Dovolenka autom v 33 tt

bariska
8. jún 2018

Ahojte som 32 tyzden od pondelka zacinam 33 trufli by ste si este na dovcu autom Chorvatsko Taliansko dakujem

buducanevesta12
8. jún 2018

Keby som bola ja v 33 tt bála by som sa ísť už asi na dovolenku a to ešte autom už duplom..je to dosť dlhá cesta a v týchto teplotách je to dosť riziko...ale sama musíš vedieť ako ti je teraz prípadne by som sa porozprávala s dr. Či by ti to vôbec odporučil.

malykonik
8. jún 2018

Ja ani náhodou by som nešla

annamari4
8. jún 2018

@bariska ja by som tiež určite nešla, dlhá cesta, obrovské teplá, ale tak to som ja.😉

bluka2
8. jún 2018

Ak môžete robiť prestávky podľa potreby, prečo nie? Nevedie tam hrbolata cesta, civilizovaný svet, išla by som (aj neskôr)

viktorko4
8. jún 2018

Nehrozí. Tiez som 33tt a mám problém cestovat polhodinu z jedneho konca mesta na druhý .

pininka
8. jún 2018

Ja som bola koncom siedmeho mesiaca v rakusku s muzom na cyklomaratone a isli sme az z kosic a bolo to hlavne cestou spat dost namahave. Nakoniec sme v noci isli do besenovej a ostali tam este 4 dni.

deti95060810
8. jún 2018

nie, do zahraničia určite nie. aj keď ja som bola ešte v 37 tt na služobnej ceste - 200 km vlakom ....

kesa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yoxinka
8. jún 2018

My sme práve v Turecku. Dnes sa tu šmykla jedna Češka pri bazéne a už sa nepostavila. Keď ju nakladali na nosidlá, tak kričala od bolesti, že mi až zle ostalo. Áno, stať sa može hocikde hocičo, ale ja by som v 33. týždni do zahraničia nešla.

zuzka0605
8. jún 2018

ja by som nesla uz, na co riskovat

hettinka
8. jún 2018

@bariska nie, je to minimálne 10 hodín v aute, náročné aj bez tehotenstva ... ja som bola v HR v 14.tt, dovolenka sama o sebe v pohode, ale celú som ju aj tak preležala pod stromom, opalovať sa nedalo (nemienila som potratiť, alebo dostať pigmentové flaky), večer som zaspávala skor ako vtedy 5-ročná dcera, ráno mi bolo ťažko od žalúdka (OK, to by mi bolo aj doma), na jedlo som si musela davať pozor a cestou späť sme sa dostali do 3-hodinovej zápchy, vonku 35°C a ani na WC nebolo kam ísť (jedine tak čupnúť si k autu) ... a to som bola na začiatku, v 33.tt by som mala teda čo robiť v takej situácii.

bianca
8. jún 2018

mne stacila cesta z CR domov na Slovensko . Nohy ako bane a to som bola zvyknuta lebo sme cestovali kazdy mesiac tam a spat .
Na ceste sa moze prihodit cokolvek a zaroven nemusi. Niekedy moze pataliu ba priam moze mat fatalne nasledky aj prudke zabrzdenie. A potom , ruku na srdce, komu to das za vinu ? Tu babam co ti napisali ze mozes ?

bombonka
8. jún 2018

Ja som predčasne porodila v 33 týždni z ničoho nič, takže nikde by som určite nešla, mozes za cítiť fajn,ale zmena prostredia ,klímy atď. Môže urobiť dvoje...dnes Ti môže byť fajn a za 3 hodiny môže byť dieťa na svete ...A ver mi,že celé leto som strávila v nemocnici pri malej, neviem či by si chcela ostať v Chorvátsku, keby si tam predčasne porodila...tehotenstvo nie je choroba, ale zdravý rozum si treba zachovať. More nevyschne

soldi
8. jún 2018

zalezi ako sa citis. ja som v 36tt este behala koliecko okolo stadionu, hravala biliard, pracovala a skakala okolo dvoch deti, kazdy den plavala a slnila sa, citila som sa dobre a fit.
na ceste mozes robit viac zastavok, alebo ist 4 hodiny, niekde zastavit, prespat a na druhy den zvysok cesty.

ale osobne by som napriek tomu vsetkemu asi skor nesla, v 33tt som uz mala pomerne silne nutkanie doma vsetko chystat a upratovat a stihnut vsetko potrebne do porodu 🙂

soldi
8. jún 2018

@yoxinka to som trosku nepochopila, ze ako to suvisi s temou. keby bola doma, tak sa nesmykne?

a bola tehotna? chuda, to muselo byt hrozne ☹

yoxinka
8. jún 2018

@soldi
Nie, veď píšem, že stať sa može hocičo hocikde. Jasné, že sa mohla aj doma šmyknúť. Skor šlo o to, že ju tam brali tí turci do sanitky, ona tak česky kričala ako ju to bolí, nech ju nechajú tak, do toho tam lietali menežéri hotela, všetci telefonovali ... Proste že by som neriskovala v takom štádiu tehotenstva ísť do zahraničia, lebo som akurát dnes bola svedkom takej udalosti, že to musí byť veľmi nepríjemné. Áno, chúďa, bolo to hrozné, aj keď tehotná nebola.

soldi
8. jún 2018

@yoxinka ano, ked sa Ti nieco prihodi v zahranici, je to vzdy neprijemnejsie nez ked sa Ti nieco stane doma

yoxinka
8. jún 2018

@soldi
No, tak som to presne myslela. Ešte umocnené tým dnešným zážitkom.

siska53
8. jún 2018

@bariska ja uz urcite nie. Boli sme pri oboch detoch,ked som bola v prvom trimestri,ale to je brucho male,normalne som.plavala,akurat cesta ma unavovala,vacsie prestavky sme si robili.. no s velkym bruchom by nehrozilo.. nahodou sa spusti porod,nie, o take nieco by som.nemala zaujem..

delinka85
8. jún 2018

nesla by som, ja som v 33tt predcasne porodila a to som mala ukazkove tehotenstvo, uzivala som si kazdy jeden den, tyzden pred necakanym porodom dr. na poradni ze vsetko tip top a zrazu bum o tyzden na to bolo po vsetkom, nic mi nebolo, nic ma nebolelo, dcerka aj ja po porode zdrave, nikto nevie co sa stalo a preco sa to stali. Presne ako mamina vyssie napisala teraz je ti fajn a o hodinu uz mozes rodit...

vedama
8. jún 2018

Pravdu povediac ja som bola v 34-35tt v Taliansku autom- pri Caorle.Ale keby mám ísť znova- tak určite nie. Je tehotenstvo a je tehotenstvo. Ja som bola fit aj lekarka mi odobrila.
Cesta dlha ani mi nevadila ,ale nohy opuchali hrozné -časté zastávky , totálne horúčavy, len pod slnečníkom lebo ani plávať sa mi nedalo, už má všetko ťahalo -no nič moc úprimne. A to som ešte 1tt prenášala a pôrod total fiasko -boli radi že nás zachránili. Keď si predstavím že toto by sa stalo v krajine kde neviem ani ceknut po taliansky -tsk sme tu neni.
A ako píšu Maminy vyššie nestojí to za to ohrozenie . Radšej namočit doma nohy , vyložiť a radsej o rok aj s babom...

mata682
8. jún 2018

Ahoj. Ja by som uz nesla. Naco riskovat. Nehovorim, ze netreba nikam chodit, ved sa da ist okupat aj tu. A more pocka. 🙂

bariska
autor
8. jún 2018

Dakujem baby za nazory

babi81
8. jún 2018

@bombonka ja v 34tt

lucia4412
8. jún 2018

Ja som dnes zacala 36 tt a sme na dovce od stvrtku. Chceli sme s manzelom este stihnut posledny oddych, kedze leto bude narocnejsie 🙂 Autickom to bude asi narocnejsie, ale vsetko zalezi ako zvladas tehu.

lucynecka
8. jún 2018

Ja som bola v 20 tt v Taliansku. Cestou sme castejsie robili pauzy, lezala som v tieni, plavala a kupala som sa normalne, ale teda unavena som bola neskutocne. Ale predsa je rozdiel 20 a 33 tt. Aj ked na plazi boli baby s ovela vacsimi bruskami ako ja. Ale osobne by som to uz neriskovala...

monika1791
8. jún 2018

@bariska Úprimne??v takom týždni by som už neriskovala.

jeemima
8. jún 2018

Ahoj ja by som urcite nesla....mnoho bab napise ze to v pohode zvladli , ale to neznamnena ze to tak kazdy zvladne. mne odtiekla voda v 31tt. mala som cestovat do KE na statnice bola som uplne kludna ze to v pohode zvladneme ...a presne ja som bola tou, ktora to nedala....neviem si predstavit ze by sa mi to stalo mimo nasho mesta. 2 mesiace sme stravili v nemocnici ale aspon u nas doma pri rodine a priateloch.....pocas toho dlheho pobytusom tam stretla vela mamiciek medzi nimi jednu z Prahy prisli este na Slovensko na dovolenku pred porodom a odtrhla sa jej placenta ...ledva ich zachranili a stravili dlhe tyzdne v nemocnici v meste kde nikoho nemala nepoznala a manzel sa musel vratit do prace do Prahy..a to mala cestu schvalneu gynekologom ze vsetko je ok....a to cestovala len z Prahy na Oravu... potom mamicka co docestovala len 50 km na rodinnu oslavu...vsetko v poriadku v tehotenstve no a prave na oslave mimo domova zacala krvacat a nasledoval a akutna sekcia a opat niekolko tyzdnovy pobyt v nemocnici mimo domova (ale tak len 50km to este bolo unosne)...takze z mojho hladiska nestastie ozaj nechodi po horach a netreba riskovat nestoji to za to

ivu80
8. jún 2018

Bola som v 26.tt v Chorvátsku..ale tiež som dlho zvažovala, či ísť.. dovolenka sama o sebe bola super,ale tá cesta.. nikdy viac 😫 byť tebou,tak určite nejdem, už aj preto, že žiadna poisťovňa ťa už v tomto štádiu tehotenstva nepoistí (cestovne
poistenie)a to by som teda neriskovala..more si môžete užiť s drobcom o rok či dva 😎

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre