙂...brusko mi ani tak moc neprekaza bo ho mam male... a to ma mat moj drobec pres 3 kila 🙂...noci sa tiez daju v pohode....tehotenstvo som mala celkom fajn ....a este stale mam kedze som este neporodila 🙂...asi by ma kleplo keby som musela cakat 2 tyzdne...aj ja by som chcela aby bol priatel pri mne noo ale uvidime co nam este prichysta ta nasa mala princeznicka 🙂...to si mala rychly porod...a dakujem za podporu 🙂

danusskaaa
10. mar 2012

ja som to mala podobne, termin sme mali 16.2. a ani 20 ked sme sli na vyvolavacku sa malej moc vonku nechcelo. takisto som si vypocula od vsetkych, preco uy nerodim a podobne reci. skusala som tiez milion veci ako sex, chodenie po schodoch, sla som dokonca aj sneh odpratat nech sa trosku namaham, jedla som stiplave a nic nepomahalo... male proste asi vie kedy je spravny cas na opustenie bruska... 😀 a to uz mesiac pred terminom som mala pocit ze kazdu noc idem rodit {asi to bolo len vsugerovane} nakoniec vsak museli pomoct vyvolavackou a uz sa spolu tesime zo spolocnych chvil... budem drzat palce nech vsetko suprovo dopadne a uz ste spolu...

dulkagabulka
10. mar 2012

@zuzula4
zdrave fyziologicke trehotenstvo trva 38-42 tyzdnov..
v zahraničí sa za prenašanie považuje až 41+6
ty si ešelen 40+3
Ak je babatko v poriadku a placenta pracuje spravne, ak ty ani tvoje dietatko nie je na porod pripravene, je vyvolanie porodu absolutne nasilie voči tvojmu telu a tvojmu babatku...a take ženy su na najlepšej ceste k akutnej sekcii ...pretože babatko tie zasahy nemusi zniest...

druha vec ma ale napadla, či si uživala magnezium, ake davky a ako dlho...pretože často uživanie magnezia ma za nasledok ,že porod sa nevie rozbehnut,aleo ak sa aj rozbehne, su stahy nedostatočne...magnezium sa z tela dostane cca za 3 mesiace...takže žena,ktora ho brala ešte na začiatku 9 mesiaca, to može mat tažšie,ako ta,ktora ho neuživala...

držim ti palce,aby sa ti porod začal spontanne 🙂

svetllana
10. mar 2012

@zuzula4 Ja naozaj velmi ocenujem mojho muza pri porode. Prve dieta som rodila bez neho, ako jasne, zvladla som , ale s nim je to lepsie, taka podpora a mam pocit, ze aj personal sa hned sprava lepsie 🙂 Mne by prenasanie tiez az tak nevadilo, ak by nas netlacil cas kvoli svokre🙂 Ale pravda je aj to, ze fakt som citila, ze som prenasala dva tyzdne na samotnom porode, lebo maly mal 4,5 kg a to bol iny rozdiel tlacit 3,5 kilove deti predtym a takeho macka teraz 😀 Ano, samotny porod bol potom uz rychly, ale priamoumerne k rychlosti sa rovnala intenzita bolesti 🙂)))) Tak potom nam napis, kedy si sa nakoniec "rozpadla" 😉

sevi
12. mar 2012

@zuzula4 ahoj,tak ako?uz drzis svoje dietatko v naruci?

zuzula4
autor
18. mar 2012

Ahoj...no uz mame prvu noc doma za sebou 🙂

sevi
19. mar 2012

@zuzula4 a ako sa dari,ste zdrave?

zuzula4
autor
20. mar 2012

no ujde to...no mala kycha a trochu sopli ale tak snad sa to spravy...

zirka
6. apr 2013

aj ked je tato tema skoro rok neaktualna, som rada, ze tu je 🙂 pomaly koncim 41 tyzden a povodne som si myslela, ze o takomto case budem uz z porodnice doma ☹ neviem k comu sa nakoniec dopracujem, kedze porodne cesty su v mojom pripade stale nepripravene.........najde sa tu este ´ kolegynka´, ktora sa tiez nejde dockat?

scarletka081
9. apr 2013

No ja mám tri detičky, všetky našťastie zdravé a všetky tri som prenášla a vyvolávili, ale nemôžem na to dopustiť, fakt. Prvá dcéra sa mi narodila za 7 hodín, ale to som nemala stále bolesti a druhé a tretie dieťa za 2 a 1 hodinu, takže moja skúsenosť je taká, že by som už ani inak asi rodiť necchela :D.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre