Na sone povedali že dieťa je veľké na svoj týždeň. Že buď porodim skôr alebo bude mať cez 4kg. Dokážem to ovplyvniť?
Aj podľa mňa nie. V kolkom si tt? Mne tiež hovorili že bude veľké bábätko. Porodila som v 37tt nakoniec a mala 3,5kg
@klip0 30tt a ma 1600g
Nie neovplyvnis vahu dietata...ale tie sona su len orientacne..mne jeden den povedali ze dieta ma max 3 kg , a na druhy den som rodila a mal 3790g..
mne gyn. povedal že bábo bude moc malinké... syn sa narodil a mal takmer 4 kg
Neviem, čo na to vplýva, ale podľa mňa to nie je ani genetikou. My sme normálne vysokí a deti boli veľké. Jedno necelé 4 kg a druhé necelých 5kg. Odporúčam cvicit s aniballom a vyhnes sa nastrihu, či poraneniam.
Neberieš náhodou femibion??? Ak hej, tak vysad,z toho zvyknú byť babatka väčšie. Ale inak to ovplyvniť nevieš, ja som bola hospitalizovana pre nizku váhu malej a nakoniec mala 3350g.
Vubec se tim netrap. Mi gynekolozka rekla, ze syn ma v 36tt kolem 4kg a nakonec se narodil na konci 39tt s 3500g. Je to orientacni.
Určite nie
Môj mal v 30.tt takmer 2 kilá. Doktorka vravela že je veľmi veľký a pôrodnú váhu môže mať cez 5 kíl. Nakoniec mal rovne 4 kilá.
Moja 31 tt mala1761g ..narodena v termíne 3850 g
Ja ti zase poviem, ze urcite ano. Vies to ovplyvnit. Striedma a zdrava strava.
Prve tehotenstvo som sa neobmedzovala, ja som mala vahu ukazkovu, pribrala som ukazkovo a dieta malo 4200g. Druhe tehotenstvo som mala tehotensku cukrovku a od polovice som si kontrolovala jedlo aj cukor. Dieta ma 3200g. Ziadna genetika, obe su rovnake. Mladsia dobehla vahu starsej do mesiaca po porode a odvtedy maju v rovnakom veku rovnaku vahu.
Vies to ovplyvnit vlastnou stravou.
Co som pocula, su deti velke z tych tehotenskych umelych vitaminov. Nieco na tom asi bude.
Vaha je orientacna, casto sa pomylia. Mne 2.hej hovorili v den terminu 3500 gr. Prenasala som dalsich 6 dni a ponarodeni mala 2900 gr (1. dieta som mala 3650 gr, takze nie je pravda ani ze 2. musi byt vacsie).
Uzivanie syntetickych vitaminov vraj zvysuje porodnu vahu, preto sa rodi vela deticiek okolo 4kg.
Mne povedali v 39tt ze ma 3,6kg, rodila som v 41+0tt a mala 3,06kg. Vypocital to pristroj podla dlzky holennej kosti, a tu mala veru dlhu :D
Podla mňa nie, neovplyvníš, v oboch tehotenstva tehotenstvach som brala vitamíny, ktoré vraj majú za následok veľké deti 🤣 čuduj sa svete, prvé dieťa 2100g a druhe 3030g :D nikto z rodiny nemal tak malé deti ako my a dokonca aj my s mužom a našimi súrodencami sme nemali pod 4kg pri narodení, čiže ani genami to nebude :D
Ešte dodám, že v prvom tehotenstve som si nedávala pozor na stravu, jedla som všetko a pribrala 14kg a syn bol maličký + som lezala posledne 2m viac v nemocke ako doma na glukozovych infuzkach aby dieta pribralo. V druhom teh. som do 6m nepribrala ani kilo, lebo mi bolo vkuse zle a dcéra mala 3kg .. no neovplyvníš
Ja som celkovo mala a chudá, preto ma to vystrašilo.😬 Vitamíny neberiem lekár vravel že nemusim, beriem akurát železo.
Mne vzdy povedali ze zodpoveda danemu tt 😀 a uz som mala povedane..syn 3950g a 42 cm den po termine a dcera 4100g a 42cm v den terminu
Prvého pred pôrodom mi úplne odhadli mal 4390kg.
A druhého som porodila pred mesiacom stále hovorili ze bude malinky ze určite nebude taký veľký ako prvé bábätko a mal nakoniec 4450kg..
Pridávam sa k autorke, v piatok som bola na poradni 28 +6 tt a bábo malo 1800 g a hlavička 7,9 cm ...pravdupovediac tiež mám obavy, celkovo mám výšku okolo 158 cm a tiež som utlejsej postavy. Vitaminy takisto neberiem, iba to železo a chlorella, jačmeň...je teda pravdepodobne, že bábätko bude veľké?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Podla mna nie. To su geny si myslim