Cervikálne skóre 6

lenuska0000
22. feb 2024

Ahojte baby prosim vas mal niekto cervikalne skore 6 v 34 tt? Kolko ste vydrzali este? Som druhorodicka, zajtra zacinam 35 tt bojim sa ze nevydrzim ani do konca 36 tyzdna. Mam vela lezat a nohy vylozene. Snazim sa to cez den robit na maximum jedine rychlo uvarim a mame doma 3,5 rocnu skolkarku este. Pred 3 tyzdnami v poradni som mala krcok 31 mm a po 3 tyzdnoch hned CS6 naliehanke hlavicky maly ju ma hrozne nizko padnutu v porodnych cestach a ze na spicku prsta som otvorena. Beriem magne B6 3 razy denne a zelezo.

liviiiiii
22. feb 2024

@lenuska0000 ahoooj ja to mám tak od 26tt teraz som 33 to zvládneš

lenuska0000
autor
22. feb 2024

@liviiiiii a lezis stale ci ako fungujes? A ako je to myslene s tymi vylozenymi nohami? To tak aj v noci spis?

lenuska0000
autor
22. feb 2024

@liviiiiii a aj citite stale take intenzivne bolestive kopance?

elizita
22. feb 2024

@lenuska0000 hlavne nepanikar a nestresuj .. ja som od 32tt bola otvorená na 2 CM .. zistilo sa to na bežnej prehliadke.. okamžite nemocka,infuzky,ležať,pichli mi aj infuzku na dozretie plucok.. mesiac som ležala,nohy hore,len vycikať a naspäť.. a dotiahli sme to do 37tt..tým nechcem tvoj problém zľahčovať,počúvaj lekárov a keď ti aj nenariadili ležať a aj tak sa bojíš,tak lež. Budeš pokojnejšia a to teraz musíš zostať v celkovej pohode..

lenuska0000
autor
22. feb 2024

@elizita a co to znamena nohy hore? Lebo ja lezim napriklad na gauci len na tom trhotenskom vankusi a citiˇ brutalne kopance intenzivne od toho maleho

elizita
22. feb 2024

@lenuska0000 ja kým mi to zistili má celkovo tlačil spodok,už som pre staršiu chodila do skolky peši ako pokakana ... Mne v nemeocke podložili posteľ z jednej strany a dali aj taký klin pod zadok... Potom som doma ležala ešte týždeň len tak klasický na posteli.. Inak pri prvej dcére som od 32tt bola otvorená na 1cm a kázali mi len šetriť sa a teda magnezko brat ...

liviiiiii
22. feb 2024

@lenuska0000 nie neležím stále ale snažím sa čo najviac sa dá proste mám kľudovy režim nejak extrémne neupratujem nič nedvíham väčšinu vecí robil manžel. deti síce ešte nemám a viem že je to ťažké takto ale hlavne nedvíhaj na ruky hry kľudne aby si nemusela behať a podobne .. nejako malej vysvetliť že maminka musí oddychovať.
V noci spím normálne na rovno iba keď zaspim na gauci tak dolu hlavou😃 gauč mi manžel podložil paletou mala som aj podložený zadok vankúšmi ale boleli ma kríze takže s paletami je pohodlnejšie. Mala som bolestivé kopance no čím je väčšia tým sú menej bolestivé inak ma nebolelo a neboli nič doteraz brucho ma neboli netvrdne až na chrbat ale to mám z lezania ..

liviiiiii
22. feb 2024

@lenuska0000 proste v celku je to nohy hore myslené tak aby ti drobec netlačil na pôrodné cesty a tou antigravitacou sa drží vyššie

e1i
22. feb 2024

@lenuska0000 idealne ak sa da by bolo vypodlozit nohy postele aby tvoje nohy na nej boli vyssie.

nops
22. feb 2024

@lenuska0000 ahoj, od 23tt otvorená na 1cm a kontrakcie, týždeň som ležala podložená na infúziách,potom doma 3x3 magnezko a buscopan proti stahom,to tebe netreba.Vydrzali sme do 38tt a to už som ku koncu normálne fungovala

lenuska0000
autor
23. feb 2024

A baby chodite sa aspon na pol hodku denne von vyvetrat niekde na prechadzku ci to vobec? Lebo ja som doma 2 dni a už ma mrle žeru

liviiiiii
23. feb 2024

@lenuska0000 nie ja nechodim von iba do lekára aj mňa mrle žerú hlavne keď je vonku pekne ale nechcem riskovať

timea301196
23. feb 2024

@lenuska0000 nie treba ležať aspon do 36tt...

lenuska0000
autor
23. feb 2024

A aj v noci spite s vylozenymi nohami? Mna uz z toho tak bolia aj krize to sa neda vkuse len tak lezat ja si aj sadnem na chvilu raz za cas alebo sa kusok prejdem po dome.

liviiiiii
23. feb 2024

@lenuska0000 nie v noci spim normálne len cez deň ležím s nohami hore ale sadám iba k jedlu🙂 veď vy nemusíte celý deň ležať to je na každého vlastnom uvážení 🙂 ja robim tak aby som si nemohla nič vyčítať

lillyd
24. feb 2024

@lenuska0000 ja mám skrátený krčok od 16tt prísny kludovy režim s nohámi hore, malu nízko uloženú v malej panve celé tehotenstvo a hlavičku má v pôrodných cestach od 30tt aaaa dnes som 38+1tt ;) poležala som aj v nemconici mesiac (33-37tt) lebo som mavala strašne bolesti kŕče ale že strašne, okrem tabletiek 6x denne mi davali aj infuzky 3-4x denne a v ťažkých stavoch aj buscopan, mysleli si že porodim a nestalo sa nič. Lezim aj teraz doma, berem magnezko stale a pohoda ;) takze netreba stresovať.

liviiiiii
24. feb 2024

@lillyd ešte stále ležíte? Mne povedali že v 37tt už pomaly môžem chodiť

lenuska0000
autor
24. feb 2024

@lillyd a este vam nevysadili magnezko? Mne doktor poveda ze po 36 tt ked sa narodi sa nic nedeje ze to je uz v podstate v termine… ja som dneska 34+2

lillyd
24. feb 2024

@liviiiiii áno musím ležať az do porodu lebo mám sekciu tak aby sa to nespustilo skôr..

lillyd
24. feb 2024

@lenuska0000 po 37 je v termíne aaa magnezko mi povedali že mám brat dalej keďže mávam kŕče bolesti.. v 39+0 mám sekciu

lenuska0000
autor
25. feb 2024

@lillyd a kolko magnezka beriete? Mna uz tak bolia krize z toho lezania ze to je hroza 🙈 toto kym rozhybem zas to bude trvat

lillyd
25. feb 2024

@lenuska0000 treba len vydržať, ja som pred tehu behala po doktoroch koli bolestiam v krížoch, lezim celé
Tehotenstvo a dala som to 💪🏻 mala som dávku 3x denne 2tbl ale teraz si dávam už len ráno a večer čiže 4tbl denne..

lenuska0000
autor
27. feb 2024

@lillyd a termin mate kedy? No ja som dneska 34+4 a teda vecer v noci su tie kopance a pohyby riadne az bolestive niekedy…

lillyd
27. feb 2024

@lenuska0000 tento piatok mám plánovanú sekciu v 39tt.. Buďte rada, že pohyby cítite 🙏🏻 ja som v nemocnici necítila jeden deň a skoro som sa zbláznila samozrjme najprv som si hovorila že spi ale ked sa mi zdalo že je to už dlho stuchala som do brucha 2 hodiny a nic. Tak rýchlo na sono.. nech radšej kope vkuse a nespím ale nech viem, že je ok ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre