Cakam prve babo a som z toho trochu vydesena,ci budem vediet vsetko co treba.V knihach je toho kopu a po ich citani sa citim este horsie.Ako to je napriklad s nocnym dojcenim,mam ho dojcit vzdy ked sa zobudi,alebo az ked bude plakat?A prebaluje sa aj v noci? 😵
Neboj nic,zeny maju akehosi autopilota co sa tyka deti..ja mam tiez prve a bol to zaberak,ale kazda mama si najde svoj rezim a babo si pozna...a ja som 5 mes.iba kojila a peve 3 mes som prebalovala asi aj 5x iba v noci bo furt mal naprtane...a nas mal aj koliky...ale to individualne.uvidis,ked ti drobca daju do ruk rak prense budes vediet co ako.a ak nie,v nemocnici su vzdy super sestricky co ti poradia a ukazu..a potom rodina pomoze aspon radami..hlavme no stress...drzim palce
Neboj.vsetky sme boli take. Naucis sa. Vsetko.knihy a vseliake clanky na nete ta este viac zneistia. Radsej necitaj a tes sa na babatko. Tvoj matersky instinkt ti povie ci je hladne ci ho treba prebalit.... Hlavu hore. Ziadne depky.
Dufam ze mate pravdu s tym instinktom,lebo inak neviem.dakujem za rady🙂
@jessy8911 neboj, das to.... sama uvidis, ake bude mat mimino rezim, moj v noci spal .. po prichode z porodnice som ho po 4 hodinach budila, nech sa napije, bala som sa, aby nebol dehydrovany ,,, ale sestricka mi povedala, ci som blba, nech si pospim - a spavalal som s nim 7-8 hodin (kym mu nezacali ist zuby 🙂 takze ja som v noci ani neprebalovala. cez den som davala latkove, na noc lepsiu papierku, co vydrzala 8-10 hodin.
v prvych dnoch len spal a jedol, takze ked sa zobudil, narazila som ho na prso, nadrulal sa, pomojkal, prebalila som ho, a uz drichmal. a dokola 🙂
a este jedna rada, prilis to neprehanajs hladanim informacii. ja ked som sa napr na nieco pytala doktorky a daco mi odporucila, uz sm potom nespochybnovala a hotovo. v porodnici povedali, ze staci kupat kazdy 2-3 dni, tak som ho nemacala vo vani kazdy den. (ale ja napr po kakani vzdy umyla v umyvadle, ziadne vlhcene a podobne).rovnako aj s prikrmami, nasla som si zakladne info a tabulku a sla som podla nej, uz som nehladala nic ine a nestresovala, nepremyslala ... tekze neboj, zvladnes, das to.
Ked som cakala prve ja, mala som uz nejake skusenosti s detmi (mam vela neteri a synovcov) ale aj tak som sa sialene bala ako to zvladnem.. Nevedela som si predstavit manipulovanie s takym skrckom.. Ale akonahle sa syn narodil, bolo to vsetko automaticke aj na fotkach z porodnice vidno, ze ho drzim normalne nie nejako krcovito..
Samozrejme su urcite veci co si clovek musi osvojit, napr.dobra a rychla technika pri prebalovani, alebo kupani (tu najlepsiu kupaciu techniku som nasla az pri tretom 😂 ) ale vacsina veci ide automaticky a zistis vsetko sama "pouzivanim". 😁
Kazdy veci robi inak a inak mu vyhovuje.. Napr na to co sa konkretne pytas ja robim tak, ze babu pri zobudeni v noci automaticky vkladam prso do pusy a zvacsa sa ukludni, nieco popije a spime dalej.. Ak by nechcelo, nepije.. No a v noci neprebalujem, pokial samozrejme nekakalo.. Prvy syn napr.kakal stale takze noci boli zufale, prebalovala som, jeho to prebralo a tak dookola.. Po par hroznych nociach som to vzdala a kaslala na to.. Vyspali sme sa a nad ranom som ho umyla.. Nastastie nekakal do kazdej plienky dlho, takze ked uz len cikal prebalovala som az rano tak ako ostatne..
neboj vsetkonpojde, si na to usposobena ☺
to že sa v noci dieťa budí som sa dozvedela až v pôrodnici....Myslela som si, že večer dám dieťa spať okolo 20 h. a ráno sa zobudí o 8. Sladká nevedomosť.... To je tak, keď som vyrastala len so staršími súrodencami takmer ako jedináčik....
Joj prve babo veru to bolo take krasne prvy ultrazvuk prve pohyby bol tam strach ako u kazdej maminy bolo tam nadsenie.tiez som knihy citala aky je teraz velky.proste prvucicke babo je v tom nepoznanom ine.samozrejme ze vsetky pocity su aj pri 2 ci 3 ci 5tom.ale to prve je vzdy prve.neboj nic vsetko pride samo.
😂
Ja myslím že keď to príde tak zrazu ako matka presne budeš vedieť co máš robiť. Je to pre nás prirodzené .sme tak naprogramovane .držím palce
Neboj sa nie si sama, ja sa teraz tiež cítim tak, že som zavalená informáciami z internetu a z knižiek a všade je to napísané inak a neviem sa dopátrať k tomu, ktorá informácia je vlastne tá správna a už som aj u doktorky mala taký menší "výstup", že som z toho úplne zmätená a ona iba tak na mňa pozrela ako keby som 50ta čo tam chytá záchvat kvôli tomuto v ten deň a povedala, že všetko podstatné viem a na ostatné mám inštinkt matky :D
Netreba stresovat😁😁ja som knizku ani nedocitala,hehe,bolo tam privela informacii a aj tak som si ich neukladala a veci riesim ako pridu😁mala ma zajtra 4 mesiace a skusame a ucime sa a ide to.prestala som prebalovat v noci,lebo sa vzdy zobudila a nebolo ducha spat potom a ja som bola ako vypluta a teraz ju uz po prvom zobudeni beriem do postele,dam cicu a bud spime alebo nie☺😊drzim palceky
aj ja som si veľa čítala a potom rozmýšľala ako to idem zvládnuť. môj synček už bude mať 5 mesiacov a fungujeme 🙂 človek sa do toho dostane. niečo ti poradí mamina/babka/svokra/kamoška niečo je čisto len o inštinkte a mne sa hlavne osvedčilo moje bábätko pozorovať a do veľkej miery mi to "povedal" on sám. ja som napríklad zo začiatku prebalovala aj v noci, však tak učia v pôrodnici, ale malý ako rástol, tak sa budil a nechcel potom spať, tak som s tým prestala. on v noci neplače, keď sa budí na papanie. len si mrnká a prehadzuje sa v posteli. každé bábätko je iné ale určite sa spolu zladíte a nebude žiadny problém. držím palce 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ked sa dietatko narodi tak vam materinsky instinkt hned povie co robit....dietatko sa v noci zobudi ked bude hladne a vacsinou zacne hned aj plakat a prebalovanie je individualne...nebojte sa vsetko zvladnete 😉