Ahojte, v poslednej dobe sa mi stáva, že z ničoho nič, asi keď zjem niečo nevhodné (ale neviem prísť na to, že čo), tak po nejakej hodinke mi začne byť tak divne. Ako keby som v hrdle mala nejakú hrču, ktorá ide až zo žalúdka a je to taký hnusný pocit, zároveň trochu na vracanie, ako keby nejaká kyselina mi išla zo žalúdka, vtedy sa mi začnú aj dosť tvoriť sliny a taký hnusný pocit mám v ústach, neviem to lepšie opísať a hlavne najhoršie je, keď ležím. Naozaj, najlepšie je to priradiť k nejakej hnusnej kyseline. A vždy to trvá chvíľu, kým to akoby príde do úst a potom sa to stratí. Je to hnusné a nepríjemné.
Myslím, že záha to nie je, to viem, ako páli záha a toto je niečo úplne iné.
Možno máte niekto podobné niečo, tak ak áno, sem s týým 🙂 Ďakujem.
@kriketa o refluxe pozri tu https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/gastroezofagalny-reflux-u-deti-nad-3-roky-recepty/ na začiatku témy máš aj čo sa pri refluxe neodporúča jesť. Skús na čas vysadiť mastné, vyprážané, ťažké jedlá, citrusy a džúsy, paradajku, papriku, čerstvé kysnuté cesto, kakao, čokoládu či kávu-vo väčšom množstve a uvidíš, či sa ti to zlepší.
@alami ale som aj kukala na googli, že to sa vracia aj jedlo, ale ja nič také, len sliny a keby som to mala, tak sa mi to zrazu objaví po 22 rokoch života a zrovna v tehotenstve? A čo som jedla predtým...chleba s maslom a so šunkou a syrom a cherry rajčiny. Jediné čo som si všimla je to, že vždy po citrónoch to mám tiež, dnes neviem z čoho, žeby tie paradajky?
@kriketa omrkni...... http://www.tvtip.sk/lifestyle/zdravie/8767-pali... ........skúsila si napr. Fatru alebo Kofolu po jedle .....nepocítiš úľavu? 😉 až teraz vidím že čakáš bábatko.....no tak to si zvykaj,.....aj toto sa ti vyskitne v tehu.......mne pomáhalo teplé mlieko alebo kúsok banánu no ku koncu to bolo na nevydržanie a mala som vlasatého chlapčeka....no nie je to pravidlom.............
@kriketa veruze ta pali zaha, a cim vyssi stupen tehu, tym horsie - ja od cca 32tt uz bez sody bikarbony zaspat neviem. Presne ako popisujes, najhorsie, ked si lahnes - ide o to, ze nase babatka cim dalej tym viac tlacia aj na zaludok, a tak nejak sa to prejavi. Moje rady ako to znizit na co najnizsiu moznu uroven po vlastnej skusenosti: caje bez cukru (cukor tomu riadne pridava), mlieko ako zasadite velmi pekne pomaha je jedno ci teple alebo studene, len rada: bez cukru a bez granka - lebo ako si pisala, len sa to zhorsi, u mna aj pecivo robi troska sarapatu, a aj kava. Ak ta to vsak prichyti, tak naozaj najlepsie je dat si mlieko, potom urcite zabera soda bikarbona rozpustena vo vode (najprv som ju nemohla ani citit, ale teraz mi uz velmi chuti :D), existuje aj sumienka Mineral, ta tiez zvykne zabrat. No a sestricka na CTG mi vravela na odporucanie mamiciek, ze zabera aj do vody vystavena polovica citrona - to som neskusala. Tak vela trpezlivosti v boji s kyselinou ;)
kyselina sa robí po ovocí, či po veľa sladkostiach...
Najlepsie na to zabera vypit hektolitre fatry, najlepsie len tej 1litrovej, bielej, je 3 krat silnejsia ako klasicka fatra, nejest tazke jedla a ani kyslu zeleninu- paradajky... Ked je moc zle, osvedcili sa mi z lekarne pastilky tums alebo Talcid... A veruze bude este horsie.... 😖
No ja mám problémy od 8 týždňa, nakoľko mám poškodený žaludok, pankreas a vred na dvanástorníku, takže ked prišlo ešte vytláčanie už aj tak dosť biedneho žalúdka cca v 26 tt a s tým spojené pálenie záhy a dusenie zistila som, že zaberá jediné a to nejesť pred spaním aspoň 3 až 4 hodiny a už vobec nie ovocie je ťažké na trávenie, kvasí a tvorí v tele alkohol. Pokial žalúdok nie je plný a nemá veľa práce, skorej sa vyrovná s krutou realitou 3 trimestra. Samozrejme dalej funguje mať vysoko pod hlavou, často vetrať a mať ruky pri spaní nad hlavou. Ta fatra čo písala winnerka je na to fajn, ale pozor na tu bielu, nesmie sa v tehotenstve a pri viac ako litri klasickej možte začať opúchať, je totiž slaná a zadržiava tekutiny. S tým, že bude ešte horšie veru súhlasím, pri prvom dieťatku som už posledné dve noci pred pôrodom ani nespala, každe dve hodiny som sa musela prejsť po byte a predýchavať záhu, kríže, kopanie, dusenie ... . 😝
@katka_halabalka veru to som zabudla kockam pripomenut, ze pozor pri fatre na opuchy, je vysoko mineralizovana, preto by sa nemala velmi pit ani mimo tehotenstva.... ja nastastie nemam problem s opuchanim, tak aspon to.... Ale mam pocit, akoby mi uz troska konecne kleslo brusko, takze aj ta zaha zacina byt posledne dva dni troska lepsia... to znamena dnes a vcera bez tabletiek proti zahe.... 😝 🙂
ja som na kyselinu a aj pri pocite na vracanie pouzivala zuvacie tablety Rennie, celkom rychlo ucinkovali.
Mam to aj ja, presne ten isty pocit...ale snazim sa jest mensie porcie a vyhybat sa jedla co mi to sposobuju, napr tento vikedn svieckova od mamy a takz zle mu bolo, ze uz dlho ju do ust nedam, aj ked oblubene jedlo to je
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kriketa možno záha možno reflux 😉 aj si odgrgneš............? 😉