Dátum oplodnenia

eliskadavidova
15. apr 2019

Dobrý den baby len tak pre zaujímavosť a uz aj z nudy doma a čakania na babetko by som si chcela vypočítať dátum počatia ☺️
Podla poslednes menštruácie mam dátum teraz 29.4. Ale keď som bola pred týždňom na ultrazvuku povedali mi vtedy ( ze ste 37+1 ale podľa plodu ste 37+3) a keďže som mala menštruáciu nepravidelnú nevies si to len tak približne vypočítať? Ďakujem za odpoveď ☺️

klaudia_kaja
15. apr 2019

Ahoj. Tak bábätko si splodila, vtedy keď prebehla ovulácia, čo môže byť približne 72hodin pred ovulaciou a 72 hodín po ovulacii... A ty jediná musíš vedieť, kedy a s kým, si mala pohlavný styk. Takéto hodnoty, môže ovplyvniť aj samotný vývin bábätka, ale aj nepresné meranie doktora.
V tvojom prípade by som radšej myslela na bábätko a užívala posledné dni/týždne, keď je ešte v brušku, ako lámať si hlavičku nad tým, keď nastalo oplodnenie. A pozrieť si na internete kedy približne nastáva ovulácia (čo nie u každej ženy nastáva na 14 deň cyklu) aj spermia putuje cestou k vajíčku 7-10dni taktiež je to u každej ženy iné.. ako aj uhniezdenie drobčeka.
Prajem pekné tehulkovanie.

eliskadavidova
autor
15. apr 2019

@klaudia_kaja tak ja viem s kym som mala pohlavný styk to neriešim vôbec ☺️ len som sa tak zo zaujímavosti opytala
Dakujem užívam si tieto posledné dni ☺️

whatever1
15. apr 2019

@eliskadavidova Meranie na ultrazvuku je vzdy len orientacne. Neda sa zmeriat presne. Raz som na druhom sone(3 dni rozdiel) mala mensie miery ako na tom pred tym a dr vysvetlil nech si to nevsimam ze to je len orientacne, staci ze klikne o mm...

klaudia_kaja
18. apr 2019

@eliskadavidova este takto ti poviem predstav si ja som mala podla ms a podla sona 16 dní rozdiel, to je vyše ako 2 týždne, a aj tak sa babatko narodilo za dlasie 4 dni po termíne sona 😁 takže mysli len pozitívne určite je to aj nepravidelnou menštruáciou drzim palce

siska53
18. apr 2019

@eliskadavidova a nie je to jedno?? Mne upravovali o týždeň a aj to sedelo,ked som.si spomenula, ze ako to bolo v tom case.. par dni hore dole jedno.. tiez som mala.nepravidelny a zistila som,ze sa to stalo 2-3dni pred menzesom..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre