Ahojte, mudr. mi predpisala Dalacin na streptokoka v 3. trimestri.
Je ucinny a neskodny pre babatko? Mate skusenosti?
Dakujem za odpoved 🙂
@ajik24 aj mne farmakologička (lekárka, odborníčka na kombinácie a používanie antibiotík) odporučila tesne po pôrode Dalacin, vedela, že plne kojím; napokon som ho ale nemusela užívať, ke´dže mi CRPčko zliezlo dolu.
/a farmakologovia sú presne tí lekári, ktorí majú dokonale zmapované všetky interakcie a účinky antibiotík a presne tomu sa venujú, takže som bola bez pochýb. a tiež mi ho navrhla ako jeden z liekov pred koncom tehu/
viete baby pytam sa, pretoze mam z toho blby pocit...dala som si ho uz druhy krat a mam pocit, ze babo zacne vystrajat v brusku ked si ho zavediem, ako keby to citilo. Viem, ze streptokok je pri porode nebezpecny, ale ked sa o tom vie, podavaju sa samozrejme antibiotika do zily. Tak neviem ci s tymto liekom radsej neprestat, ale dakujem za nazory.
@ajik24 počkaj, chápem to dobre, že ti ho dala na streptokoka B v pôrodných cestách?! 😕
nemala si žiaden iný problém?
ak hej, tak to je veľmi zvláštny postup (teraz bez ohľadu na to, o aké atb ide)...
normálne sa to rieši ozaj až PRI (POČAS) pôrodu infúziou antibiotík,
iná liečba je neefejtívna, pretože sa ľahko môže stať,
že kým žena porodí, streptokok sa dovtedy vráti 😖
ja som mala pozit. stretp.B pri prvom a jediná liečba bola práve tá infúzka počas pôrodu
a súčasne mi bolo vysvetlené to, čo som napísala vyššie
@ajik24 ty mas v prvom rade stastie ze sa stihnes preliecit.Davas ich prepokladam lokalne a to ze zacne vystrajat bude len tvoj pocit.Riesit treptokoka tesne pred porodom je ta posledna moznost a atb do zily koluju aj v zilach babatka.Takto nie.A ani nech ta nenapadne samovolne ukoncovat liecbu lebo si s tym mozes naobit take problemy ze az.To je to laicka nevedomost a zahravanie sa so zdravim momentalne uz nielen tvojim.Ked ti lekar predpisal ATB tak musis veit v to ze nieje retardovany a vie co robi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ajik24 Ja som ho sice neuzivala v tehu, ale vsetci moji osetrujuci lekari sa zhodli na tom, ze to je uz ozaj sajrajt, ekrazit medzi ATB. Brala som na zapal dutin, kosti, okostnice. Ale pomohol, dost rychlo a dobre. Zapal som mala masivny.