Dovolenka v Chorvátsku v 3. trimestri

lienkazuzu
13. júl 2022

Ahojte, mate niektora skusenost s dovolenkou na zaciatku 3.trimestra? ja som konkretne 30tt, tehotenstvo bezproblemove, doktor odsuhlasil, len ci to neni predsalen dlha cesta (7 hod cca). uz jednu dofcu som pre istotu zrusila, ale uz to lutujem, lebo sa unudim este 2 a pol mesiaca doma. dovolenky na Slovensku su drahsie jak v tom Chorvatsku, to odmietam platit za chlorovu vodu tolko co za more. A fakt ma laka si dobre zaplavat, ale tu v tych nasich vodach sa bojim. Co myslite?

kkovacovak
13. júl 2022

@lienkazuzu my nemôžeme vedieť aké máš tehotenstvo a či toľko obsedíš v aute. To musíš vedieť ty. A ak máš pocit že sa unudíš 2,5 mesiaca tak čo budeš robiť keď budeš mať dieťa 😃 Na dovolenku kľudne choď ak máš pocit zeje to dobrý nápad a zvládneš to.

1angelika
13. júl 2022

tak choďte s väčšími prestávkami a niekam hore na Istriu..ja osovne by som nešla ale ak ty chceš ísť, cítiš to tak a nemáš ťažkosti tak choďte...

e1i
13. júl 2022

@lienkazuzu dlha cesta autom alebo busom nie je prave vyhra pre babo v brusku a dalsia vec je ze cestovne poistenie kryje tehotenstvo iba do 26tt
ja som momentalne 28tt ale pre istotu ani po SK nechodim na dlhe trasy,iba nevyhnutne cesty.

karhu
13. júl 2022

moj sa narodil v 36tt, koli nizkej vahe bol na JISke, bolo tam vela zien ktore necakane porodili v 28 az 32tt
je ti tu dovolenku tak velmi treba, ze zariskujes? nemusi sa nic stat, ale moze sa pokazit vela

cecilia29
13. júl 2022

Ja by som asi šla. Akurát som vo vyššom TT a už som si netrúfla. V 30 tt som ešte išla sama s 2 malými deťmi vlakom 4h. Nebrala by som 7h cestu tragicky. Ale ty vieš koľko zvládneš ,ako sa cítiš

zuzinabila
13. júl 2022

@lienkazuzu znama sa z Chorvatska zviezla na pohotovost na Kramare.zacala sa otvarat cestou.soferovala a noha v kuse spojka,plyn,takze to asi nespravilo dobrotu..

oktoberka
13. júl 2022

@lienkazuzu ja osobne by som nešla.
Ešte si dovoleniek uzijes dosť.
Nikdy nevieš,čo sa stane.

christina312
7. aug 2022

@lienkazuzu aj ked už je neskoro asi ale možno to pomôže iným 😊🙈ja som v 33 týždni bola v Chorvátsku s kamoškou zo dňa na deň rozhodnutie, šli sme len na 3 dni keďže to bolo celé na rýchlo, šli sme autom a pri šoférovani sme sa prestriedali😊neľutujem ,bolo to skvelé, áno nevládala som toľko ako keby nie som tehu, chodila som každu chvíľu cikat, a bola som troška mrzuta ale užila som si to napriek tomu na 110%
Záleží ako sa cítiš,aké máš tehotenstvo, nemocnice majú aj v zahraničí, pozor ale cestovné poistenie ti od 26 týždňa komplikácie a hospitalizáciu spojenú s tehotenstvom nepreplatí 😊toho som sa jedine bála

lienkazuzu
autor
7. aug 2022

@christina312 nakoniec sme veru boli a ziaden problem. Dokonca kvoli zapcham sme cestovali 12 hod 🥴 zvladla som aj to a potom uz uplna pohodicka,som rada ze sme boli,fajne som sa dosytosti vycvachtala v mori 😁

christina312
8. aug 2022

@lienkazuzu super 😊😍😍😍mne všetci nadávali že som sibnuta ale ja som to tak cítila ...veľmi mi chýba cestovanie a vedela som že keď nie teraz už nepôjdem tak skoro 🙈🤣

lylyjana
8. aug 2022

@lienkazuzu ja by som nesla. Naposledy ked sme sli z Chorvatska, tak sme ostali na dialnici v zapche asi 3 hodiny a slo to pomaly a bolo horuco. Ty vtedy ani vystupit nemozes a sa prejst. Mozu ti tym padom viac hrozit trombozy, hypertenzia. Ak by si bola v 2.trimestri, bolo by to ine.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre