Divné tehotenské brucho

2. feb 2024

Ahojte, vopred poprosím o komenty ženy s osobnou skúsenosťou. Foto ktore pridavam nie su moje, sú z internetu zo zahraničných stránok. Ide o to, že som začala 7. mesiac tehotenstva a mam čo robiť, aby som sa obliekla tak, aby bolo jasné, že mám tehotenské brucho. Mám ho rozdelené na polovicu, je už väčšie ale v strede predelené. Vraj sa to volá b belly (našla som tu v diskusiach aj na internete), pretože je do tvaru B. Máte niektorá také brucho alebo mali ste? To budem mať do porodu? Dosť som z toho na nervy, že musím hodinu skúšať outfity, aby sa ma každy nepýtal či som len pribrala alebo “kde mam normalne tehotenske brucho”. Keď si date do googlu b belly vybehne mam kopu takych fotiek. Nadvahu nemám, ani som nemala 🙄 Vďaka.

tamta
2. feb 2024

To je jednoducho tvoj tuk. Predpokladám, ze ani pred tehotenstvom si nemala úplne ploche brucho.. Mlandrave brucho majú aj na prvý pohľad stihli ľudia, netýka sa to iba obéznych...

autor
2. feb 2024

@tamta ďakujem, ano všimla som si už…a ostane to takto do konca tehotenstva?🙄 pretože všade sa uvádza, že posledné mesiace by už malo byť celé pekné oblé, ale teda moje nie je..

tamta
2. feb 2024

Mala som také brucho az do konca tehotenstva. Nemala som žiaľ pekne tehotenské brusko...

jaga18
2. feb 2024

Nemôže to byť diastazou nad pupkom? Ja som mala podobne, ale nie až tak výrazne kvôli tomu, že nad pupkom sa mi úplne rozišli brušné svaly 😕 ale čím väčšie bolo bruško, tým menej sa to dalo vidieť. Najhoršie to bolo potom po pôrode...

autor
2. feb 2024

@jaga18 absolutne netuším, čím to je :( pýtala som sa na to lekárky, tiež zhodnotila, že najskôr to je tukom a že je to bežné…som z toho už dosť smutná:( vyzerám ako pribratá a nie tehotná🙈

luteam
2. feb 2024

Mam to podobne ziadne krasne tehotenske brusko ale nie az tak vyrazne ako na foto. Uz som 33 tt a pomaly sa zacina ten predel stracat ale vo vacsine oblecenia aj tak nevyzera brusko najkrajsie :/ a tiez sa mi stavalo este aj mesiac dozadu ze niektori ludia tvrdili ze so nevsimli ze som tehotna :/ cize len vyzeram tucne 😅

autor
2. feb 2024

@luteam ďakujeem :( no nie som veru potešená🙈 snáď sa to stratí aspoň kúsok, som z toho dosť na nervy..a ja to isté, obliekam si veľké veci a vypučujem brucho ako sa len dá keď niekoho stretnem, lebo dostaal som otravné otázky typu, či skrývam brucho a podobne🙄🙈

ivangeline
2. feb 2024

Ja som bola tehotna aj chuda. Aj tucna. A nemala som ziadne B brucho. :/

anjelicek26
2. feb 2024

Dolezite je to, co je dnu a nie to, ako to vyzera zvonka... ja viem, ze to znie ako sprosta ukludnujuca hlaska, ale je to tak... ja mam mega brucho, maly tam ma bazen, zacali sme 32.tyzden a vyzeram ako pred rozpadnutim... a je mi to uplne jedno, hlavne nech rastie a je zdravy.

autor
2. feb 2024

@anjelicek26 ja viem, ja si to uvedomujem ale po debilnych otázkach ľudí, kt. nevedia čo sa má a čo nemá som si už xkrát poplakala, pretože mi to je ľuto, že moje “rovesníčky” v mojom tt si hladkajú brušiská a každy hneď od pohľadu vidí, že sú tehu a ja vyzerám len ako prežratá 🙄🙈

anavixy
2. feb 2024

Ja som mala taky typ brucha aj pred tehotenstvom a aj pocas ale potom v tom tretom trimestri sa to u mna vyrovnalo, nebolo to takmer vobec vidiet. A to co bolo vidiet sa zamaskovalo tehotenskymi nohavickami co boli cez cele brucho a koncili prave na tom tukovom hrbolci.

autor
2. feb 2024

@anavixy ďakujem 🙏 to mi dáva nádej, že by naozaj mohlo “zmiznúť” alebo sa aspoň zmierniť v 3. trimestri, ako hovoria viacerí..kedy asi to bolo? Nepamätáš si?

ysseba
2. feb 2024

Kamoška také mala. Smiala sa z toho, že čaká dvojička. Vždy si tak prešla po bruchu, že jedno (prešla cez prvý kopček) a druhé (prešla cez druhý kopček) 😀 A neboj "zmizne" ti to. Okolo 40 týždňa 🙈

nevenka
2. feb 2024

Ano, zo zaciatku som to tak mala, max. do 6.mesiaca asi, aj teraz to tak mam, no mam nadvahu a odrodene 4 deti...🤪. Ja som malicka, len 152 cm, takze moje brucho bolo kdesi az pri brade, deti sa mi pchali kdesi pod rebra, strasne, ja som potom vyzerala ako taka gula.
@anjelicek26 to ma asi pododne, je nizka a povodne este aj chuda 😊.

autor
2. feb 2024

@ysseba no ďakujem za podporu, to aby som dovtedy vydržala..väčšina ale hovorí, že po 30tt už by sa to malo zlepšovať…

autor
2. feb 2024

@nevenka ďakujeem…no upokojujem sa jedine sama tým, že možno by mi veľké vadilo a takto mi nemá čo🥲 ale priznám sa, že mi to chýba..

anjelicek26
2. feb 2024

Autorka tak ja mam asi stastie, ze nikoho moc nestretavam, do prace, domov, do prace, domov posledne dni su uplne full...odratavam dni do materskej konecne...
@nevenka asi tak, 153cm, piate babo... ale prirastok na vahe sa zatial da, sla som s 52.2 na 58,8 dnes, tak to nejako nehrotim... ale vyzeram, ako keby mam na sebe aspon 20 navyse 😂

autor
2. feb 2024

@anjelicek26 tak to buď rada, ja stretávam denne niekoho a naši susedia si asi myslia, že si vymýšľam, že som tehotná🙈 zubár mi nechcel veriť, kukal na mňa ako puk… ja som pribrala 3kg za celých 6 mesiacov, takže tiež nič takmer…

anjelicek26
2. feb 2024

Autorka chapem, ale to si fakt nevyberies, co za ludi mas vo svojom okoli :(

autor
2. feb 2024

@anjelicek26 no niektorí sú fakt ako pripečení 🙄🙈 dnes ma jedna kolegyňa tak preskenovala pohľadom a len prekrúcala očami, že kde akože mám nejaké brucho🙈 minule som revala mužovi, že keď nás uvidia po 9 mesiacoch s kočíkom, tak si asi budu myslieť, že sme si adoptovali nejaké dieťa..

jaskolka
2. feb 2024

Autorka, s tvarom brucha v tehotenstve neurobíš veľa, ťažko povedať, či je to kvôli tuku, alebo kvôli čomu. Ja napríklad som silnejšia, aj v tehotenstve to tak bolo, čiže bol aj tuk na bruchu. Myslela som, že nebude ani vidno veľmi, ze som tehotná, no a brucho som mala napriek tomu okrúhle, jasne tehotenske, a pomerne aj skoro bolo viditeľné. Pri dcere už v 12 týždni bolo jasné, ze som tehotná.
Je možné, ze časom sa to stratí a zmizne ten predel, keď už bude maternica siahať až úplne hore.
Tak ako majú rôzne ženy rôzne postavy, tak aj tvar brucha. Nerieš poznámky okolia,teš sa, ze čakáš zdravé bábätko, to je podstatné, a nie to, aké je bruško,keďže to nijako neovplyvnís.

