Čo mám napísať do pôrodného plánu?

anamorma
5. máj 2015

Dobry den 🙂
Nenasla som tu takuto temu,takze som asi jedina,ktora sa do toho nerozumie :D ale dnes som bola u dokyho a dali mi cislo aby som sa uz objednala do poroodnice,ze mi tam povysvetluju nejake veci a tak,ze mi pomozu vystavit porodny plan ibaze ja neviem vobec co tam ma a nemusi byt. Co ste si napisali,ake poziadavky ste mali vy a dodrzali ich? Zijem v CR a vraj tu na porodnom su strasne mili,ohladuplny ku kazdemu a k detickam sa spravaju ako k svojim. Tak teda co tam napisat? Vie mi to niekto napisat do bodov? Nechcem tam pred nimi vyzerat ako trubka :p ...a este jedna vec tu je...priatel chce byt pri porode,je to vhodne? Ako ste to prezivali spolu s nim ked stal vedla vas a podporval vas? Neuvidi mi to tam dole vobec,vsak? Ani sa ho nebudu pytat na pupocnu snuru,dufam. Jak to prebieha? 🙂 dakujem za odpovede .

ukulela
5. máj 2015

@anamorma ty musis vediet, co chces / nechces pri porode. ci mas nejake specialne poziadavky, ako napr porod do vody. nepotrebujes porodny plan vo forme scenara ... stacia ti zakladne body
chcem / nechcem lieky proti bolesti
aku polohu preferujem /alebo mi je to jedno
odmietam/neodmietam nastrih
prilozenie baba po porode, dotepanie pupocnika ... alebo na tom netrvas ...
podla mna ani porodny plan mat nemusis - nechas to na doktorovi a hotovo.
... a ak nechces, aby ti priatel nevidel "tam dole", taknech radsej k porodu nejde 🙂 lebo ty z neho budes mat vacsi stres 🙂

bajana
5. máj 2015

Ani v CR nie je pôrodný plán povinnosťou. Jednoducho sa zver do rúk PA a lekárom. Ak nemáš predstavu o pôrode, zájdi si na predpôrodnú prípravu priamo do pôrodnice, ak ju ponúka. Potom budeš mať aj predstavu o tom, čo je v pôrodnici standard a čo pre istotu napísať do plánu. Partner pri pôrode je veľká pomoc, môže byť s tebou od príjmu do 2h po pôrode, môjho sa pýtali na pupočník, ale strihať nechcel. Tam dole nič nevidel, pomáhal mi tlačiť pri hlave. Kde budeš rodiť?

anamorma
autor
5. máj 2015

@ukulela ahha,tak to asi necham na nich no lebo predstavu nemam vobec a tam doktorrom ozaj verim.. a co je to prosim to dotepanie pupocnika? Nestiham momentalne vyhladavat na nete...

@bajana tam ponukaju aj predporodnu p.,takze ak sa objednam a zajdem tam tak mi vsetko vysvetlia co ponukaju a co nie,ok ...vraj priatel tam chce byt ked sme ju aj spolu spravili 😀 doktora mam primara nemocnice ale chodim ku nemu ako ku sukromnemu a robi aj v nemocke porodnika,tak dufam,ze ma odrodi on...no a rodit budem v Jablonci nad Nisou

bajana
5. máj 2015

@anamorma ak nie je potreba, lekár k pôrodu ani nechodí, bola by to asi veľká náhoda, aby si mala rovno primára, pokiaľ viem, tak v CR ani nefunguje zazmluvnenie pôrodníka...ale možné je všetko
Predpôrodnú prípravu ozaj odporúčam, mne to dalo pokoj a istotu, že budem v dobrých rukách a vedela som, čo ma čaká. Ak chce byť partner pri pôrode, neodmietala by som to. Ja som strávila 9 hodín na boxe, byť tam sama, tak ma asi drbne 😖 cítila som, že je správne, že bude pri narodeni našej dcéry.

anamorma
autor
5. máj 2015

@bajana aha...no nevadi ,snad bude vsetko ok...tak dakujem velmi pekne na pripravu pojdem aspon sa tiez dozviem co a ako bude prebiehat ale ak by nahodou bola sekcia tak tam asi nebude moct byt vsak? To uz by som ja nechcela vobec 🙂

petrabu
5. máj 2015

Ja som mala napisany porodny plan ale rodila som v uk, tam je to uplne bezne. Bolo tam ze chcem mat babo prilozene na telo hned po porode. Nechcela som ziadne lieky ale ze suhlasim so sekciou ak to bude nevyhnutne. Dalej tam mozes napisat v akej polohe chces rodit, ci chces byt nastrihnuta alebo nie, ci chces epidural... Na tu predporodnu pripravu urcite chod, aspon ta to ukludni a budes vediet ako to vsetko prebieha.
A ak chce byt partner pri porode, tak mu tom nebran, len mu povedz ze je mozne ze to vsetko aj uvidi. Nie je to lahke ani pre nich, ked ta bude vidiet v bolestiach a nebude ti vediet pomoct.Moj muz tam bol, a bol rad, lebo bol toho sucastou a hlavne mne velkou oporou. Ja som nevnimala nic iba jeho hlas.
Neboj sa ... Zena vie ako ma porodit a dieta vie ako sa narodit.

bajana
5. máj 2015

@anamorma to je dosť individuálne, keď je plánovaná a nie v plnej narkóze, tak niekde partnera pustia, ale asi to nie je úplne časte...a hrozí ti sekcia?
Želám ti krásny pôrod, v CR je to ozaj lepšie ako na SVK, ja som rada, že som rodila v Brne

anamorma
autor
5. máj 2015

@petrabu to este aj nastrihnutie sa da odmietnut? Fuuuha tak to iste pojdem na predporodnu 😲 ....nechcem mu v tom branit ale aj sa bojim trosku ako to vezme a nech to potom nelutuje....
@bajana nie nie nehrozi,malu mam otocenu spravne..otocila sa iba raz pred troma tyzdnami aj to len na dva dni,inak ok a aj zo spodu som ok,ja len ze ak sa nieco stane 🙂 dakujem ,z sa mi to blizi a uz stresujem trosku castejsie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre