Chorý partner pred pôrodom

18. feb 2023

Ahojte prosim o názor. Budem už čoskoro rodiť a manžel ochorel ma zapálené hrdlo a kašeľ. Po akej dobe je bezpečné aby bol pri pôrode?
A ak by som sa náhodou nakazila aj ja ako chrániť bábo pri narodení? Malého mi asi nebudu nosiť na kojenie a budú ho odo mňa asi izolovať? Bude možné potom ešte rozbehnúť laktaciu? 😔

hanaxxx
18. feb 2023

Co sa tyka manzela pri porode, zavisi od personalu, zisti si v nemocnici ake maju pravidla, kazdopadne s respiratorom by to nemal byt ziadny problem, ved za par dni po porode pojdete domov a tam sa babo tak ci tak stretne s manzelom. A co sa teba tyka, ani covid nebol padny dovod na izolovanie matky od dietata, das si respirator a budes normalne s nim, v nemocnici nemaju pravo ti dieta zobrat.

anavixy
18. feb 2023

Mozes si dat respirator, ale izolovat babatko je hlupost. Robilo sa to pri covide a aj to bolo sialenstvo a mnohe matky to odmietli (ak im dali moznost). Dieta ochranis prave dojcenim. Takze respirator a dezinfikovat ruky vzdy a vsade pred kontaktom s babom. Ale ano, dojcenie je mozne rozbehnut, pocas izolacie dietata od matky si treba mlieko odsavat.
Ak je to len bezna viroza, nie chripka alebo covid, tak manzel bude snad za par dni fit (tazko povedat kedy uz nebude infekcny, zvycajne cca 5 dni), na sale nech ma respirator a samozrejme udrziavat urcitu vzdialenosť od vas (akoze nie aby stal na druhej strane saly ale nech ani nemate hlavy dokopy…) Teraz si obaja nasadte vitaminy, nieco na imunitu a myslite pozitivne 🍀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre