Cestovanie v 33. týždni

romia20492
10. júl 2014

Ahojte tehuľky, som v 26t a máme naplánovanú dlhšiu cestu autom v 33t kvôli rodinnej oslave, chcela by som vedieť vaše názory prípadne skúsenosti s cestovaním v treťom trimestri, už som to konzultovala s doktorom, ten povedal, že to môže byť vporiadku aj nemusí, pokiaľ nebudem otvorená nemalo by sa nič stať, myslíte si že cesta autom by mohla vyvolať skorší pôrod?prosím poraďte mi, ďakujem 🙂

koniarova
10. júl 2014

Ako ďaleko ideš?

katarinamarkova
10. júl 2014

🙂 to by aj mna zaujimalo co znamena - dlhsia cesta - ?

tajka1986
10. júl 2014

Ja som bola v 33tt ako balon, neviem si predstavit dlhsiu cestu autom🙂 a tiez by som to radsej neriskovala 🙂

borkavan
10. júl 2014

@romia20492 ako daleko ideš? ja idem cestovať v 32 tt asi 2 h autom na štátnice a potom v ten istý deň naspať. A tiež sa obávam. ale hovorili mi, že ked si dám prestávky, tak by to malo byť OK.

monicm
10. júl 2014

@romia20492 záleží na tebe,ako sa cítiš,ak dobre a nemáš problém,tak cesta môže byť v pohode,treba robiť prestávky,aby si sa ponaťahovala,pohodlne sa usadiť a nezabudnúť na pás.pre istotu by som ale so sebou vzala tašku,keby náhodou,jeden nikdy nevie.

daniela1983
10. júl 2014

mesiac pred porodom som cestovala na dovoelnku a robila turistiku v horach, podla mna sa to zvladnut da

alexanotbad
10. júl 2014

@romia20492 ja som isla v 34tt 1000km a v pohode. s prestavkami, bez problemov, akurat cikat som casto musela 😀 . Mala som samozrejme ten bezpecnostny pas pre tehulky. 😉

zdena12345
11. júl 2014

my sme cestovali v cca 28t 120km tam aj naspet. a medzi tym asi 5 hodin na nohach. naviac strasne horucavy a prezila som (aj napriek tomu ze mam pocas celeho tehotenstva rozne problemy) no az take prijemne mi to nebolo. na druhy den som sa "zotavovala"- samozrejme pri domacich pracach🙂
keby sa dalo, ja osobne sa dlhym cestam vyhnem, no niekedy sa neda. zvlast ak je prilis teplo. mne robi od zaciatku zle aj napr cesta po hrbolatej ceste, kazdy otras je velmi "prijemny"... alebo aj samotne soferovanie mi po cca 20 min zacne vyvolavat kontrakcie, takze sa snazim nesoferovat ak sa da. no aj tak som musela niekedy aj hodku a prezila som.
zalezi co povazujes za dlhsiu cestu ale s rozumom sa to urcite da. neletet jak blazon, vyhnut sa prudkym zmenam rychlosti a smeru jazdy. zobrat vela vody so sebou riadne doplnat tekutiny. v sucasnosti je klimatizacia v aute uz skoro standardom- takze kasli na ostatnych a mysli na seba a na male (moj drahy stale frfle ze ho budu oci bolet ked bude klima nplno- tak vzdy si poviem sorry ale auto je moje a ja som tu tehotna, opuchnuta jak slon a "seriem" ti na tvoje oci ked ja nemozem ani dychat. a ked si taka fajnovka tak preco ti v zime nevadi fujavica a nenosis ani ciapku? to uz ti studeny vietor nevadi???) a samozrejme prestavku si robte ked budes potrebovat,poprechadzaj sa aby ti nohy neopuchali a uvolnili sa pripadne krce...

lubka1983
11. júl 2014

Nepises kam ako daleko...ked je to na sk a su prestavky tak by som sla preco nie...

bubinkaa
11. júl 2014

Ja som v 29. tyzdni este aj letela na dovcu, pokial nemas ziadne problemy nemusis sa obavat... 🙂

njonja
11. júl 2014

Ahoj, ja som v tom tyzdni precestovala pol europy🙂 Zo severu Nemecka som sla autom na juh do Bavorska - dakych 10 hodin cesty, tam sme mali dva dni pauzu a sli sme odtial do Talianska k Lago di garda - tiez dakych 10 hodin cesty. Neviem presne. Tam sme mali 2 tyzdne dovcu a odtial sme sli autom na SK - zhruba 10 hodinn, uz neviem presne 😀 😀 😀 .
No a porodila som potom dake tri tyzdne , ked som prisla na SK. Rodila som v 38 tyzdni, maly sa vypytal skor. neviem, ci to bolo tou cestou, alebo stresmi, co prisli po prichode, nakolko sme dorabali nas byt a ochorel mi muz na Salmonelozu..no a k tomu este som mala na starosti mojho maleho 4-rocnehho 😀 😀 ..

terezka1947
11. júl 2014

tak ja som cestovala aj tesne pred porodom a behala ako srnka az do porodu 🙂 bola som na svadbe v cca30t a zvaldla som cez 300km tam a nazad to iste....este som aj tancovala 😀

teraz som opat tehu=sice na zaciatku,ale uz to vidim,ze nic take nehrozi...ledva zijem 😀

takze je to na tebe,ty sama najlepsie vies ako by si to zvladla..daj na svoje pocity...ak sa len troska necitis na cestu=radsej nechod...

evinka1332
14. júl 2014

Ahoj, som v 33 týždni a včera sme sa vrátili z Chorvátska, cestovali sme 10 hodín autom, keď sme išli tam tak v noci a naspäť cez deň. Cestu som zvládla v pohode, mali sme dlhšie pauzy. Keď by som si mala vybrať, tak radšej by som už v noci necestovala, lebo na druhý deň som bola veľmi unavená a deň z dovolenky som preležala na izbe ☹ Som však rada, že sme boli, užila som si to...... taká je moja skúsenosť....Ako však píše Terezka, daj na svoje pocity.....držím palce 🙂

celasapremenim
14. júl 2014

no, ja som mala letiet, spet by to bolo v ukoncenom 33 t zaciatkom 34 a vzdala som to
hoci lekarka aj suhlasila..... neriskla som to, lebo dieta je vacsie a v poslednom trimestri hrozia pri lete rozne veci, asi viete
no a co sa tyka cesty autom dlhej, som pocula, ze to je este horsie, ale zase ked ste si robili prestavky, tak snad sa to da zjemnit
no, tak to more bude u mna b.r., aj ked ma teda velmi bralo :D

romia20492
autor
16. júl 2014

No tehulky už som si presne zistila že cesta bude trvať 5-6 hodín celý čas po dialnici čiže žiadne rozbit cesty snáď nebudú, plánujeme s partnerom časté prestávky, najprv som sa toho dosť bála ale teraz keď tu čítam vaše odpovede hnede mi je lepšie 🙂 ešte to budem konzultovať s lekárom aj tesne pred cestou, ideme do Čiech čo nie je až tak ďaleko oproti vašim cestám k moru, tak dúfam že to zvládnem bez problémov 🙂

celasapremenim
18. júl 2014

@romia20492
ano, to mas rozumne, to skutocne nie je taka dlha cesta, a hlavne tie prestavky si rob
to nie je tak daleko, to by som sla aj ja 🙂 len moje deti potrebuju more aj drahy, sme vsetci po 15 dnoch pri mori, ako znovuzrodeni 🙂
preto sli aj bezo mna

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre