Ahojte maminky. Som v 33.tt. Zistili mi,že som chudokrvná. Dr. mi predpísala tardyferon-fol. Máte niektorá skúsenosti s týmto liekom? Znášanie/ťažkosti/doba užívania.... ďakujem vopred za odpovede a prajem pekný večer. ☺☺
@karmela ahoj. Jee a ako ho beries ? rano pred jedlom ci po jedle ? 😊😊
bola som chudokrvná pri 2 tehu....A tie zápchy čo nastali po liekoch - hrôza...😨
Ja som bola chudokrvna cely zivot. V prvom tehu som brala od.zacistku do konca rano nalacno ferro folgama, tazkosti som.ziadne nemala, ale vraj vela ludi ho nezvlada kvoli zaludku. No aj napriek pravidelnemu uzivaniu, som mala stale nizky obsah zeleza a dr mi kazala brat liek aj na vecer, z toho mi uz ale bolo zle ako konovi, takze som ho nakoniec nebrala. Teraz v druhom tehu, hned ako som si spravila test, som si kupila prirodnu stavu Rabenhorst, cenovo to sice vychadza o dost drahsie, ale nemozem si vynachvalit, od zaciatku tehu mam zelezo v norme, prvykrat v zivote,az sa nestacim cudovat. Samozrejme pestra a vyvazena strava k tomu, papam kazdy den med napr.
Toto je vyborny liek,nerobi zapchu ako ferofolgamma,celkovo sa lepsie znasa,co sa tyka zazivania..mne ho dr.predpisala,ked som sa stazovala na ferofolgammu
@mamaaaaaaaaaaa beriem ho či po jedle či pred to je jedno proste len ráno 😉
@karmela ďakujem. Dneska začínam, bolo mi povedané že lepšie po jedle 2 hodiny. Tak uvidim ako ho znesiem. 🙂
@mamaaaaaaaaaaa podľa mna ho znesieš fajn ja som sa bála zápchy ale nič take nehrozí chvalabohu 😉 Nieje zač moja
Zelezo treba brat určite. Ak je problem požiadajte o inu značku. Ja som mala folgamu a maltofer či ako sa to vola.
Dobrý deň, ja som cez celé tehotenstvo so synom ležala v nemocnici 14 týźdňov.Päťkrát som krvácala. Mala som celù dobu problémy s krvou. Najlepšie je na to cvikla v akejkolvek forme. Denne som konzumovala a lekári boli prekvapení z mojich dobrých výsledkov.
@valeriakurilova dobrý deň. ďakujem za radu. V akej forme ste cviklu jedla ? Zavaranu, ako šťavu .. alebo..
Ja som jedla aj cviklu pokvapkať citrónom.. Aj cviklovu stavu rio fresh (je super aj s jablkom kombinovaná), hovädzie a aj tak nestačilo. Železo sa dobre strebava s ceckom. Treba tak kombinovat
@jarmilafilova dakujem za radu. Mne bolo povedane ze vitamin c (priamo tbl) je nebezpeny v tehu.
@mamaaaaaaaaaaa ti som ešte nepočula s tym ceckom (tab). Ja som vtedy mala to práškové z DM, teraz uz ked nieco tak forever. Určite neprekracovat dennu davku. A aj dokorka povedala ze s ceckom. Aj znama tak brala. Ale citron tiez lepšie ako nič. Alebo pomarančový dzus ;)
@mamaaaaaaaaaaa Dobrý večer, ja som jedla doma zaváranú v náleve a mne sa upravili hodnoty bez liekov. Poradila som to už viacerým ženám a pomáha to. Môžte aj klasicky uvariť a nakrájať a papať. Ináč aj šťava je výborná.
@valeriakurilova dakujem za radu
Chcem sa spýtať že ako beriete tie lieky tardyferon ráno alebo večer ? Ďakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mamaaaaaaaaaaa aj ja ho beriem druhý mesiac 1 tab ráno ale nemám zapchu chvalabohu,ťažkosti žiadne 😊