Ahojte baby prosim vas mal niekto cervikalne skore 6 v 34 tt? Kolko ste vydrzali este? Som druhorodicka, zajtra zacinam 35 tt bojim sa ze nevydrzim ani do konca 36 tyzdna. Mam vela lezat a nohy vylozene. Snazim sa to cez den robit na maximum jedine rychlo uvarim a mame doma 3,5 rocnu skolkarku este. Pred 3 tyzdnami v poradni som mala krcok 31 mm a po 3 tyzdnoch hned CS6 naliehanke hlavicky maly ju ma hrozne nizko padnutu v porodnych cestach a ze na spicku prsta som otvorena. Beriem magne B6 3 razy denne a zelezo.
@liviiiiii a lezis stale ci ako fungujes? A ako je to myslene s tymi vylozenymi nohami? To tak aj v noci spis?
@liviiiiii a aj citite stale take intenzivne bolestive kopance?
@lenuska0000 hlavne nepanikar a nestresuj .. ja som od 32tt bola otvorená na 2 CM .. zistilo sa to na bežnej prehliadke.. okamžite nemocka,infuzky,ležať,pichli mi aj infuzku na dozretie plucok.. mesiac som ležala,nohy hore,len vycikať a naspäť.. a dotiahli sme to do 37tt..tým nechcem tvoj problém zľahčovať,počúvaj lekárov a keď ti aj nenariadili ležať a aj tak sa bojíš,tak lež. Budeš pokojnejšia a to teraz musíš zostať v celkovej pohode..
@elizita a co to znamena nohy hore? Lebo ja lezim napriklad na gauci len na tom trhotenskom vankusi a citiˇ brutalne kopance intenzivne od toho maleho
@lenuska0000 ja kým mi to zistili má celkovo tlačil spodok,už som pre staršiu chodila do skolky peši ako pokakana ... Mne v nemeocke podložili posteľ z jednej strany a dali aj taký klin pod zadok... Potom som doma ležala ešte týždeň len tak klasický na posteli.. Inak pri prvej dcére som od 32tt bola otvorená na 1cm a kázali mi len šetriť sa a teda magnezko brat ...
@lenuska0000 nie neležím stále ale snažím sa čo najviac sa dá proste mám kľudovy režim nejak extrémne neupratujem nič nedvíham väčšinu vecí robil manžel. deti síce ešte nemám a viem že je to ťažké takto ale hlavne nedvíhaj na ruky hry kľudne aby si nemusela behať a podobne .. nejako malej vysvetliť že maminka musí oddychovať.
V noci spím normálne na rovno iba keď zaspim na gauci tak dolu hlavou😃 gauč mi manžel podložil paletou mala som aj podložený zadok vankúšmi ale boleli ma kríze takže s paletami je pohodlnejšie. Mala som bolestivé kopance no čím je väčšia tým sú menej bolestivé inak ma nebolelo a neboli nič doteraz brucho ma neboli netvrdne až na chrbat ale to mám z lezania ..
@lenuska0000 proste v celku je to nohy hore myslené tak aby ti drobec netlačil na pôrodné cesty a tou antigravitacou sa drží vyššie
@lenuska0000 idealne ak sa da by bolo vypodlozit nohy postele aby tvoje nohy na nej boli vyssie.
@lenuska0000 ahoj, od 23tt otvorená na 1cm a kontrakcie, týždeň som ležala podložená na infúziách,potom doma 3x3 magnezko a buscopan proti stahom,to tebe netreba.Vydrzali sme do 38tt a to už som ku koncu normálne fungovala
A baby chodite sa aspon na pol hodku denne von vyvetrat niekde na prechadzku ci to vobec? Lebo ja som doma 2 dni a už ma mrle žeru
@lenuska0000 nie ja nechodim von iba do lekára aj mňa mrle žerú hlavne keď je vonku pekne ale nechcem riskovať
@lenuska0000 nie treba ležať aspon do 36tt...
A aj v noci spite s vylozenymi nohami? Mna uz z toho tak bolia aj krize to sa neda vkuse len tak lezat ja si aj sadnem na chvilu raz za cas alebo sa kusok prejdem po dome.
@lenuska0000 nie v noci spim normálne len cez deň ležím s nohami hore ale sadám iba k jedlu🙂 veď vy nemusíte celý deň ležať to je na každého vlastnom uvážení 🙂 ja robim tak aby som si nemohla nič vyčítať
@lenuska0000 ja mám skrátený krčok od 16tt prísny kludovy režim s nohámi hore, malu nízko uloženú v malej panve celé tehotenstvo a hlavičku má v pôrodných cestach od 30tt aaaa dnes som 38+1tt ;) poležala som aj v nemconici mesiac (33-37tt) lebo som mavala strašne bolesti kŕče ale že strašne, okrem tabletiek 6x denne mi davali aj infuzky 3-4x denne a v ťažkých stavoch aj buscopan, mysleli si že porodim a nestalo sa nič. Lezim aj teraz doma, berem magnezko stale a pohoda ;) takze netreba stresovať.
@lillyd a este vam nevysadili magnezko? Mne doktor poveda ze po 36 tt ked sa narodi sa nic nedeje ze to je uz v podstate v termine… ja som dneska 34+2
@lenuska0000 po 37 je v termíne aaa magnezko mi povedali že mám brat dalej keďže mávam kŕče bolesti.. v 39+0 mám sekciu
@lillyd a kolko magnezka beriete? Mna uz tak bolia krize z toho lezania ze to je hroza 🙈 toto kym rozhybem zas to bude trvat
@lenuska0000 treba len vydržať, ja som pred tehu behala po doktoroch koli bolestiam v krížoch, lezim celé
Tehotenstvo a dala som to 💪🏻 mala som dávku 3x denne 2tbl ale teraz si dávam už len ráno a večer čiže 4tbl denne..
@lillyd a termin mate kedy? No ja som dneska 34+4 a teda vecer v noci su tie kopance a pohyby riadne az bolestive niekedy…
@lenuska0000 tento piatok mám plánovanú sekciu v 39tt.. Buďte rada, že pohyby cítite 🙏🏻 ja som v nemocnici necítila jeden deň a skoro som sa zbláznila samozrjme najprv som si hovorila že spi ale ked sa mi zdalo že je to už dlho stuchala som do brucha 2 hodiny a nic. Tak rýchlo na sono.. nech radšej kope vkuse a nespím ale nech viem, že je ok ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lenuska0000 ahoooj ja to mám tak od 26tt teraz som 33 to zvládneš