Ahojte, čaká ma môj prvý pôrod, termín mám o 13 dni.
Keďže neviem do čoho idem, vedeli by ste mi napísať či sa niečo zmenilo pár dní pred pôrodom, čo vám už naznačovalo, že pôrod je za rohom? Ja dnes cítim akokeby ,,ma reže krčok,,....neviem k čomu by som to prirovnala (ako keď som si zle zaviedla tampón). Mali ste to niektorá tak?
pri každom inak...
pri prvom ma chytila hnačka pár hodín pred pôrodom...
pri všetkých mi kleslo brucho - tak viditeľne. asi 3-4 dni pred pôrodom.
Ja som mala den pred porodom (tyzden pred terminom som rodila) poradnu a doktor mi povedal, ze u mna to este ani zdaleka nevyzera na porod. Tak som pekne isla na nakupy a druhy den rano o pol siestej odtiekla voda a uz to islo😀
@vixy_dixy fyzicky nič...ale mala som vždy par hodín pred tým taký vnútorný pocit, že čoskoro to príde. Intuícia alebo čo 🙂 držím palce
Týždeň pred odtecenim plodovej vody mi začali kontrakcie ale do krížov, ale keďže to bolo prvé tehotenstvo, nemala som tušenie, ze sú to kontrakcie 😀 dokonca na poradni mi lekárka vravela ze je to nromalne 😀 ale nebolo. Bolelo to jak sviňa. Ani spať ani ležať ani sedieť... Pri druhom budem vedieť 😀
Ja som prenášala, tak som bola hospitalizovaná len pár hodin a pôrod sa spustil sam, no keby nie som v nemocnici, kde ma pozerali na koľko cm som otvorená, ani by som nevedela, že rodím. Mala som nepravidelne, slabsie menštruačné bolesti. Tske tie ozajstné, pravidelné kontrakcie som mala asi hodinu a potom som porodila, ale to som už bola na 8cm otvorená.
@vixy_dixy tak ja ako prvorodička som prenášala ďalšie skoro dva týždne 10 dni. Šla som na poradňu už do nemocnice v ktorej som mala rodiť už nejakú dobu som mala vysoký tlak tak mi povedali že ak budem mať vyšší ako 140/90 mám prísť a hospitalizujú ma. Takže ešte v ten deň som šla pobrala som si tašku do pôrodnice a okolo 9 večer príjem na kontrole mi spravili hamiltona a po ňom som celú noc nespala lebo som mala nepravidelné kontrakcie druhý deň ráno mi zaviedli balónik ktorý samozrejme nevypadol tak mi ho vybrali v sobotu ráno s tým že som bola otvorená na dva centimetre takže potom mi okolo 3 dali vyvolávaciu tabletku a kontrolu som mala okolo 7 večer a tam som bola na 4cm takže mi praskli vodu a aha hla 21:38 bol malý na svete ale bolo to samozrejme ťažké. Podotýkam že hlienova zatka mi vypadávala od 37 týždňa a rodila som 41+3
My sme sa dva dni pred pôrodom fotili a deň pred som sedela pod ceresnou a pozerala ako sadia zemiaky. Smiali sa lebo na ďalší deň som mala nástup do nemocnice a plánovanú SC, že kľudne sa môže ešte vypýtať. Večer sme si ľahli, polovička ešte dočítala knihu, kde bolo tiež ze kuriatko nechcelo ísť von lebo sa balo, o pol jednej ráno som šla na WC a nejak viac zo mňa šlo a stále a že ejha voda asi. S kľudom Angličana som šla za priateľom že mi asi voda praskla že by sme mali ísť do nemocnice. Na otázku či berieme tašku že na čo. Ale ze ved vezmime keď tak ostane v aute o jednej sme boli pred nemocnicou ešte sme sa fotili, o štvrť na dve sa už radili kedy ma spravia ci počkajú do rána alebo medzi rodickami. O 3:13 bol na svete. Dovtedy nič až keď mi odmietla voda, začali kontrakcie. Vraveli ze by som mala veľmi rýchli pôrod. Nič pred tým som nemala. To bol utorok a sobotu pred tým som bola na pasy a poradňu ešte a nič, ani náznak, zavretá na 100 zámkov
Aj ja to mam mat asi vtedy a obcas ten pocit akoby sa mi tam nieco vzpriecilo, hlavne ked sa posadim na posteli niekedy. Ale skor v noci alebo po zobudeni a potom uz nie, ani kazdy den. Teraz mavam trochu akoby predmenstruacne bolesti ale teda iba chvilkami a malo. Mam pocit, ze je to este dost daleko a nepride to skor.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@vixy_dixy ja som rodila predčasne 34tt a viem že na hrozne bolelo dole brucho dlhodobo taký tlak lekár to ale neriešil a inak nič len mi zrazu odtiekla voda