ahojte. som prvorodicka v 28 tt. pohyby dietatka citim od 21 tt cca. nenazvala by som to kopanim. ale skor vyduvanim/vypucovanim. ze parkrat do dona ked som v pokoji a lezim na chrbte sa mi zrazu vyduje brusko. aj to vidno aj to citit rukou zvonka. trva to par sekund aj manzel to citi. neviem ci je to hlavka zadocek chrbatik. ine zeny spominaju kopanie. ja by som toto kopanin nenazvala. je to tam podla vas v poriadku??? alebo je to zvlastne a mam sa poradit s gybekologockoi?
;D kopkanie sa nemyslí doslovne.... je to v poriadku
veru, dieta nekope doslovne, nema tolko miesta, aby mohlo kopnut. lekari to nazvyaju lepsie - pohyby
Nie je podstatne ako sa hube ale ze sa vobec hybe. Kopkanie ako take nie je podstatne. Ked sa hybe akokolvek tak je dobre 🙂 mne to mala robila v jednom kuse a par tyzdnov pred porodom to bolo az bolestive ked sa takto "vydula", jasterica nasa, uz ma 14m a je uplne vporiadku 🙂
moja skúsenosť - mne dieťatko nekopalo, ale "vydúvalo" brucho, príčinou bolo menej miesta v maternici, vďaka diagnóze septate uterus, na to mi lekári prišli až po mojej tridsiatke, moji dvaja predchádzajúci gynekológovia to nezistili/nevideli?, tak či tak, ak máš akékoľvek otázky, nejasnosti, určite sa poraď so svojim gynekológom
Ak je u dr vsetko ok, tak to je podla mna ok. Moj prvy syn bol zadockom dole a stale vyduval hlavicku a krutil nou. Nekopal nozkami, asi nemal kde. Mladsi syn, toho som casto kontrolovala ci je ok, ze som.musela postuchat donho, ze sa uz velmi dlho nepohol. On sa sem tam vydul a sem tam mi nieco prebehlo po bruchu, akoby si preložil nozicku. Inak on sa hybal dost malo. Ale bol velmi velky a narodil sa ako flegmos, par tyzdnov iba spal 😀 Spomen to dr, ked on nevidi problem, bud v klude 🙂
Pri tom druhom mi vlastne aj ctg museli robit na 2x, lebo bol prilis kludny 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
jasné, len buď v pohode... Ja som dieťa tiež nepočula , len sem tam, a o kopaní ani nehovorím - to som nezažila nikdy....Jednoducho bábo bolo pohodlné....