Dokumenty potrebné k pôrodu

21. apr 2023

Dobrý deň, rada by som sa opýtala čo všetko k pôrodu potrebujem čo sa tyka vybavenia nejakých “papierovačiek”?
So sebou priniesť:
Občiansky preukaz
Kartičku poistenca
Tehotenský preukaz

Viem že zdravotná poisťovňa je už automaticky podľa rodičky. Dalej niečo z matriky ? Sme zosobášení takze nám treba sobasny list - originál alebo kopiu ? Ak kopiu musí byt overená notárom ?
Ak chcem aby malo dieta trvale bydlisko podľa otca, stačí to pri pôrode hlásiť alebo na to potrebujem zvlášť niečo ?

A ešte sa chcem opýtať na pediatricku. Tu som si už dohodla ale len po telefóne, vravela že pri pôrode môžem hlásiť ju ako pediatricku pre moje dieta no bola to len slovná dohoda, nepotrebujem náhodou nejaké potvrdenie od nej ?
Ďakujem vopred za odpovede ❤️

maranco
21. apr 2023

pozri si aj
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

Neodkladajte ani výber pediatra, jeho kontaktné údaje (meno, adresu a telefónne číslo) je potrebné v pôrodnici nahlásiť. V prípade, že nemáte dohodnutého žiadneho pediatra, dieťa má automaticky nárok na starostlivosť lekára v územnom obvode trvalého bydliska jeho matky.

Rodný list je vystavený automaticky (za predpokladu, že bola podpísaná „Dohoda rodičov o mene a priezvisku dieťaťa“).

Dieťaťu je automaticky pridelený trvalý pobyt rovnaký, ako má matka dieťaťa – teda rodič nemusí nič ohlasovať. Samozrejme je ho možné zmeniť na mestskom alebo obecnom úrade v mieste bydliska (ohlasovňa pobytu), kde musíte nahlásiť nového člena aj v súvislosti s poplatkami za odvoz smetí.

selena_luna
21. apr 2023

Ahoj, za sobasny neviem, lebo ja som mala priznanie otcovstva kedze sme sa nevzali, ale pediatricka staci ustne - oni jej poslu vysledky vysetreni baba, na papier si len napis jej meno a adresu. Trvaly je automaticky tvoj, aj poistovna.

mimi3008
21. apr 2023

Sobasny staci kopia, nemusi byt overena

thereisabear
21. apr 2023

Sobášny stačí kópia bez overenia a od pediatričky potvrdenie netreba.

marhulka13
21. apr 2023

Sobášny list stačí len kópia bez overenia a trvalý pobyt bude mať automaticky po tebe, to nikde nebudeš hlásiť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre