Dávkovanie magnézia

cakamebabo
12. máj 2017

Dobry deň, prosím Vás bral niekto klasické magnéziové tablety 500mg , 2xrano, 2x obed, 2x vecer? Nieje to prosim Vas vela?Dakujem.🤗

lorela
12. máj 2017

@cakamebabo Áno, takto sa zvyknú v tehotenstve užívať - naordinované od lekára, samozrejme.

slniecko323
12. máj 2017

@cakamebabo ja som tak brala dost dlhu dobu pre tvrdnutie bruska, potom sme to nanizili na 3x1 tabletu. Predpokladam, ze beries Magnerot. Viac Ti uz ani nedaju, pretoze pri takomto mnozstve uz byvaju hnacky. Ale uz si v 34 tyzdni, tak Ti pomaly budu znizovat az vysadia. Kvoli tvrdnutiu bruska beries magnezko alebo mas aj problem s tlakom?

cakamebabo
autor
12. máj 2017

@slniecko323 No mne ho takto vo vyssich davkach naordinovali az teraz,pretoze mam caste kontrakcie...a beriem take klasicke magneziove tablety v tube 500mg,

cakamebabo
autor
12. máj 2017

@slniecko323 A ked ste mala tu zvysenu davku necitila.ste sa ospala,a aj dietatko menej aktivne?

mattkapd
12. máj 2017

Ja som brala takto až do ukončeného 36tt..Potom uz po menej nakoniec len po jednej. .A brala som ho až do dňa pôrodu. .

slniecko323
13. máj 2017

@cakamebabo ospala som stale rovnako 🙂 Ale.je pravda, ze magnezium ukludnuje. A babatko aktivne ako vzdy.

bienennest
15. máj 2017

@cakamebabo Ahoj, bezna davka pre tehotne je 400mg magnezia denne. Ak ti lekar naordinoval vyssie davky (kvoli kontrakciam) tak urcite vie co robi. 500mg tablety niesu 'bezna davka'.. to je skor mnozstvo ktore sa odporuca, pre sportovcov alebo ludi s velkou telesnou zatazou napr. tehotne (samozrejme ze presnu celkovu dennu hodnotu treba skonzultovat s lekarom a nie s modrym konikom, si si ista, ze ti kazal brat 1000mg trikrat denne?), magnezium existuje aj v omnoho nizsich davkach. Predavkovanie magneziom sa prejavuje hnackami, tak sa skus pozorovat, pripadne konzultoval s lekarom, keby ti ta prilis vysoka davka robila problemy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre