Dávate dieťa do škôlky, keď ste tehotné?

zuzula507
25. jan 2022

Ahojte mamičky ktoré očákavate bábo a máte už doma školkára, chcem sa vás opýtať, dávate deti do škôlky? Neobávate sa že prinesie domov covid, že nakazí vas, rodinnych príslušníkov ..babky, dedkov..? Ja som covid prekonala v novembri predtým syn chodil veľmi málo do školky a ajtak sme ho dostali, okrem syna.Mali sme s mužom ťahšie prebehy, syn bol pri nás celý čas a nedostal ho.Ja som po prekonaní 2 mesiace, do pôrodu mám ešte dalšie 2 mesiace, manžel by syna najradšej do školky nedával vôbec aby neschytal omikron, nedoniesol ho doma, ohrozil mňa, starých rodičov s ktorými sme veľmi často ale zase je predškolák a školku potrebuje. Predsa to tam nieje len o hraní, tak váham. Včera začal chodiť po vyše 2 mesiacoch.Ja som už od neho pred covidom v 2 trimestri raz ochorela keď mal laryngitidu, strašný dusivý kašel som mala asi 3 dni ,aj antibiotika som musela vybrať potom ten covid bolo by fajn aby som už neochorela ale zase ho ukrátiť o predškolskú prípravu?

belllinka
25. jan 2022

@zuzula507 neviem nad čím sa chceš rozhodovať, keď predškolská je povinná. Ani do školy ho nedáš lebo sa zas budeš báť, že niečo prinesie k novorodencovi?

arasidka123
25. jan 2022

@zuzula507 doniesť môžte aj vy...napr z obchodu ...

sapetka
25. jan 2022

@zuzula507 ano davam. Myslim ze deti boli izolovane uz dost. Omikron ti mozu doniest aj stari rodicia alebo manzel alebo ho mozes dostat niekde na ulici..

zuzula507
autor
25. jan 2022

@belllinka povinná síce je ale tak popravde keby nechcem ho dať nemusím, keď si vieme papier od dr.hocikedy zohnať toto pre muža silný argument preto nieje.. ale inak veď ja som za preto som ho začala dávať, len s manželom sa na tom často hádame keďže on veľmi nieje za. Tiež som mu povedala že keď bude školák tiež ho budeš chcieť nechávať doma? Len on je vyľakaný asi hlavne kvoli mne ,keď mám za sebou to čo mám.Aj na kyslíku som občas bola, ozaj to nebolo dobré..a ešte teraz niesom na 100% ok tak sa bojí

deti95060810
25. jan 2022

ja som dávala...

bu1bu
25. jan 2022

Dieťa mi chodí riadne do škôlky, som v 6. mesiaci, sme za očkovaní, doniesť mi to môže manžel ale aj ja, nevidím žiaden zmysel obmedzovať dieťa... Minulý mesiac sme boli v karanténe pre podozrenie na covid, 3. deň karantény už strašne plakala, ze chce do škôlky a za kamarátmi. Deti potrebujú kolektív, predpokladám že ak ho nedáš do škôlky budete aspoň chodiť na ihrisko a podobne, čiže zmysel sa stráca...

majuska161
25. jan 2022

@zuzula507 za mesiac mám termín pôrodu a dve deti mi chodia do škôlky...to si ani neviem predstaviť že by boli doma teraz,potom xy mesiacov po pôrode aby nedoniesli niečo mne/malému... Radšej poriesim prípadnú chorobu... Samozrejme ak ťa to ohrozuje na živote je to na zváženie...

pataja
25. jan 2022

@zuzula507 ty sama musíš vedieť, aké sú tvoje priority.. Je zbytocne, to tu riešiť s ostatnými. Ja som na to úplne rovnako ako ty, akurát, moje deti majú uz zavreté triedy, sú už druhý týždeň doma a som za to vďačná. Minulý týždeň som bola na 3.davke, tiež som covid prekonala v novembri, v marci mam termín. Z mojej vlastnej skúsenosti, zo skúseností mojich tehot.nakazenych kamarátok a po porade viacerých lekárov, gynekológovi, som sa rozhodla spraviť to minimum co teraz môžem. Cítim sa istejšie, viem, že covid zase dostanem ale budem viac chránená ako keby som túto dávku nemala, keďže od tych dvoch už uplynulo veľa času. Je to na tebe, skus ísť do skupiny genotipo na fb. Každopádne, ak môžeš, nechaj dieťa teraz doma, táto vlna by mala byť relatívne rýchla (2-3 tyzdne).

ikonica
25. jan 2022

Ja o dva mesiace rodim... Mala bude mat v novembri 3 roky a chcem ju dat od septembra do skolky, ked mi ju vezmu... Kolektiv jej prospeje... A ano chorob sa bojim, ale skor ci neskor do tej skolky bude musiet nastupit.... Snad to nejak dame... Covid sme vsetci prekonali pred rokom a priniesol ho manzel z prace....

mon1806
25. jan 2022

Ja mám doma 5 ročného a som v 29 TT a poviem vám že počas môjho tehu od septembra chodí do škôlky biedne , chodil od septembra do novembra na polená len do 12 potom začali choroby tak ostal doma v januári išiel na dva dni a v mínus 15 vo vetre ich brali von za dva dni ochorel sople tak ostal doma a doteraz je doma dnes sme mali zubára zúri im tam covid z 23 deti chodia 4 všetci majú covid su choré takže ho nedávam , snáď sa to ukľudní do marca a potom pôjde a keďže mi ho chodí strážiť babka ktorá má strach aby niečo od neho nechytila a mám vo februári nefrologiu, poradňu , a ďalšieho zubára tak asi ani február nepôjde

behulka
25. jan 2022

Ja by som nedala. Mne aj lekárka neodporúčala dávať starších do MŠ, ak vyslovene nemusíme, keď som čakala bábätko, neskôr pediatrička pri novorodeniatku tiež počas chorobných mesiacov. A to bolo už pár rokov vzad, nie teraz.
Aké výhody vidíš v tom, ak by chodil/nechodil ?
Možno radšej teraz 3-4 mesiace počkať a na leto nech ide...

travelllerka
25. jan 2022

Ja už dávam, už ako bude, tak bude, nemôžeme byť celý život doma zavretí. Babka a dedko nie sú síce stari, ale dedko je chorý, majú 3 dávky očkovania, tretiu čerstvú. Ja som tiež 2. trimester, nedávno tretia dávka, aj manžel. Testujeme sa často pri každom sopli. Konečne si malá v škôlke zvykla, už jej to nechcem kaziť, konečne má kamarátov, predtým bola skôr samotarksy typ. U nás v škôlke ešte covid nebol. Ale to je malá súkromná skolka.

nana8989
25. jan 2022

Ja malú tiež dávam, som teraz v 23tt.. Chodí do malej dedinskej škôlky. Tak ako to donesie ona zo škôlky to môžem aj ja s mužom doniesť napríklad z obchodu keď pôjdem pre rožky... A podla mňa, už tej izolácie bolo dosť, každý jeden človek si tým bude musieť prejsť..

mogaa
25. jan 2022

@zuzula507 ono ak máš predškoláka tak ho do škôlky daj, ak ale ešte nechodí do predškolskej tak nič nezmešká....

hama007
25. jan 2022

Ja som nad tým nejako nemusela rozmýšľať. Viac bola doma ako v škôlke, kvôli sopľom. Potom karanténa len jej trieda zavretá, potom karanténa pre celú škôlku, potom vianočné prázdniny, nástup až 10 januára. No a v januári som ju už nedala lebo som mala tesne pred termínom. 🙂 Čiže mne sa to nejako samé tak zariadilo. Ale samozrejme keď by som mala termín v inom mesiaci, tak len možno 2-3 týždne by som ju nechala doma 🙂 už podľa toho ako by som sa cítila. 😊

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
25. jan 2022

Je to na zvazenie, skor nez Covid sa bojim napr sarlachu a tychto chutoviek. Ja som v skolke robila pocas tehu do 18tt a teda bala som sa. Na zaciatku tehu som bola chora s niecim, co netusime co bolo a skoncila v nemocke. Dieta vyzera byt ok, ale ma moznu kardio vadu v sledovani ( uvidime ako sa to uzavrie este ). Ale cim vyssi tyzden, tym mensie riziko. Najhorsi je prvy trimester na tie velke skody. Uz niekde v 6 mes by som sa ne aka a dieta si skolky dala. Zase tie prve tyzdne clovek ani netusi, ze sa cosi uz deje a bud ma stastie alebo nie. Ci covid, rubeola, sarlach atd. Mozno je vyhoda, ze deti sa teraz velmi kontroluju a uz to neni take, ze si soplami vezmu dieta.

travelllerka
26. jan 2022

@kiki68 presne, najhorší je prvý trimester, ja som prekonala v 1. trimestri piatu chorobu, čo mi malá zo škôlky doniesla, tiež trpnem, či sa dieťa zdravé narodí, niektoré veci sa nedajú vyzistit predom z bruška. Držím Vám palce, nech všetko dobre dopadne.

patrien
27. jan 2022

@zuzula507 ahoj ja mám termín v apríli a malú nemám síce predškoláčku ale nechávam ju doma. Od septembra bola v škôlke možno mesiac dokopy stále si priniesla domov nejakú chorobu dokonca som od nej ochorela aj ja a skončila som na antibiotikách mesiac mi trvalo kým mi to prešlo. 10 januára znova nastúpila no chodila len týždeň a skončila v karanténe keďže mali pozitívne testovaného..... dostala to aj ona a od nej aj muž.... ja nechápem akým zázrakom som to ja nechytila.... škôlku majú stále zavretú pozitívne skončili aj učiteľky. Takže ja ju nechávam somnou doma do apríla možno mája potom ju znova dám. Moja lekárka mi takisto neodporučila aby som ju znovu do škôlky dávala .

anickaaa6aaa
27. jan 2022

Syn ked chodil do skolky este o covide nebolo ani chýru.. Ale proste prvy rok doniesol zo skolky co sa dalo. Je to normalne. Ked si tym neprejde v skolke tak bude chybat v skole. Neviem ale niektoré strasne vsetko prezivate. Kolektív a kamosi mu viac prospeju ako unavena mama ktorá sa toci okolo novorodenca a proste naplno sa nebude stihat venovat tak ako by dieťa chcelo. Moj nazor.

rora
27. jan 2022

Mam skolacku, skolkara a aktualne v 22tt som doma na pn az do nastupu na MD. Ani by ma nenapadlo ich preventivne nechavat doma, nerobila som to ani v predoslom tehotenstve, uz mi za tie roky doniesli domov riadne chutovky, s niektorymi skoncili aj v nemocnici (rotavirus,norovirus). A covid som doniesla ja v dobe, ked boli skoly a skolky u nas zavrete a decka online doma a otvorene iba potraviny. Cize odtial. Mam zauzivane roky nechat dieta doma iba ak vidim priznak nejakeho ochorenia (zvysena teplota, vyrazna bolest hrdla, hlavy...) ,inak nie. A mozu aj traktory padat

zuzula507
autor
31. jan 2022

@zuzula507 tak nakoniec som syna asi po 2 mesiacoch a vahania dala do skolky chodil tyzden a uz nam prisla sprava od riaditelky ze maju v triede pozitivneho spoluziaka takze vsetky deti musia do 5dnovej karanteny 🙈 (okrem ockovanych a po prekonani..)odkedy je korona ich trieda nebola v karantene nikdy ,teraz sme ho do nej nachvilu dali a bum, mame my stastie...no tak co uz, zatial je 3den od kontaktu a syn je uplne bez priznakov tak snad bude aj nadalej a nas to obide

travelllerka
31. jan 2022

@zuzula507 to ozaj ako naschvál, držím Vám palce. U nás tiez ešte nebol nikto pozitívny, tak tiež to očakávam.

simca06022011
31. jan 2022

@zuzula507 mame to tak isto, tiez prvykrat karantena. Ale kluudd a pokoj, zatial sa neukazalo ze by niekto ini bol pozitivny, teda ze by si to deti nejak medzi sebou podavali. Detto dospelaci, nas je par a prvykrat je take za 2r ze mame pozitivneho v kolektive... NA tvojom mieste, a to som teda naozaj za kolektiv, od mala a ziadne ze "dieta doma", kym prefrci omikron by som maleho nechalap doma, to moze byt vklude dva-tri tyzdne, mesiac. Lebo teraz sa to riadne rozbehlo u nas, v skole bolo u nas z 20(?) tried prezencne 6 minuly tyzden (vraj...). Teraz to mozno dobehne vsetkych nas, ktori sme sa vyhybali covidu 2 roky.

mon1806
6. feb 2022

A ďalšia vec že nedávam malého do škôlky je to že môže hocico privliect domov a nie len covid ten je to najmenej čoho sa bojím v škôlke sa to len hemží takými vírusmi čo môžu mať zlý vplyv na tehotenstvo čiže nie nedávam

maliny
20. feb 2022

Ahoj. Dávam dcéru predškolácku do MŠ. A rátala som s tým,že určite donesie. Aj doniesla. Ona aj mladšia dcéra mala jeden deň teplotu do 38.J To bolo všetko. Ja 2 dni bolesť nôh. Po týždni som stratila čuch a chuť. A upchaté dutiny. Čiže nič vážne. Baby v poriadku. V 17tt to bolo. Očko nie som.

bosorkabb
28. sep 2024

@sisaka chodia keďže po 5 dňoch sa to mne osobne nezdá o. k. Mne osobne čo logicky znamená môj odhad /názor.
Na dovolenke boli deti infekčné, nemali chrasty. Kiahne im pribúdali, môj muž sa s ich otcom bavil. A vie nemecky veľmi dobre je to jeho druhý rodný jazyk. Chápeme sa?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre