Ahojte baby čo Vám prosím Vás pomohlo na vyvolanie pôrodu? Ja skúšam už všetko možné a nič. Od včera skúšam aj fit loptu. Keď sa mi to nespustí same tak mi budú vyvolávať. Pondelok som bola otvorená na jeden prst.
@mirka807 my sme skúšali aj sex akurát mi viac potom tvrdlo bruško a teplú vaňu si dávam každý deň. A malinká je už úplne dole aj nalieha hlavičkou tak ja to nechápem.
@michaelajesenska mne sa zavodnilo celé telo. Nemohla som nič obuť, tak som šla do mesta na nákupy.. trvalo mi 4 hodiny kým som našla šľapky, ktoré som aj obula, aj sa mi páčili.. v tú noc ma bol muž zaniesť do pôrodnice a ráno bola malá na svete 🙂 skús dlhú prechádzku..
@monikatopolcany na prechádzky chodím aj do kopca som už išla a keď čokoľvek skúšam tak jedine mi spraví to že mi viac tvrdne bruško a pichá ma do podbruška. A zaujímavé je to že v 32 TT sa mi skrátil krcok začala som sa otvárať bola som v nemocnici a teraz keď už je čas tak sa jej dáko prestalo chcieť.
mne nepomohlo absolutne nic, a to som skusala ine veci... aj ricinovy koktejl... v 34. mi povedali ze rodim a prenasala som skoro dva tyzdne nakoniec! neurychlis to, zbytocne tlacit na pilu.
@michaelajesenska ja to isté 😂 už som si hovorila, že celkom dobrá irónia.. keď nechceš ide to, keď chceš nič.. u mňa to vyvolali nákupy, to skúšanie, skláňanie, dvíhanie..tiež to trvalo 4 hodiny 😏.. príde to neplánovane, keď na to nebudeš myslieť..
@michaelajesenska ak sa neotváras, nepomôže ti asi nič.ja som tak pri prvej bola, dávali mi 3x vyvolavacku, tá zabrala až na tretí x, odtiekla mi voda o pol 4 večer, rodila som do 10 rána, ale nič to platné nebolo, stále som bola len na 5 palcov, tak mi potom robili akútny cisársky o tej 10.drzim palce, nech nie si ten istý prípad..😃
@monikatopolcany je to dosť veľká irónia. Moja kamarátka bola u doktorky a povedala jej že to nevyzerá na pôrod večer si dali sex zo svojím a na druhý deň mala krpca na svete. A ja čo od 32tt som musela len ležať a teraz nič.
@zontik práveže mne už pondelok povedala doktorka že to bude raz dva tu a skoro týždeň už a nič.
@michaelajesenska ja som mala 1termín na 10augusta, vyvolavacka-nic, druhý na 14.8-vyvolavacka-nic. 18 sa im zdalo, že dnes to isto bude, zas nic- kontrakcie, tvrdnutie brucha a nakoniec sa mala narodila 20.8. 19.8. mi ráno o 8 dali vyvolavacku, a spustilo sa to až ku večeru.😄 Každý organizmus je iný, a inak reaguje..snáď ozaj len na to nemyslieť, veď keď to má, tak to príde..viem, že sú to stresy, ale tým sa to neurychli☺️
@michaelajesenska nepomohlo nic, ano tonic ani ananasovy stred, nic, mala sa narodila 11 dni po termine...aj to si myslim, ze sa len zlakla lebo uz mali vyvolavat porod....ale drzim palce, nech tebe nieco pomoze.
@michaelajesenska ale ma napadlo, že nám v pôrodnici radili jesť ľanové semienka 😆
@zontik ja len dúfam že sa to spustí samo nechcela by som aby mi ho vyvolávali😐
Ja som bola jeden. Deň po termíne keď mi ráno praskla voda o pol 9 a malý prišiel na svet až o pol 9vecer presne... Takže to bolo rovných 12hodin... Bolesti neuveriteľné a stále ... Pomaly som sa otvarala o nejakej pol 4pobede som bola na 3-4cm.. som.myslela že už odpadnem... Radili mi nech si rozkrojíme.nohy.. ale to sa nedalo v tých bolestiach.. na rýchlejšie otváranie a aj na vyvolanie pomáha klaknut si na 4 rozkročené nohy mierne a pohybovať sa dopredu a dozadu.. to mi pomohlo...
@lubina ananasovy stred? To prvý krát počujem to som neskúšala ani. Dúfam že dačo pomôže
A ešte som chcela dodať aj ja som sa pokúšala vyvolať ... Radili mi čaj s alchamilky .. atak.. ale ja som vedeli sprchu dávala asi 3dni... A tiež som cvičila v baZene 🙈🙈🙈 kruzila s panvou a tak.. a keď som v deň termínu išla k doktorovi povedal že mám menej plodovej vody...tak ma už poslal do nemocnice
@mira2222 to som skúšala včera sa pohybovať takto a nepomohlo ani to.
Tak potom skús ten čaj .. mne ho tiež poradili tu na mk...viacerým pomohol..pošlem ti ho do správy ak chces...
@michaelajesenska ostrokysla polievka a vaňa 😂
@mira2222 ak budeš taká zlatá
@michaelajesenska ja presne tak isto.. od 31tt lezim kvoli krcku, teraz otvorena na 5 cm a maly nic.. nic nepomaha.. akurat mna zacala posledny tyzden tak bolet panva,ze ani chodit nevladzem. alchemilku pijem uz 3 tyzdne,ona je skor aby sa porodne cesty pripravili..ale ak si neskusala urcite skus
Kamarátke v Čechách poradila sestrička pohár vareného červeného vína keď sa jej nevedel spustiť pôrod a nechcela vyvolávačku- vypila ho a o pár hodín porodila ☺️
@tukanec mňa zvykne bolieť hlavne večer lonova spona ale tak že ani sadnúť si neviem poriadne
@timilv a čisto víno alebo tam treba aj klasicky klinčeky a tak?
Tepla sprcha. Ale dlhaaaaaa. Aj 2 hodiny.
@v_alika12 včera som ležala v teplej vode vo vani hodinu asi a akurát mi viac tvrdlo bruško.
@michaelajesenska ona si robila taký slabšie červené varené víno so všetkým ako vždy ☺️ neviem, čo by na to zdravotníci na Slovensku povedali... ale v Čechách to radia 🙂
@timilv tak tým že sa ono prevarí tak ten alkohol s tade vyprchá väčšina ale tak skúsim to a uvidíme.🤔😊
@michaelajesenska inak, s doktorkou si sa neradila? Nedala Ti nejaké tipy? ☺️ Ja som rodila predčasne, tak mňa tieto aktivity úplne obišli... Ale sestra tiež prenášala, tak aj chápem, že to chceš mať za sebou bez vyvolávačky
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne pomohla teplá vaňa a sex, spermie spúšťajú väčšinou pôrod. 😉