Ahojte, chcem sa Vás spýtať na názor, s manželom sme so kúpili výlet do Prahy a chceli by sme ísť ešte pre narodením bábätka, vychutnať si ešte čas vo dvojici, myslíte, že je nebezpečné ísť v 33 tt. na vlaku do Prahy? Ďakujem za rady😌❄️
@adus124 podľa toho, odkiaľ vyrážate - ako dlho Vám potrvá cesta? Musíš sama zhodnotiť, ako sa cítiš, či to cestovanie "dáš" alebo nie. Ja som v 30. tt a mňa by teraz nikto nedostal ďalej ako cca 30 km od domu, lebo by som dlhšie v aute nevydržala sedieť, chytám kŕče a pod. Pokiaľ sa cítiš dobre, cesta vlakom je menej únavná ako autom, tak si ešte urobte čím skôr výlet...
@kulumulu123 len ma zneistila mamina, ze ci chcem porodiť vo vlaku😂 tak preto sa radím tu, trochu ma vystresovala ale nemam žiadne komplikácie
@helenbozka tehu je bezproblémové, takže si myslim ze fajn, len ta moja mama 😂 ďakujem za radu ❤️
Keď som bola 32tt, tak sme boli v lete na predĺžený víkend autom do Talianska. 😉
@adus124 v 32. tyzdni sme boli na par dni v chorvatsku. Tyzden potom ako sme sa vratili som zrazu zacala krvacat a bola som par dni v nemocnici lebo mi zacali kontrakcie. Dovtedy to bolo uplne bezproblemove tehotenstvo. Tym chcem len povedat ze hocikedy sa moze hocico stat, to nikdy nevies. Ale zas budete “len” v cechach takze aj keby nieco tak sa tam o teba postaraju. Inak nezabudni na cestovne poistenie, generali poistuje aj tehotne vo vyssom stadiu tehotenstva, ine poistovne s tym maju problem.
V 34 a 36 tt som letela na Floridu a este som tam nosila 15kg prvorodenu v zoo ked sa jej nechcelo chodit . Preco by si mala rodit vo vlaku? Nie si v 40tt . Kludne si to uzite.
Podla mna urcite chod, ale sla by som asi tak, ze by ste bolo do konca 37. tyzdna uz spat...predsa to uz mozes v pohode rodit aj pri bezproblemovom tehotenstve. Ale zas si predstav, ze porodit vo vlaku....podla mna by to nebolo tak, ze vobec noc necitis, ked nastupujes vo vlaku a zrazu pocas cesty sa to cele zomelie a este aj porodis. To by si uz par hodin pred cestou podla mna nieco pocitovala. A si prvorodicka? Lebo u tych je ultra rychly porod dost raritny, aj ked nie nerealny
30 tt som bola na teambuildungu a dala som si prechádzku na Popradske pleso. Mam krásne fotky 🤣
Veď vlak je pohodlný, nepôjdeš 20 hodín, máš tam wc, môžeš sa poprechádzať, skočiť do jedálenskeho vozňa.
Želám pekný výlet.
@adus124 na vlaku nie je nikdy bezpecne ist
@milanemila na vlaku nie, ale vo vlaku áno 🤣🤣🤣
v takom mesiaci som bola kamoske na svatbe, este o pol noci som bola v ramci moznosti na parkete
takze ak mas bezproblemove tehotenstvo, kludne chod, vela pit, pravidelne jest, vykladaj nohy
.vyhnut sa poladovici, keby zrazu začalo mrznut, nejdem
@adus124 tu to ženy zlahcuju, ale...moja gynekologicka mi kedysi povedala, ze čo vo vyssom stádiu može vadit, su dlhe cesty dopravnym prostriedkom, v ktorom cítit otrasy. V mojom pripade to bola cesta autom v cca 28 týzdni. 4 hodiny vtahu a večer mi doma v posteli tvrdlo brusko. Preto som už potom cestovala s prestávkami. Radsej 20km peso než 2h v aute. Vlaky v ČR su velmi prijemne, o tych slovenských to velmi neplatí.
V kazdom pripade by som zavolala svojmu dr.a poradila sa radsej s ním než s mamou alebo ženami na MK.
@dadka1997 zariad sa podľa toho ako sa cítiš, nie podľa rečí tvojej matky. Samozrejme tehotenstvo je nepredvídateľné, môže sa zvrtnut zo dňa na deň. Ale ak máš bezproblémové, je tam menšia šanca. A keby aj, ideš vlakom, nie lietadlom cez pol sveta. Keby niečo, ani sa nenazdas a vlak stojí na najbližšej stanici kde ta už bude čakať sanitka 😉
Za seba poviem, že v takom tt už som bola nemožná a neišla by som nikde ale zase na druhej strane ty keď vladzes a cítiš sa na to, tak chod. Lebo príležitost ísť niekam vo dvojici nebude tak skoro, s malým bábätkom...
Riaď sa svojím rozumom.to.ze niektoré hrdinky preleteli pol sveta neznamená.ze ty nemozeš mať komplikácie .Ja ako tehotná som sedela doma na SK.zrusula som aj more..moje dcéry tiež .ide o to.aby ti vedeli pomôcť ak by niečo...a inak vyzerá akútna pomoc kdesi vo vlaku či v lietadle a inak doma pri svojich lekároch.
Normalka, ja som musela vzdy 3,5 hod cestovat autom 2 x mesacne v predoslom tehu. Ved nemocnice su po ceste, v Prahe tiez. Ja neviem, ale ked nemas vazne problemy tak kludne chodte.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@adus124 a co by malo byt na tom nebezpečné prosímta?? Je to rovnako ne/bezpečné ako chodiť ráno v MHD do prace.... Alebo máš pocit ze v Prahe nežijú tehotné??