Ahojte. V 32 tyzdni som bola na poradni, vela sa pytam gynekologicky, ale toto som sa nespytala...lebo lekarka urobi ultrazvuk a povie vetu je to v poriadku, nehovori podrobne ze objem hlavicky, velkost nozicky. Hladala som na nete tieto skratky, ale vobec som ich nenasla. Ide o skratky v tehu knizke a to:
PP, BP, FC, SID, AP, FL, Viete mi poradit? Dakujem vopred za odpoved.
Nie su to nahodou skratky - AC, BPD hadlock, FL, a podobne? to ti viem vysvetlit aj napisat. Ide o skratky merani pri merani babatka. Napr FL- femur lenght - dlzka stehennej kosti, AC - abdomen circumeference - Obvod bruska ( kruznicovy) a podobne BPD - biparietal diameter- kruznicovy obvod hlavicky od ucha k uchu atd.... teda ak myslis tieto znacky. Pri kazdom merani mas napisane napr 31w2d - to ti ukazuje akemu veku babatka prislucha namerana hodnota. Potom sa to spriemeruje a vyjde ti GA (AUA) co je actual ultrasonographic age - teda aktualny sonograficky vek babatka v danom tyzdni. Ten sa ale nezhoduje vacsinou s gestacnym vekom , ktory ti bol urceny udanim prveho dna poslednej menstruacie, alebo meranim gestacneho vaku zaciatocnych tyzdnoch tehu - toto urcenie veku je vzdy najpresnejsie, lebo kazde babatko sa neskor vyvija dost individualne a je tazke potom urcovat presny vek. Teda snad som pomohla ak si myslela toto....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
https://www.modrykonik.sk/skratky-v-tehotenskej...