Viem že asi zbytocne stresujem no dnes som bola na poradni a pri meraní hlavičky bola vacsia o týždeň akoby mala tak si vravím že to je Okej ale potom zmeral nožičku a tá bola o 15 dni vacsia ako by mala byt, je to ok? Viem že merania sú len približné ale aj tak ma to kúsok vystrašilo 😱
Ťažko sa to meria. Rodičia sú vysoký?
V ktorom tyzdni?
Ja som mala napr pri prvom rozdiel v terminoch skoro 3 tyzdne. Narodil sa podl terminu z utz s idealnou vahou 3200/50.
Dalsi syn bol vacsi 3900/54.
Takze ozaj su aj vacsie deti.
Ja som mala hlavičku väčšiu o 3 týždne, zvyšok tela o 2. Narodil sa veľký, podľa odhadov skoro presne. Je to úplne zdravý chlapček, má väčšiu hlavu po tatovi 🙂
Mne tiež týždeň "lieta" a to som po IVF. Ale stále je to v norme, aj na morfologickom UTZ.
Momentálne som v 29tt a noha už bola v 31tt 😁 obidvaja s mužom mame 176-178 cm ale ja mám skôr dlhy trup ako nohy 🤭
@michaela329 ja mam tiež 8dni dieta popredu a termín mi už tak neskoro v 3 trimestri nechceli meniť, vraj je to normálne ak je aj dieťa väčšie
@lenka3454 ja som už prestala riešiť 😃🤷 Hlavne, že je morfologicky ok. Môj muž je veľký a aj svokrovci obaja nad 1.80m. Tak asi je do ich rodiny.
Aj moja bola velkostne popredu, ja krpec so sotva 50kg pred otehotnenim, vzdy pri merani na poradni v porodnici sa ma lekarka vyvalene pytala, ci je moj muz vysoky….😄moje dieta je uplne v poriadku, pri porode mala 4350g a aj teraz, ked ma 5 rokov patri k tym vyssim….
Moja mala mesiac pred porodom odhad 3600g. Bala som sa, ze to bude strasny porod a porodim giganticke dieta. Nakoniec sa narodila par dni po termine s vahou 3850g a 52 cm.
Syn mal na kontrole den pred porodom odhad do 3 kil. Nakoniec sa narodil s vahou 3950g a 52 cm. Takze sa sekli takmer o kilo.
Tie merania su totalne nepresne, ber to len ako orientacny udaj. Ak by nieco nebolo v poriadku, urcite by to lekari riesili.
Prvych 12 tyzdnov rastu vsetky babatka priblizne rovnako. Preto sa podla tychto merani urcuje aj termin porodu. Neskôr uz rast riadi genetika (pod vplyvom ostanych faktorov ako napriklad vyziva placentou atd). Ak ste vy s manzelom vyssi, bude s najvacsou pravdepodobnostou aj babatko rast podla vasich genov 😉 termin porodu by sa uz podla tychto merani nemal posuvat.
Ďakujem vám všetkým 🩷
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
neobávaj sa, sú to naozaj len približné merania. Ja som mala termín 31.8. a na poslednom meraní mi dr. povedal, že či som si istá, že som zadala správny dátum poslednej MS, pretože hlavička dieťatka je veľmi malá a vyzerá to na 4.10. Veľmi som sa bála... malý sa narodil 15.8., vážil 2770 g a meral 47 cm. Dnes je z neho dospelák s výškou 187 cm a váhou 87 kg 🙂