Ahojte chcela by som sa opytat na vas nazor co si myslite o cestovani mesiac pred porodom.Priatel trva na tom ze na Slovensko sa vratime v july a v auguste mam termin a trosku sa toho cestovania bojim kedze je to cca 20 hod mikrobusom.Dakujem za vsetky rady
Praveze mi cestujeme z Holandska na Slovensko.My sme teraz v Holandsku ale rodit chcem na Slovensku
@peta111 podla toho, ako sa citis a ako sa budes citit mesiac pred porodom. ak bude mikrobus ochotny kvoli tebe robit castejsie prestavky a budes si moct sklopit sedadlo, mohlo by sa to dat zvladnut. osobne by som ale radsej isla vlakom (ICE), tam sa mozes poprechadzat kedy chces a potrebujes. teda ak v tom mikrobuse nepojdete sami...
v 8.mesiaci sme museli stat na kazdej jednej pumpe - mechur nemal miesto, takze som sa neustale vyprazdnovala.... nic zvlaste v 8.mesiaci. takze busom, mikrobusom a nicim podobnym by som nesla. jedine vlak, kde mozes na zachod kedykolvek a natiahnut ci vylozit si nohy. ale pocula som uz aj o letoch v 8.mesiaci, ak ti to lekar schvali a potvrdi papier pre letecku spolocnost. ja teda 20 hod.cestovanie veru nedoporucujem. aj nohy ti mozu sialene opuchat. ale skor ta spolucestujuci dakde vysadia, pre neustale prestavky na curanie....
@peta111 ked musis, v 8 jedine vlakom, a asi by som si kupila aj tiket na spaci vagon, mas tam postel a mozes v poho spinkat, zijem v NL tiez a isla som aj mikrobusom spat sem, ale nie tehu, to by ma nikto nenahovoril 😀 , ked vies termin, kedy pojdete kup si dopredu listok aj o mesiac dva su tam super zlavy 😵 , a vlak ide celu noc, cize super a rano, alebo na obed si v Prahe, a tu uz nie je daleko, isla som vlakom len uz si nepamatam tie casy presne... 😵
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@peta111 jedine co by ma obmedzovalo je poistenie. kolegyna prave toto riesi koli dcere a vyzera to tak, ze ziadna poistovna uz nechce poistit tehotnu zenu pre okolnosti suvisiace s tehotenstvom od urciteho tyzdna tehotenstva. poistit sa tehotna zena moze, ale len na zdravotne problemy nesuvisiace s tehotenstvom a porodom.
cize ked cestovat, tak radsej po Slovensku.