Ahojte 🙂 , som v 33 tyzdni tehotenstva. Chcem sa poradit, ze co by som mala jest aby drobcek co najrychlejsie a najviac priberal?
Dakujem 🙂 No ja mam hranicne prietoky placenty a malo plodovej vody... ☹ bohuzial. Kazali mi prist o 2 tyzdne na kontrolu, ze ci babatko pribera ako ma, alebo je to pozastavene... Tak sa chcem aspon za tie 2 tyzdne posnazit, teda aspon nieco by som pre to chcela spravit...
@valery788 ak máš hraničné prietoky, tak babu az tak stravou nepomozes - ale mali by prísť na príčinu tejto komplikácie. Neposlali ta hematologovi?
@valery788 juj, no to mi je luto, ale myslim, ze keby daco pomahalo, tak by ti lekar poradil. ja som nepocula o nicom takom, zeby si potravou nejak ovplyvnila vahu babatka, ale vitaminky babatku neuskodia...skus vela ovocia, a morske ryby....tie maju omega 3 a 6 mastne kyseliny...no drzim palce
Nie praveze nikam ma neposielali... zvlastne. Povedali mi, ze sa nemam stresovat kvoli tomu a ze mam prist o 2 tyzdne na kontrolu. No lenze ako sa nema clovek stresovat... ? Hlavne ke d pocuvam ako baby maju strasne velke deti... aj kamoska mala v 33 tyzdni UZ a mala bola okolo 2100 g.... a to je dievcatko. My mame chlapceka a takyto krpcek je z neho... :(
Ja som mala pomerne dost velke deti dvojicky v 37tt mali porodnu vahu 3.2kg a 3.5kg. Jedla som dost vela aj kazdu hodinu ale nie velke mnozstvo napr. raz rohlik, potom o hodinu ovocie, dalsiu polievkua atd. Po 30tt. som sa uz vela nepohybovala takze som lenosila dost v posteli, lezala som vacsinou na lavom boku alebo v polosede. Neviem ci to ovplyvnilo ich vahu. ale nemyslim si ze je to tym ze malo jes. Citala si si o tom na nete?
priciny maleho mnozstva (menej ako 5cm) plodovej vody mozu byt koli
1/problem s placentou, nedodava dostatok zivin, a krvi dietatu, na vine moze byt predcastne odlucenie placenty od maternice (utz to nemusi zistit) co moze byt velky problem, musis ist do nemocnice ihned ked, budes krvacat, budes mat bolesti brucha, chrbat ta bude boliet, kontrakcie alebo babo sa bude menej hybat.
2/vyskoky krvny tlak, cukrovka
3/s babom neni nieco v poriadku ako zablokovane mocove cesty, problem so srdcom alebo oblickami ale to je obycajne v prvom a druhom trimestri.
4/koncom tehotenstva moze plodova voda odtekat sama bez toho aby si spozorovala to by si zistila na nohavickach.
Mala by si byt kontrolovana ovela castejsie ako 2tt. musia ti kontrolovat prietoky, Hlavne musis pit vela vody a pocitat pohyby baba, ked nebudu caste tak hned volat lekarovi.
Na tvojom mieste by som isla o par dni na pohotovost s tym ze pohyby su slabsie ked ti lekar nedovoli prist skor ako o 2 tt. Mali by ta poslat do rizikovej poradne, nezanedbaj to lebo ked uz bude neskoro tak.. Asi mas problem s placentou, bolo by dobre aby dali injekciou na dozretie pluc ak by musel ist akutne von. Radsej nech sa narodi skor a polezi tyzden dva v nemocnici ako by mali nastat velke komplikacie.
Tiez pocas porodu mozu nastat komplikacie ze sa pritlaci na pupocnikovu snuru kym sa dieta bude tlacit von a nebude mat dostatok kyslika, vtedy sa hadickou dolieva do maternice tekutina ktora nahradi plodovu vodu alebo sa babo musi narodit cisarsky.
@valery788 mas hranicne prietoky a prist o 2 tt ci rast neni pozastaveny? no ked bude pozastaveny mam obavy ze uz bude neskoro, to co je za lekar.
Citam, ze niektore zeny ked mali malo plodovej vody pod 5cm aj v 33tt tak hned im dali injekciu na dozretie pluc a robili sekciu. Ostatne mali prist 2 krat tyzdenne k dr, alebo boli hospitalizovane s monitorom, mali byt v klude lezat na lavej strane 3 krat denne po 1 hodine, a hlavne pit 2-3 litre vody denne,
urcite chod k 2-3lekarom nech ti povedia ich nazor.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@valery788 neviem ci to mozes dako ovplyvnit, zalezi ako placenta pracuje a ako rastie maternica...kamaratke sa mala narodila 1800g lebo jej nerastla maternica...:((( Ale ak by ti babo po porode nepriberalo, pridi ku nam, ja este kojim a zrejme mam silne mliecko, lebo krpata pribera z neho ako valibuk 😀 😀 😀 V kazdom pripade ti a babatku drzim palce, aby ste boli zdravucky 😉