Zdravím mamičky, som v 7 mesiaci tehotenstva a poslednu dobu ma strašne priťahuje vôňa odlakovaca, benzínu, avivazu a chemikálii na čistenie okien, podlahu a pod. a občas mám chuť sa až napit. Jasne že to nikdy neurobím len či je to normálne a máte s tým niektorá skúsenosti?
Je to ten syndrom PICA. Ja som tiez mala posledne 2 mesiace neskutocnu chut na omietku, vonali mi nove spongie..az tak, ze som mala chut ich zjest...po porode preslo, ale bolo to divne.
S tymto som sa este nestretla ale tak v tehotenstve sa tie chute menia blaznivym sposobom. Jedine ze by si to povedala svojej doktorke, fakt ci ti nechyba nejaky vitamin a nech ta to cim skor prejde 🙂
Ahoj, ja som už v 9 mesiaci a aj mne strašne voňajú avivaze prášok na pranie a aj mokré uteráky 😀 nechýbal mi žiadny vitamín celé tehotenstvo beriem iba vitamín D ale teraz mi predpísala železo
Som v 31tt a tiež mi vonia prací gel strašné 😍🤣🤣 tak si iba privoniam keď idem prať a hotovo. Vitamíny mi nechýbajú,len mi to vonia 🤣
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
S týmto skúsenosť nemám, ale niekde som čítala, že ak má niekto chuť na divné veci, ktoré sa za normálnych okolností nejedia, môže to byť príznakom toho, že mu chýba nejaký vitamín, alebo živina. Ale skôr tam boli spomínané veci, ako hlina, alebo omietka. Tie chemikálie, ktoré by si si dala Ty, o tých tam nič nepísali. V každom prípade dúfam, že odoláš a nech Ťa to čím skôr prejde.