luteam
2. feb 2024

Uplne ta chapem aj ked je to v podstate "prkotina" zenu to zamrzi zvlast pri blbych poznamkach. Mna to tiez vzdy rozladilo ked niekto neveril ze som tehotna ale snazim sa nesustredit na vzhlad ale na babo

nevenka
2. feb 2024

@autorka vies co, snaz sa to neriesit...ja som sla vlani na prechadzku a suseda s podrezanym jazykom, ze co sa trepem s tym kocikom zas, ved ma zdrave nohy (nase tretie dieta, v tom case mal nieco cez 2 roky, keby aj bol v kociku, mal by na to "narok"). Vysla som von a skoro skolabovala, ked ho videla cupitat vedla hlbokeho kocika. Ze co to? Vravim, my mame miminko. A ona na mna, ze kde v riti som to nosila, prosim pekne, takto doslova, skoro mi dekel odpalilo. A sice, druha suseda si nevsimla tiez, asi 3 tyzdne pred porodom, ale ina reakcia. Ved povedzte, pomozem Vam, postrazim deti,...A to som mala obrovske brucho, keby som sa nehanbila, dam sem foto. Ja som si len pomyslela, ze kde v riti mala oci 😅. Nic som nepovedala. Neber si to tak, fundus sa neskor este posunie vyssie, bude to lepsie. A keby aj nie, tak co? Moja svagrina je vysoka a to brusko mala oooovela nizsie, ja so sesterkou sme boli take male gule. Kazda to mame inak.

smajcii
2. feb 2024

Autorka, daj sa do pohody, hlavne že bude zdravé a ver, že tomu maličkemu je tam najlepšie a je jedno ako vyzerá navonok 🤗
ja som síce nemala brucho do tvaru písmena B, ale takisto som nemala žiadne asi do 7. mesiaca 😀 mne sa v robote smiali, že ho mám doma odložené v billa taške a pravidelne si ju zabudnem vziať do práce 😁 alebo poza môj chrbát zisťovali od kolegyne, ktorá somnou sedela v kancelárii či sa niečo nestalo, lebo to nie je možné, že nemám brucho. Zato iná kolegyňa zas vkuse komentovala, že som pribrala aj zo dňa na deň a že ako veľa 🤦 neznášala som to, za celé tehotenstvo som pribrala 10 kg aj to posledných 5 kg asi posledný mesiac, čo som ja do práce ani nechodila, takže to ani tá milá kolegyňa nemohla vidieť, ale evidentne videla 😁
Proste niektorým ľuďom by som dala po papuli za debilné otázky čo dokážu položiť tehotnej žene, alebo ju komentovať 🙈

nevenka
3. feb 2024

@anjelicek26 ja som rok po porode a mam 65, dam si volnejsie tricko a som ako tehotna 😬. Toto je zas opacny problem...🙄😅

lillyd
4. feb 2024

No vieš ak ti je názor druhych ľudí prednejší ako to že je babo zdravé tak to je blbe… absolútne nerieš čo kto povie. Mne celu tehu hovoria kde mám brucho, v 20tt som sa musela hadat so sestričkou u jedného dr, že som tehotná že má má zobrat prednostne lebo mám problémy a musim ležať - fakt mi nevidela brucho potom sa ospravedlňovala, alebo prečo mám v 8 mesiaci malé brucho atd a ja sa len na tom smejem, pribrala som 12kg mala rastie je ešte aj väčšia ako by mala byť tak nech mám brucho keď aj naopak je mi to jednooooooo pre boha 🙏🏻

bejbs123
4. feb 2024

Brusko sa ovplyvnit neda,vyberat si skor volne oblecenie a jie obtiahnute…ja mam zas opacny problem a vela ludi mi dava blbe otazky ci necakame nahodou dvojicky alebo trojicky

lukbe
4. feb 2024

Nič si z toho nerob, hlavne nech je zdravé. Mala som známu, ktorá to mala naozaj tak nejako rozložené, že som si myslela,či je to malé v poriadku, že veď ani bruško nemá. Samozrejme, nechala som si to pre seba. Keď prišla rodiť, tak sa jej spytali, čo tam chce🙈. A všetky deti sú v pohode😍.

jarnajar
4. feb 2024

V akej je polohe? Moje dcery boli ulozene priečne a mala som tento tvar. Až v poslednych tyzdnoch sa pretocili a brucho zmenilo tvar na klasicky. Podľa zmeny tvaru som vedela, že už nie je bábätko priečne a gynekológ to nasledne potvrdil.

marticka92
9. feb 2024

Mne zas visi zo spodu tuk ale.ja mam aj diastazu po 3tom.porode tak vyzera dost komicky ze ho mam velmi nizko inak bezproblemove tehotenstvo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre