Ahojte,zaujíma ma tie čo ste rodili/idete rodit a máte cestu dlhšie (konkrétne 1hod) kedy vyrážate do nemocnice?za pár dni mám teemin(prvorodička) a mala som predstavu že najhoršie bolesti prečkam doma dám si v klude sprchu hodím sa do pohody a keď budú bolesti častejšie vyrazim do nemocnice,no zas sa bojím aby som stihla a či radsej nevyrazit hneď 😀čo by ste robili vy?
@veraaq ako prvorodicka som isla rodit do nemocnice vzdialenej 1h odo mna. Isla som po odteceni plodovej vody (tak ako treba ist). Kazdy ma strasil ze aby som stihla dojst (byvam dve ulice od velkej krajskej nemocnice, ale tam som rodit nechcela).
Co Ti poviem, porod 43 h takze nic co by sa nedalo stihnut... 😁 som mohla ist rodit aj do Londyna 😃
Kazdopadne, ako prvorodicka by som urcite doma neostavala a necakala na este "horsie bolesti". Nahoda je svina a vyhodnotit to, kedy uz treba ist a kedy uz je to neskoro, nemusi byt take jednoznacne. A rodit v aute asi nechces. Ja by som to nepodcenovala. Snad si si vybrala porodnicu kde sa budes fajn citit - a budes tam pod dozorom. Takze par hodin navyse tam podla mna vydrzis... Za bezpecny koniec to podla mna stoji.
Vela stastia.
Praveze naopak, na najhorsie bolesti uz budes v porodnici, doma mozes v klude preckat tie nepravidelne alebo casovo od seba vzdialenejsie kontrakcie na zaciatku I.dp, ked su pravidelne tak cca à 5 min alebo uz ich musis naozaj predychavat, tak uz treba vyraziť urcite. Pri odteceni vody by si teoreticky mala byt v porodnici do 2h, ak je PV zelena alebo BHS pozit tak hned vyrazit.
@veraaq tak neviem, no...najhorsie bolesti som mala tesne pred porodom, to predtym som predychavala doma, sedela som na zachode 😆. Nemocnicu sme mali 8 minut rychlej jazdy autom. Ja som mala kontrakcie nepravidelne, kazdych 10 min., potom, ked sme vyrazili, tak 3 brutalne kontrakcie za tych 8 minut. Svokra robila na porodnici a ona mi na prijme vybavila vozik (vedela, ktora bije), ja som chcela ist po svojich. Prisli sme tam a vysmiali ma, ze naco vozik a ja isto este nerodim. Ledva som stihla na box, prisla som so zajdetou brankou. Prvorodicka. Druhy porod bol pomalsi paradoxne. To chcem povedat, ze je to niekedy tazko predvidatelne. Pri pravidelnych kontrakciach kazdych 15-10 min. a takych dlhsich, by som asi sla alebo ked by mi odtekala voda. Hlavne, ak mas streptokoka, tak cim skor. Mne nestihli podat ATB do zily a potom ich maly musel bral sam.
Aj ja som ako prvorodicka mala take plany a nakoniec som musela do nemocnice sanitkou lebo som myslela, ze porodim doma v obyvacke 😅
Uvidíš,ako sa ti to bude rozbiehať. Ja by som nejak veľmi dlho doma nezostávala.
@veraaq ja ako prvorodičke mi všetci vraveli, že mám veľa času kým to príde a nemám sa kam ponáhľať, nemala som síce hodinu cesty do pôrodnice, ale ak by som mala, tak by som to stihla len tak tak 😀 Pôrodnicu som mala cca 8 minút autom, keď som tam prišla, ani nie do dvoch hodín som porodila 😀
Ja mam porodnicu pol hodinu od domu 🙂 a tiež aom vždy čakala doma čo najdlhsie nechcela som to od zaciatku prežívať v porodnici isla som do porodnice s 2minutovymi kontrakciami, a pri prvom mi vlastne odtiekla plodova voda doma a uz potom nastali dost silné kontrakcie, tak som volala manželovi do práce nech rychlo pride a utekali sme a ako som prisla do nemicnice do 3h bol malý vonku, druhý syn to som šla s 2 min kontrakciami plodova voda mi odtiekla asi 30min pred tym ako maly bol vonku, a kym som zašla do porodnice už boli dost silné kontrakcie malý bol do 2 hodin vonku, ale teraz s tretim pojdem už o čosi skor predsa je to tretí podrod, tak može byť rýchly a nemusi. 🙂 ale je to super si to prečkať doma ja by som nechcela byť v nemocnici od prvych kontrakcii, aj keď rešpekt mám vždy hlavne teraz ako treťorodička aby ame to stihli 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@veraaq pripnem sa